icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
محصولات کاغذي لطيف
سرمایه ثبت شده:
200,000
نماد:
تاپيکو13
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی  12 ماهه منتهی به 1395/12/30 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1395/12/30
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل
به مجمع عمومی صاحبان سهام محصولات کاغذي لطيف

1. 1- صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت محصولات کاغذي لطيف (سهامي خاص) شامل ترازنامه‌ها به تاريخ 30 اسفند ماه 1395 و صورتهاي سود و زيان و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 35 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. 2- مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت مديره شرکت است، اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. 3- مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين مؤسسه الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده،‌ براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين مؤسسه مسئوليت دارد ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4- نتايج حاصل از رسيدگيهاي انجام شده در ارتباط با حسابهاي دريافتني (اعم از تجاري و غيرتجاري) و پيش‌پرداختها به شرح يادداشتهاي توضيحي 4 و 6 صورتهاي مالي مبين موارد زير مي‌باشد: 1-4- سرفصل حسابهاي دريافتني‌هاي تجاري، غيرتجاري و پيش‌پرداختها در شرکت اصلي و شرکت فرعي حرير به ترتيب شامل مبالغ 8/29 و 5/55 ميليارد ريال مانده‌هاي راکد و انتقالي از سنوات قبل مي‌باشد که جهت مطالبات مزبور جمعا مبلغ 8/37 ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول در حسابها منظور شده است. اقدامات انجام شده جهت وصول و تعيين وضعيت مطالبات مزبور به نتيجه نرسيده است و شواهدي حاکي از بازيافت تمامي آن نيز ارائه نشده است. 2-4- سرفصل دريافتني‌هاي گروه و شرکت اصلي شامل مبالغ 4/68 و 5/126 ميليارد ريال اسناد دريافتني واخواست شده و سررسيد گذشته (مشتمل بر مبلغ 6/11 ميليارد ريال اسناد سررسيد گذشته شرکت حرير خوزستان) نزد صندوق مي‌باشد که در سال جاري و سنوات قبل اخذ شده است و تا تاريخ اين گزارش صرفا مبلغ 2 ميليارد ريال آن وصول شده است. - با عنايت به موارد فوق قابليت بازيافت مطالبات و کفايت ذخيره منظور شده احراز نگرديده است لذا هر چند تعديل صورتهاي مالي از بابت موارد فوق ضروري است، ليکن تعيين ميزان تعديلات مورد نياز به دليل فقدان شواهد کافي در حال حاضر مقدور نمي‌باشد.
5. 5- سرفصل داراييهاي نگهداري شده براي فروش (موضوع يادداشت شماره 7) در شرکت اصلي شامل مبلغ 28 ميليارد ريال بهاي تمام شده زمين و ساختمان ستارخان مي‌باشد که به رغم تنظيم مبايعه‌نامه جهت فروش آن و تحويل به خريدار به مبلغ 45 ميليارد ريال و تأديه بخشي از آن تاکنون حساب فوق تعديل نشده است. قابل ذکر است خريدار ملک مزبور و ساير اشخاص حقيقي و حقوقي منتسب به ايشان در حسابهاي مختلف داراي مبلغ 4/26 ميليارد ريال بدهي به شرکت از بابت عمليات تجاري مي‌باشند. تعديل حسابها از بابت موارد مطروحه ضروري مي‌باشد ليکن ميزان تعديلات مورد نياز منوط به دسترسي به اسناد و مدارک لازم مي‌باشد.
6. 6- نتايج حاصل از رسيدگيهاي انجام شده در ارتباط با وضعيت ماليات عملکرد و ماليات و عوارض ارزش افزوده و بدهي بيمه‌اي شرکت اصلي و شرکت فرعي به شرح زير مي‌باشد: 1-6- به موجب اوراق مالياتي صادره بابت ماليات و عوارض ارزش افزوده سالهاي 1390 الي 1394 شرکت اصلي مبلغ 220 ميليارد ريال (شامل مبلغ 3/139 ميليارد ريال جرايم) مطالبه شده که مورد اعتراض شرکت قرار گرفته ليکن نتيجه آن اعلام نگرديده و ذخيره‌اي نيز در حسابها منظور نشده است. مضافا همانطورکه در يادداشت توضيحي 2-32 صورتهاي مالي منعکس گرديده بابت حسابرسي بيمه‌اي سالهاي 1390 الي 1393 مبلغ 70 ميليارد ريال مطالبه شده که مورد اعتراض قرار گرفته و ذخيره‌اي از اين بابت در حسابها منظور نگرديده است. 2-6- بابت ماليات عملکرد سالهاي 1393 و 1394 شرکت فرعي به موجب اوراق تشخيص و قطعي مالياتي جمعا مبلغ 7/61 ميليارد ريال مطالبه شده که مورد اعتراض قرار گرفته و ذخيره‌اي در حسابها منظور نشده است. ضمن اينکه طبق اوراق قطعي مالياتي، بابت ماليات و عوارض ارزش افزوده سالهاي 1387 لغايت 1391 مبلغ 2/66 ميليارد ريال مطالبه شده (شامل جرايم) که در اين خصوص ذخيره‌اي در حسابها منظور نشده و ماليات و عوارض ارزش افزوده سالهاي 1392 الي 1394 شرکت مزبور نيز مورد رسيدگي قرار نگرفته است. - با عنايت به مراتب فوق هر چند تعديل حسابها از بابت موارد مطروحه ضروري است، ليکن تعيين ميزان دقيق آن در حال حاضر امکانپذير نبوده و منوط به رسيدگي و ارائه نظر نهايي مسئولين ذيربط مي‌باشد.

