icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
ليزينگ کارآفرين
سرمایه ثبت شده:
400,000
نماد:
وکار2
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی  12 ماهه منتهی به 1396/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1396/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل
به مجمع عمومی صاحبان سهام ليزينگ کارآفرين

1. صورتهاي مالي شرکت ليزينگ کارآفرين (سهامي خاص) شامل ترازنامه به تاريخ 29 اسفند ماه 1396 و صورتهاي سود و زيان و جـريان وجوه نقد بــراي سال مالي منتهي به تاريخ مـزبور و يـادداشتـهـاي توضيحي 1 تا 30 توسط اين موسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيات مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين موسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين موسسه الزامات آيين‌ رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارايه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيات مديره و نيز ارزيابي کليت ارايه صورتهاي مالي است. اين موسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسه مسئوليت دارد، ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير الزامات قانوني را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. سرفصل دريافتني‌هاي تجاري شامل مبلغ 190 ميليارد ريال مطالبات سنواتي (حدود 52 درصد از کل مانده مطالبات) در طبقه مشکوک الوصول مي‌باشد که بخشي از وثايق اين مطالبات داراييهاي مورد ليزينگ (عمدتا دريافتي سالهاي 1391 لغايت 1393) بوده که ذخيره مطالبات مشکوک الوصول براي اين مطالبات با اعمال 50% از مبلغ وثايق دريافتي مزبور (صرفا حدود 4 درصد از کل مانده مطالبات) در حسابها منظور گرديده است. با توجه به اينکه تا تاريخ مورد گزارش اقدامات و پيگيريهاي شرکت درخصوص وصول اين مطالبات منجر به نتيجه نشده و همچنين به علت مشخص نبودن وضعيت مالي مشتريان، زمان تسويه اين مطالبات و در دسترس نبودن گزارش کارشناسي در ارتباط با ارزيابي ارزش اين داراييها مطابق با بخشنامه‌هاي بانک مرکزي ج.ا.ا، تعيين آثار احتمالي ناشي از عدم قابليت بازيافت بخشي از مانده مطالبات مزبور و احتساب ذخيره مطالبات مشکوک الوصول براي آنها بر اقلام صورتهاي مالي، براي اين موسسه امکان پذير نشده است.
5. وضعيت ماليات عملکرد و ماليات بر ارزش افزوده شرکت به تفصيل در يادداشتهاي 12 و 2-2-27 صورتهاي مالي انعکاس يافته است. در اين ارتباط (الف) ماليات عملکرد سال 1395 تا تاريخ تهيه اين گزارش مورد رسيدگي اداره مالياتي قرار نگرفته و براي عملکرد سال جاري نيز با توجه به زيان ابرازي و اعمال معافيت‌هاي قانوني، ذخيره ماليات عملکرد اعمال نشده و به شرح يادداشتهاي 1-10 و 2-10 صورتهاي مالي براي املاک فروخته شده نيز ماليات نقل و انتقال املاک در حسابها منظور نشده (ب) مضافا براي ماليات بر ارزش افزوده از تاريخ 1/7/1390 الي 29/12/1394 برگ مطالبه صادر گرديده که مورد اعتراض شرکت قرار گرفته و موضوع به هيات حل اختلاف مالياتي ارجاع شده و ماليات بر ارزش افزوده سالهاي 1395 و 1396 نيز رسيدگي نشده است. بنا به مراتب فوق، هر چند ايجاد ذخيره ماليات در حسابها ضروري بوده، ليکن تعيين ميزان آن منوط به رسيدگي و اعلام نظر قطعي مقامات مالياتي مي‌باشد.

6. به نظر اين موسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بند (5) و همچنين به استثناي آثار احتمالي مورد مندرج در بند (4)، صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي شرکت ليزينگ کارآفرين (سهامي خاص) در تاريخ 29 اسفند ماه 1396 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن ‌را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور،‌ از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

7. مانده دريافتني‌هاي تجاري (يادداشت 5 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 211 ميليارد ريال مطالبات سررسيد شده (اعم از سررسيد گذشته، معوق و مشکوک الوصول) با احتساب مبلغ 62 ميليارد ريال جرايم اقساط دريافتني مشکوک الوصول، با بيش از 2 ماه بر اساس دستورالعمل بانک مرکزي ج.ا.ا بوده که درخصوص وصول برخي از اين مطالبات اقدامات حقوقي و قضايي توسط واحد حقوقي و شرکت همگروه امين اعتماد کارآفرين صورت گرفته، ليکن تا تاريخ اين گزارش منجر به نتيجه قطعي نگرديده است.
8. وضعيت پيش پرداخت خريد 50 دستگاه خودروي سواري لوکس به مبلغ 50 ميليارد ريال به شرکت آرين موتور پويا، شرايط تحويل آنها، عدم تحويل بخش اول اين خودروها در تاريخ مقرر و استرداد وجوه مربوطه به همراه سود متعلقه، وثايق دريافتي به تفصيل در يادداشت 2-6 صورتهاي مالي بيان شده است. در اين ارتباط، تضامين دريافتي از شرکت مزبور و بخشي از قراردادهاي فروش اقساطي (2 ساله) خودروهاي سنگين طي سال مالي، صرفا چکهاي دريافتي از تامين کنندگان و مشتريان مزبور مي‌باشد. اظهارنظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي (7) و (8) فوق، مشروط نشده است.

