icon

اولین پیش بینی درآمد هر سهم

EN
شرکت:
شرکت ايراني توليد اتومبيل (سايپا)
سرمایه ثبت شده:
39,266,675
نماد:
خساپا
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
341005
اولین پیش بینی درآمد هر سهم 12 ماهه منتهی به 1396/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1396/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد
نوع اظهار نظر:  مشروط
عنوان گزارش: گزارش حسابرس مستقل نسبت به اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1396/12/29 (حسابرسی شده)
مخاطب گزارش: هیئت مدیره شرکت ايراني توليد اتومبيل (سايپا)
شماره بند متن کامل بند
1صورت سود وزيان پيش‌بيني شده گروه و شرکت ايراني توليد اتومبيل (سايپا) سهامي عام براي سال مالي منتهي به تاريخ 29 اسفند ماه 1396، همراه با ساير اطلاعات مالي پيش‌بيني شده که پيوست مي باشد، طبق استاندارد حسابرسي رسيدگي به اطلاعات مالي آتي، مورد رسيدگي اين سازمان قرارگرفته است. مسئوليت اطلاعات مالي پيش‌بيني شده مزبور و مفروضات مبناي تهيه آنها با هيأت‌ مديره شرکت است.
2عليرغم سپري شدن حدود 5 ماه از سال مالي مورد پيش بيني ، افشاي لازم از بابت عملکرد دوره مالي سپري شده در اطلاعات مالي مورد گزارش صورت نگرفته است.
3گزارشات حسابرسي در خصوص اطلاعات مالي پيش‎بيني شده برخي از شرکتهاي تلفيق شده در اطلاعات مالي مربوط به سود و زيان پيش بيني شده گروه (يادداشت 4-1)، (عمدتاً شرکتهاي مرکز تحقيقات و نوآوري سايپا،گروه توسعه صنايع خودرو،گروه سايپايدک، سرمايه گذاري نيوان ابتکار، ايران کاوه سايپا و مجموعه هاي پرسي توسعه صنايع خودرو)، به اين سازمان ارائه نشده است.
4در محاسبه پيش بيني بهاي تمام شده توليد، نرخ خريد مواد و قطعات مورد نياز شرکت اصلي و شرکت‎هاي پارس‎خودرو و زامياد (شرکت هاي فرعي)، معادل نرخ خريد در سال مالي 1394 در نظر گرفته شده است. در اين خصوص مستندات مربوط به توافقات انجام شده با فروشندگان مواد و قطعات (عمدتاً شرکت‎هاي سازه‎گستر سايپا و مگاموتور)، به اين سازمان ارائه نگرديده و افشا مناسب از اين بابت صورت نگرفته است.
5همانگونه که در صفحه 14 اطلاعات مالي پيش‎بيني شده ذکر گرديده است، فروش صادراتي شرکت اصلي به تعداد500ر19 دستگاه ، جمعاً به مبلغ 066ر3 ميليارد ريال پيش‎بيني گرديده که منطبق با روند فروش نبوده است. مضافاً پيش بيني فروش شرکت زامياد براي محصولات سبک با 64 درصد افزايش و براي محصولات نيمه‎سنگين و سنگين با افزايش قابل توجه نسبت به مقدار فروش تحقق يافته سال 1395 پيش‎بيني گرديده است. ليکن، در خصوص امکان دسترسي کامل به پيش‎بيني‎‎هاي مزبور، اطلاعات لازم ارائه و افشا نشده است.
6در ارتباط با اطلاعات مقايسه اي عملکرد واقعي سال هاي گذشته شرکت اصلي و گروه، اثرات مالي واطلاعات لازم در خصوص موارد مشروحه 1-6 الي 8-6 زير که در بندهاي گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني مربوط به سال مالي منتهي به 30 اسفند ماه 1395 گروه سايپا و گروه سرمايه گذاري سايپا درج گرديده، در اطلاعات مالي مورد گزارش، ارائه و افشا نگرديده است: 6-1- بخشي از مطالبات، موجودي مواد و کالا، سفارشات و پيش‎پرداخت‎ها و پروژه هاي در جريان ساخت شرکت اصلي و شرکت‎هاي گروه شامل جمعاً مبلغ 413ر13 ميليارد ريال مانده حساب‎هاي راکد و سنواتي مي‎باشد که جهت آنها ذخيره کافي در حساب‎ها منظور نگرديده است ،همچنين اختلاف حساب‎هاي في‎مابين شرکت اصلي با سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در رابطه با طلب سازمان مذکور بابت سود سال‎هاي گذشته به مبلغ 179ر3 ميليارد ريال و اختلاف حساب في‎مابين شرکت پارس‎خودرو و شرکت رنو پارس بابت تفاوت نرخ قطعات خريداري شده در سنوات قبل به مبلغ 736 ميليارد ريال مي باشد که رفع نگرديده است. مضافاً مبلغ 103ر1 ميليارد ريال هزينه گارانتي مربوط به سنوات مالي 1395 و 1394، از حساب‎هاي شرکت اصلي برگشت و به بدهي شرکت‎هاي سازه‎گستر سايپا و مگا موتور منظور گرديده که مستندات مربوط به پذيرش آن به اين سازمان ارائه نشده است.
66-2 - سرمايه گذاري شرکت اصلي در شرکت نيوان ابتکار متاثر از مبلغ 930ر2 ميليارد ريال تفاوت ناشي از تجديد ارزيابي شرکت سايپا کاشان در پورتفوي شرکت نيوان ابتکار مي باشد. در اين رابطه با توجه به واگذاري سهام شرکت سايپا کاشان توسط شرکت نيوان ابتکار ،تعديل ارزش سرمايه گذاري مذکور در حسابهاي شرکت اصلي ضرورت دارد که اين امر صورت نپذيرفته است.
