icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
کارخانه فارسيت دورود  
سرمایه ثبت شده:
120,960
نماد:
سفارود
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
549502
اطلاعات و صورت‌های مالی  12 ماهه منتهی به 1394/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1394/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد

این اطلاعیه اصلاحیه اطلاعیه شماره ( 290260 ) می باشد. نسخه قبلی اطلاعیه را می توانید در اینجا مشاهده نمایید

گزارش حسابرس مستقل
به مجمع عمومی صاحبان سهام کارخانه فارسيت دورود

1. 1-صورتهاي مالي شرکت کارخانه فارسيت دورود (سهامي عام) شامل ترازنامه به تاريخ 29 اسفند ماه 1394 و صورتهاي سود و زيان و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 الي 31 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. 2-مسئوليت تهيه صورتهاي مالي يادشده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. 3-مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي يادشده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين مؤسسه الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجرايروشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با‌اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهار نظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب‌بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده‌شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام‌شده توسط هيئت‌مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسسه به عنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4-مبلغ 29.483 ميليون ريال از حسابها و اسناد دريافتني تجاري و پيش پرداختها راکد و نقل از سنوات گذشته مي باشد که در اين خصوص مبلغ 2.763 ميليون ريال ذخيره مطالبات مشکوک الوصول در حسابها منظور گرديده است. ضمنا مبلغ 10.041 ميليون ريال پيش دريافتها نيز راکد مي باشد. با توجه به مراتب فوق، هر چند اصلاح حسابها از اين بابت ضروري است، معهذا به دليل عدم دسترسي به مستندات کافي تعيين تعديلات مورد لزوم در اين خصوص در شرايط حاضر براي اين موسسه امکانپذير نمي باشد.
5. 5-مقدار 585 تن مواد اوليه آزبستي (پنبه نسوز) به بهاي تمام شده 9.271 ميليون ريال (به شرح يادداشت توضيحي 1-7 صورتهاي مالي) نزد گمرک مي باشد که از طريق گشايش اعتبار اسنادي تحصيل گرديده و در سرفصل سفارشات و پيش پرداخت ها انعکاس يافته است. ليکن به موجب بخشنامه هاي صادره از سوي سازمان محيط زيست در ممنوعيت استفاده از مواد اوليه آزبستي از ابتداي مهر ماه 1391 براي واحدهاي توليدي و همچنين تغيير در ساختار توليد و محدوديت بکارگيري آن در فرآيند توليد محصولات (عليرغم پيگيريهاي فراوان شرکت) ، تا تاريخ اين گزارش مواد مزبور همچنان بلا تکليف نزد گمرک باقي مانده است. با توجه به مراتب فوق، تعيين تعديلات احتمالي از اين بابت، در حال حاضر براي اين موسسه ميسر نمي باشد.
6. 6-همانگونه که در يادداشتهاي 3-2، 4، 8 و10 صورتهاي مالي منعکس است، سرمايه گذاريهاي سريع المعامله در بازار و سرمايه گذاريهاي بلندمدت در تاريخ ترازنامه به ترتيب به اقل بهاي تمام شده و خالص ارزش فروش و بهاي تمام شده پس از کسر هر گونه کاهش ارزش انباشته مي بايست افشا گردد، که به دليل عدم ارائه اطلاعات و مستندات کافي در خصوص خالص ارزش فروش و ارزش بازيافتني سرمايه گذاريهاي مذکور، تعيين تعديلات مورد لزوم از اين بابت بر صورتهاي مالي براي اين موسسه امکانپذير نمي باشد. همچنين شرکت مالک 20% از سهام شرکت گروه صنعتي لوله و الياف مي باشد و از اين بابت جمعا مبلغ 89.200 ميليون ريال نيز پرداخت نموده که به بدهي شرکت مذکور منظور نموده است. با توجه به اينکه شرکت سرمايه گذار در شرکت سرمايه پذير نفوذ قابل ملاحظه دارد، در راستاي استانداردهاي حسابداري بکارگيري روش ارزش ويژه در تهيه صورتهاي مالي الزامي است.
7. 7-همانگونه که در يادداشت توضيحي 12 صورتهاي مالي منعکس است، شرکت بابت ماليات عملکرد سنوات 1389 الي 1394 به دليل زيان ابرازي ذخيره اي در حسابها منظور ننموده است. با توجه به عدم رعايت تکاليف قانوني در خصوص ارسال گزارشات خلاصه معاملات فصلي و اظهارنامه هاي ارزش افزوده، تعيين بدهي قطعي مالياتي از اين بابت منوط به اظهار نظر نهايي توسط مقامات مالياتي است. ضمنا شرکت تا کنون مورد حسابرسي بيمه اي و ارزش افزوده قرار نگرفته است. که تعيين بدهي قطعي از اين بابت در شرايط حاضر براي اين موسسه امکانپذير نمي باشد.
8. 8-تا تاريخ تهيه اين گزارش پاسخ تاييديه هاي درخواستي جهت 13 فقره از حسابها و اسناد دريافتني تجاري و پيش پرداختها جمعا به مبلغ 5.426 ميليون ريال به اين موسسه واصل نگرديده است، لذا باتوجه به مراتب فوق، تعيين اثرات ناشي از رفع مغايرات احتمالي که در صورت اخذ پاسخ تاييديه هاي درخواستي بر صورتهاي مالي ضرورت خواهد يافت براي اين موسسه امکانپذير نمي باشد.