7. 7- به نظر اين مؤسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4 الي 6،‌ صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت محصولات کاغذي لطيف (سهامي خاص) در تاريخ 30 اسفند ماه 1395 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

8. 8- طي سال مالي مورد گزارش به موجب قرارداد منعقده (که به امضاي يکي از اعضاي هيئت مديره رسيده) مقدار 561 تن تيشو نامتعارف (ضايعاتي) به مبلغ 2/12 ميليارد ريال (مبلغ 6/6 ميليارد ريال کمتر از نرخهاي مصوب) فروخته شده که مبلغ 274ر6 ميليون ريال از بهاي فروش وصول نشده و تحت سرفصل اسناد واخواستي در صورتهاي مالي منعکس مي‌باشد.

9. 9- عملکرد شرکت اصلي در سال مورد گزارش منجر به مبلغ 50 ميليارد ريال زيان عملياتي (عمدتا ناشي از فروش محصول کمتر از نرخ مصوب) و 5/150 ميليارد ريال زيان خالص گرديده و زيان انباشته آن در تاريخ ترازنامه به مبلغ 139 ميليارد ريال و بيش از نصف سرمايه ثبت شده آن مي‌باشد، لذا شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت گرديده است. همچنين بدهيهاي جاري مبلغ 5/213 ميليارد ريال نسبت به داراييهاي جاري آن فزوني يافته است. لذا مقتضي است برنامه‌هاي هيئت مديره جهت برون‌رفت از وضعيت فعلي و دستيابي به فعاليتهاي سودآور تدوين و جهت اتخاذ تصميم به ارکان تصميم‌گيرنده شرکت ارائه شود.
10. 10- مفاد مواد 106، 128، 114 و 240 اصلاحيه قانون تجارت به ترتيب در ارتباط با ثبت صورتجلسه مجمع عمومي عادي صاحبان سهام سال قبل و حدود اختيارات مدير عامل،‌ توديع سهام وثيقه مديران نزد صندوق شرکت و پرداخت سود سهام ظرف 8 ماه پس از تصميم مجمع عمومي راجع به تقسيم سود، رعايت نشده است.
11. 11- با توجه به عدم حضور برخي از اعضاء هيئت مديره در جلسات هيئت مديره و عدم تشکيل جلسات هيئت مديره در 6 ماهه دوم سال مورد گزارش، چگونگي رعايت مفاد مواد اساسنامه در خصوص دعوت کتبي از ايشان و تعيين و تکليف جايگزين اشخاص غايب مشخص نمي‌باشد.
12. 12- اقدامات هيئت مديره در ارتباط با تکاليف مقرر در جلسه مجمع عمومي مورخ 05/04/1395 صاحبان سهام در ارتباط با موارد مندرج در بندهاي 4 الي 6 اين گزارش و همچنين بازنگري در سياستهاي فروش و اعتبار ونحوه انتخاب مشتريان به نتيجه نهايي نرسيده است.
13. 13- معاملات مندرج در يادداشت توضيحي شماره 34 همراه صورتهاي مالي به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيئت مديره شرکت به اطلاع اين مؤسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است معاملات مذکور با رعايت تشريفات مقرر در ماده قانوني ياد شده در خصوص کسب مجوز از هيئت مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي‌گيري صورت پذيرفته است. مضافا نظر اين مؤسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نگرديده است.
14. 14- گزارش هيئت مديره موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين مؤسسه قرارگرفته است. با توجه به رسيدگي‌هاي انجام شده و در نظر داشتن موارد مندرج در بندهاي فوق، نظر اين مؤسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت مديره باشد، جلب نشده است.
15. 15- در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان (لازم‌الاجرا از تاريخ 09/05/1391) رعايت مفاد قانون مزبور، دستورالعملهاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مراجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، مورد کنترل قرار گرفته و در حدود رسيدگي‌هاي انجام شده، اين مؤسسه به موارد با اهميتي که حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده باشد برخورد نکرده است.

30خرداد1396
موسسه حسابرسي و خدمات مديريت رهبين
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه رهبين Naghi Mazrae Farahani [Sign]8007241396/06/12 09:53:43
مدير موسسه رهبين Hosein Sheikh Sofla [Sign]8004541396/06/12 09:56:47