66-3- هزينه استهلاک دارايي‎هاي ثابت شرکت اصلي با اعمال افزايش مدت يا کاهش نرخ استهلاک نسبت به نرخ‎هاي اعمال شده در سنوات قبل محاسبه شده و اثرات آن به سنوات قبل تسري داده شده است که در نتيجه مبلغ 857ر1 ميليارد ريال هزينه استهلاک سنوات قبل، از ذخيره استهلاک برگشت شده و به حساب سود و زيان انباشته منظور گرديده است که صحيح نمي باشد.
66-4- با توجه به برگ‎هاي تشخيص و قطعي صادره در ارتباط با ماليات عملکرد سنوات قبل شرکت‎هاي گروه ، جمعاً مبلغ 883 ميليارد ريال کسري ذخيره مالياتي وجود دارد. ضمناً، بابت ماليات برارزش افزوده و ماليات تکليفي گروه جمعاً مبلغ 055ر4 ميليارد ريال (شرکت اصلي مبلغ810ر1 ميليارد ريال بابت ماليات ارزش افزوده سنوات 1390 الي 1392) مطالبه گرديده، ليکن نسبت به آن اعتراض شده که در جريان پي گيري است. ضمن اينکه ماليات برارزش افزوده سنوات 1393 الي سال مالي مورد گزارش شرکت اصلي، تا تاريخ تهيه اين گزارش مورد رسيدگي قرار نگرفته است.
66-5- مانده تهاتر نشده شرکتهاي مشمول تلفيق به مبلغ خالص 145ر1 ميليارد ريال (شامل اقلام باز بدهکار به مبلغ 624ر1 ميليارد ريال و اقلام باز بستانکاربه مبلغ 479 ميليارد ريال)، مربوط به مغايرات موجود بين شرکتهاي گروه مي باشد که تاريخ ارائه اين گزارش ، رفع نگرديده و اثرات مالي احتمالي آن بر اطلاعات مالي پيش بيني شده مربوط، براي اين سازمان مشخص نشده است.
66-6- عليرغم آنکه مالکيت سهام گروه شرکتهاي سرمايه گذاري کارکنان سايپا و صنعتي رنا، حدود40 درصد بوده، ليکن طبق شواهد و مستندات موجود،گروه سايپا بر شرکتهاي مذکور کنترل داشته است. لکن اطلاعات مالي شرکتهاي ياد شده در صورت سود و زيان واقعي و پيش بيني شده گروه، ارائه نگرديده است.
66-7- سرفصل سود انباشته گروه در ابتداي دوره، شامل مبلغ 679 ميليارد ريال سود حاصل از فروش درون‌گروهي داراييهاي ثابت در سنوات قبل مي‌باشد که برخلاف استانداردهاي حسابداري به عنوان سود تحقق نيافته معاملات درون‌گروهي، در تهيه صورت سود و زيان تلفيقي گروه از حسابها حذف نگرديده است. مضافاً سرمايه گذاريهاي گروه در شرکتهاي وابسته ونيراتو و رنوپارس که در سنوات قبل بر اساس ارزش ويژه در حسابها انعکاس يافته بود، در سال مالي منتهي به30 اسفند ماه 1395، بر خلاف استانداردهاي حسابداري بر اساس بهاي تمام شده محاسبه و تفاوت آن به مبلغ 433ر1 ميليارد ريال به سود و زيان انباشته منظور شده است.
66-8- در سال 1395، بخشي از سرمايه‌گذاريهاي شرکت اصلي و گروه (عمدتاً سرمايه‌گذاري در شرکتهاي سايپا ديزل، تاپکو، سازه‌گستر سايپا و مگا موتور)به شرکتهاي تابعه گروه سرمايه گذاري رنا و کارکنان واگذار گرديده و از اين بابت جمعاً مبلغ 074ر3 ميليارد ريال سود تحت عنوان سود حاصل از واگذاري شرکتهاي فرعي به خارج از گروه شناسايي گرديده است. از آنجائيکه تحقق ورود جريانهاي نقدي واگذاريهاي مذکور عمدتاً به سنوات آتي موکول گرديده وفرآيند کسب سود محقق نشده، شناسايي سود مذکور توجيه پذير نمي باشد.
7براساس رسيدگي به شواهد پشتوانه مفروضات، اين سازمان به مواردي برخورد نکرده است که متقاعد شود مفروضات مزبور، مبناي معقولي را براي تهيه اطلاعات مالي پيش‌بيني شده فراهم نمي‌کند. به‌علاوه، به نظر اين سازمان ، به استثناي آثار موارد مندرج در‌ بندهاي2 الي 6 ، صورت سود و زيان پيش‌بيني شده مزبور براساس مفروضات به‌گونه‌اي مناسب تهيه و طبق استانداردهاي حسابداري ارايه شده است.
8نتايج واقعي احتمالاً متفاوت از پيش‌بيني‌ها خواهد بود، زيرا رويدادهاي پيش‌بيني شده اغلب به‌گونه‌اي مورد انتظار رخ نمي‌دهد و تفاوت‌هاي حاصل مي‌تواند با اهميت باشد.
تاریخ گزارش : 25مرداد1396
توضیحات :
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Eshagh Nouri [Sign] 1396/06/05 16:07:11
مدير ارشد سازمان حسابرسي Hossein Shahinfar [Sign] 1396/06/05 16:16:05
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Parviz Moradi Hamed [Sign] 1396/06/05 16:51:52