9. 9- به نظر اين مؤسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4، 6 و 7 و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي 5 و 8، صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي شرکت کارخانه فارسيت دورود (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفند ماه 1394 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه‌هاي با‌اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

10. 10-توجه صاحبان سهام را به موارد ذيل جلب مي نمايد. در ضمن اظهار نظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي ذيل مشروط نشده است: 1-10- همانگونه که که در گردش حساب سود و زيان انباشته منعکس است، نتايج عمليات شرکت طي سنوات اخير منجر به زيانهاي قابل ملاحظه اي گرديده به گونه اي که زيان انباشته شرکت در تاريخ ترازنامه بالغ بر 7/3 برابر سرمايه ثبت شده شرکت مي باشد. ضمن آنکه بابت حقوق و مزاياي پرسنل بدهي معوق داشته و بدهي به بانکها، سازمان تامين اجتماعي و وزارت امور اقتصادي و دارايي (به شرح يادداشت توضيحي 2-1 صورت هاي مالي ) در سررسيد پرداخت نشده و يا معوق گرديده است. ضمنا همانگونه که در يادداشت توضيحي 11 صورتهاي مالي منعکس است، حسابهاي پرداختني شامل مبلغ 42.478 ميليون ريال بانک رفاه کارگران و مبلغ 248.915 ميليون ريال بدهي به شرکتهاي گروه راکد و نقل از سنوات قبل مي باشد که تا کنون پرداخت نگرديده است. لذا با در نظر گرفتن جميع جهات و شواهد مذکور بيانگر ابهام با اهميتي در تداوم فعاليت شرکت نسبت به ادامه فعاليت مي باشد. 2-10- سر فصل موجودي مواد و کالا (موضوع يادداشت توضيحي 6 صورتهاي مالي)، شامل مبلغ 13.733 ميليون ريال اقلام راکد و کم گردش نقل از سنوات قبل بوده که از آنها استفاده بهينه بعمل نيامده که ضرورت دارد نسبت به تعيين تکليف آنها اقدام گردد. 3-10- همانگونه که در يادداشتهاي توضيحي 1-1-1-5 و 2-1-1-5 صورتهاي مالي منعکس است، شرکت در سنوات قبل در قبال تضمين مطالبات اقدام به اخذ وکالتنامه انتقال يک قطعه زمين از آقايان سيد علي حيدر موسوي، مصطفي عنبري، رضا حصاري و وکالتنامه بلاعزل در خصوص يک واحد آپارتمان 60 متري در شهرستان رشت از آقاي رحمت آقايي نموده است که در اين خصوص راي دادگاه مبني بر احراز مالکيت شرکت نسبت به داراييهاي فوق تا تاريخ تهيه اين گزارش اعلام نگرديده است .4-10- همانگونه که در يادداشتهاي توضيحي 6 و 9 صورتهاي مالي منعکس است، موجوديهاي مواد و کالا و داراييهاي ثابت شرکت فاقد پوشش بيمه اي مناسب در مقابل حوادث احتمالي مي باشد. 5-10- همانگونه که در يادداشت توضيحي 3-9 صورتهاي مالي منعکس است، عرصه و عياني به مساحت 51 هزار متر مربع از اراضي تصفيه خانه (مهمانسراي کارخانه فارسيت) در سرفصل داراييهاي ثابت مشهود در تصرف شرکت نمي باشد و تاکنون اقدامات انجام شده در خصوص متصرف شدن اراضي مذکور به نتيجه نهايي نرسيده است.