9. درخصوص تسهيلات اعطايي، گزارشات تهيه شده توسط کارشناسان رسمي و کارشناسان منتخب هيات مديره شرکت مرتبط با ارزيابي وثايق تضميني تسهيلات اعطايي به مشتريان و فروش آپارتمانهاي اداري، املاک و وسايط نقليه تمليکي که تماما به تاييد هيات مديره و کميته اعتبارات شرکت رسيده، مستند رسيدگيهاي اين موسسه قرار گرفته است. همچنين آپارتمانهاي اداري فروخته شده (يادداشت 2-10 صورتهاي مالي) طي سال مالي فاقد سند مالکيت به نام شرکت ليزينگ بوده و اين معاملات طي مبايعه نامه‌هاي تنظيمي فيمابين صورت گرفته که شامل تعهداتي از جمله انتقال قطعي آن در تاريخهاي مشخص، صدور اسناد مالکيت به نام خريداران، اخذ گواهي پايان کار ساختمان و صورت‌مجلس تفکيکي جهت تعيين ثمن نهايي معاملات و ... مي‌باشد.

10. موارد مرتبط با عدم رعايت مفاد اصلاحيه قانون تجارت و اساسنامه شرکت به شرح زير مي باشد: -طي سال مالي مورد گزارش اعضاي هيات مديره و بعد از سال مالي مديرعامل شرکت تغيير يافته‌اند و حدود اختيارات مديرعامل جديد نيز تعيين گرديده است. در اين ارتباط به دليل عدم تاييد صلاحيت فردي و تخصصي اعضاي هيات مديره و مديرعامل شرکت (به شرح توضيحات مندرج در بند 16 اين گزارش) امکان ثبت اين موضوعات در اداره ثبت شرکتها فراهم نگرديده است (ماده‌هاي 106 و 128 اصلاحيه قانون تجارت). -پرداخت سود سهام مصوب مجمع عمومي عادي صاحبان سهام ظرف مهلت 8 ماه پس از تاريخ تصويب آن (مفاد قسمت اخير ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت)
11. پيگيريهاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي صاحبان سهام مورخ 23/3/1396 در موارد زير به نتيجه قطعي نرسيده است: -پيگيري درخصوص وصول مطالبات سنواتي و اخذ گزارش کارشناسي در ارتباط با ارزيابي ارزش داراييهاي مورد وثيقه (بند 4 اين گزارش) -بررسي کارشناسي تطبيق حسابها و شفاف سازي آثار مالي ناشي از اصلاح و تعديلات حسابهاي سنوات قبل سيستم پارسيان (عمليات ليزينگ) با دفاتر شرکت
12. به طوريکه از صورت سود و زيان شرکت ملاحظه مي‌گردد، درآمدهاي عملياتي نسبت به سال قبل کاهش داشته و عليرغم کاهش هزينه‌هاي فروش، اداري و عمومي و ساير اقلام عملياتي، شرکت همانند سال قبل داراي زيان عملياتي بوده که با افزايش در ساير درآمدها و هزينه‌هاي غير عملياتي (عمدتا سود حاصل از فروش املاک خريداري و تمليکي به شرح يادداشتهاي 1-10 و 2-10 صورتهاي مالي و سود سپرده‌هاي بانکي و صندوقهاي سرمايه گذاري)، عمليات شرکت نهايتا منجر به سود خالص گرديده که در اين ارتباط نسبت سود خالص به درآمد عملياتي در مقايسه با سال قبل حدود 10 درصد افزايش داشته است.
13. معاملات مندرج در يادداشتهاي توضيحي 1-29 و 2-29 به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره شرکت به اطلاع موسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيات مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در راي گيري رعايت شده است. مضافا معاملات مزبور عمدتا در چهارچوب روابط خاص فيمابين شرکتهاي گروه انجام شده است.
14. گزارش هيات مديره، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين مؤسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين موسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارايه شده از جانب هيات مديره باشد، جلب نشده است.
15. نظر مجمع عمومي عادي صاحبان سهام را هنگام تصميم گيري نسبت به تقسيم سود سهام به آثار مالي مندرج در بندهاي 4 و 5 اين گزارش جلب مي‌نمايد.
16. در ارتباط با دستورالعمل اجرايي تاسيس، فعاليت و نظارت بر شرکتهاي ليزينگ (واسپاري) مصوب دي ماه 1395 شوراي پول و اعتبار در مواردي به شرح زير انجام نيافته و ادامه پيگيريهاي مديريت شرکت در جهت تطبيق با دستورالعمل مربوطه در جريان مي‌باشد: -تاييد صلاحيت فردي و تخصصي اعضاي هيات مديره انتخابي در مجمع عمومي عادي صاحبان سهام مورخ 23/3/1396 و مديرعامل جديد شرکت در تاريخ 21/1/1397 (ماده 8 دستورالعمل) -تخصيص همواره حداقل 85 درصد از منابع در اختيار به عمليات ليزينگ و پيش پرداخت تهيه کالاهاي موضوع عمليات ليزينگ (ماده 42 دستورالعمل) -عدم تجاوز حداکثر مجموع مانده تسهيلات اعطايي به هر مشتري از 5 درصد مجموع حقوق صاحبان سهام مندرج در آخرين صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکت ليزينگ (ماده 43 دستورالعمل). لازم به توضيح است عمدتا تسهيلات اعطايي مزبور به تاريخ قبل از اجراي دستورالعمل مزبور مي‌باشد.
17. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي اجرايي مرتبط، در چهارچوب چک ليست‌هاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين موسسه مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين خصوص، اين موسسه به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده و دستورالعمل‌هاي مربوطه، برخورد نکرده است.

08اردیبهشت1397
موسسه حسابرسي هشيار بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه هشيار بهمند Javad Baghban [Sign]9220461397/03/09 18:58:00
شريک موسسه هشيار بهمند Abbas Hoshi [Sign]88008991397/03/09 19:00:20
مدير موسسه هشيار بهمند Hamid Yazdan Parasti [Sign]8009121397/03/09 19:03:24