11. 11-موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت به شرح زير است: 1-11- مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت و ماده 20 اساسنامه شرکت، (باتوجه به زيان انباشته شرکت) مبني بر دعوت مجمع عمومي فوق العاده جهت تصميم گيري درخصوص بقاء يا انحلال شرکت. 2-11- مفاد مواد 26، 114، 115، 124 و 128 اصلاحيه قانون تجارت درخصوص عدم درج مبلغ اسمي و مقدار پرداخت شده سهام به حروف، اخذ سهام وثيقه از يکي از مديران، تعيين حدود اختيارات مدير عامل و ارسال نسخه اي از صورتجلسه هيات مديره به مرجع ثبت شرکتها و آگهي روزنامه رسمي.
12. 12-طي بررسي هاي انجام شده، مبلغ 5.000 ميليون ريال دريافتي از شرکت سيمان فارس (شرکت گروه) جهت پرداخت حقوق پرسنل شرکت فولاد و چدن (شرکت گروه) در دفاتر شرکت ثبت گرديده است که فاقد مصوبه هيات مديره در اين خصوص مي باشد. لذا ثبت رويداد مالي فوق و ارتباط آن با شرکت براي اين موسسه توجيه پذير نمي باشد.
13. 13-با توجه به رسيدگي هاي بعمل آمده ملاحظه گرديد، تعداد 14 فقره از حسابهاي بانکي شرکت راکد بوده و همچنين با توجه به تاييديه هاي دريافتي از بانکها، صاحبان امضا برخي از حسابهاي بانکي براساس آخرين تغييرات مديران اصلاح نگرديده است.
14. 14-معاملات مندرج در قسمت الف يادداشت توضيحي 31 صورتهاي مالي به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره به اطلاع اين موسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيات مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي گيري رعايت شده است. ضمنا نظر اين موسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نشده است. مضافا معاملات مندرج در قسمت ب يادداشت مزبور، معاملات انجام شده با سايراشخاص وابسته مي باشد که در چارچوب معاملات فيمابين درون گروهي صورت پذيرفته است.
15. 15-گزارش هيأت مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي سالانه صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين موسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين موسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مالي مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيات مديره باشد، جلب نشده است.
16. 16-اقدامات انجام شده توسط هيات مديره در مورد تکاليف تعيين شده توسط مجمع عمومي عادي سالانه مورخ 12/05/1394 به استثناي بند 4 تکاليف هيات مديره در خصوص اصلاحات لازم بابت تسهيلات بانک صادرات شعبه علوي خرم آباد به نتيجه نهايي نرسيده است.
17. 17-تا تاريخ تهيه اين گزارش مستندات لازم در خصوص رعايت الزامات کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي به اين موسسه ارائه نشده است.
18. 18-ضوابط و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار در موارد زير رعايت نشده است: 1-18- ماده 3 درخصوص تطبيق سيستمهاي مالي و کنترل داخلي ناشر با مقررات مربوط. 2-18- بند 1 ماده 7 درخصوص تهيه و افشاي صورتهاي مالي سالانه حسابرسي شده شرکت اصلي و تلفيقي گروه را حداقل 10 روز قبل از برگزاري مجمع عمومي عادي و حداکثر 4 ماه پس از پايان سال مالي. 3-18- بند 3 ماده 7 درخصوص افشاي اطلاعات و صورتهاي مالي مياندورهاي 3 ،6 و 9 ماهه حسابرسي نشده، حداکثر 30 روز پس از پايان مقاطع 3 ماهه. 4-18- بند 4 ماده 7 درخصوص افشاي صورتهاي مالي ميان دوره اي حداکثر 60 روز بعد از پايان دوره 6 ماهه. 5-18- بند 5 ماده 7 درخصوص افشاي صورتهاي مالي سالانه حسابرسي نشده، حداکثر 60 روز بعد از پايان سال مـالي. 6-18- بند 6 ماده 7 درخصوص افشاي برنامه هاي آتي مديريت و پيش بيني عملکرد سالانه حداقل 30 روز قبل از شروع سال مالي جديد. 7-18- تبصره ماده 13 درخصوص افشاي تغيير بااهميت در پيش بيني عملکرد شرکت يا برنامه هاي آتي مديريت، بهمراه دلايل در فرم هاي تعيين شده حداکثر ظرف دو روز کاري بعد به سازمان. 8-18- ماده 9 در خصوص افشاي صورتجلسه مورد تاييد هيات رئيسه مجمع حداکثر يک هفته بعد از برگزاري مجامع عمومي. 9-18- ماده 10 در خصوص افشاي صورتجلسه مجامع عمومي که به مرجع ثبت شرکتها ارائه شده است، حداکثر ظرف يک هفته پس از ابلاغ ثبت. 10-18- ماده 13 در خصوص افشاي فوري تعليق تمام يا توقف بخشي از فعاليت ناشر و تغيير با اهميت در پيش بيني عملکرد ناشر يا برنامه هاي آتي مديريت، به همراه دلايل مربوط. 11-18- ماده 7 (قسمت دوم) در خصوص تهيه بودجه و پيش بيني عملکرد را بر اساس مفروضات معقول و دلايل توجيهي هرگونه انحراف بااهميت (مثبت يا منفي) بين پيش بيني عملکرد و پيش بيني قبلي و يا نتايج عملکرد واقعي. 12-18- ماده 9 (قسمت دوم) در خصوص ارائه دلايل زياندهي و برنامۀ آتي حداکثر ظرف 2 ماه پس از ارائه صورتهاي مالي سالانۀ حسابرسي شده به سازمان بورس. 13-18- ماده 5 و 8 (قسمت سوم) در خصوص برابري نسبت حقوق صاحبان سهام به کل داراييها به ميزان 15%.
19. 19-بر اساس رسيدگيهاي انجام شده ملاحظه گرديد، شرکت در پاره اي از موارد تکاليف خود در خصوص کسورات قانوني را به موقع رعايت ننموده است.
20. 20-در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت موارد مفاد قانون مزبور و آيين نامه ها و دستورالعمل هاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليست هاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين موسسه مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين خصوص، به استثناي عدم رعايت مفاد مواد 10، 11، 14، 16، 21 و 23، دستورالعمل مزبور مبني بر تعيين مدير پولشويي، تهيه و ابلاغ آئين نامه هاي اجرائي و آموزش کارکنان در خصوص اجراي قوانين مبارزه با پولشويي ، اين موسسه به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده برخورد نکرده است.

23تیر1395
گزارش حسابرسي و بازرسي قانوني سال مالي منتهي به 1394/12/29 شرکت فارسيت دورود ( سهامي عام) در تاريخ 23 تيرماه 1395 توسط موسسه حسابرسي آرشين حساب ( حسابداران رسمي) تهيه شده است و امضا کنندگان آن به ترتيب آقايان عباس ابراهيمي به شماره عضويت 851428 و آقا
موسسه حسابرسي آرشين حساب (حسابداران رسمي)
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه حسابرسي "Arsalan Esmaeli Kakroudi [Sign] "8211341395/05/19 11:10:26
مدير موسسه آرشين حساب "Abbas Ebrahimi [Sign] "8514281395/05/19 11:19:32