icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
داده پردازي فن آوا
سرمایه ثبت شده:
1
نماد:
فن آوا6
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی  12 ماهه منتهی به 1391/09/30 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1391/09/30
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل
به مجمع عمومی صاحبان سهام داده پردازي فن آوا

1. صورتهاي مالي شرکت داده پردازي فن آوا(سهامي خاص) شامل ترازنامه به تاريخ 30 آذر 1391 و صورتهاي سود و زيان و جـريان وجوه نقد بــراي سال مالي منتهي به تاريخ مـزبور و يــادداشتـهاي توضيحي 1 تا 33 توسط اين موسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيات مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين موسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين موسسه الزامات آيين‌رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيات‌مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين موسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسه به عنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. به شرح يادداشت 1-13 صورتهاي مالي، سرفصل ساير داراييها شامل مبلغ 5/4 ميليارد ريال وجه پرداختي به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در سنوات قبل بابت جبران خسارت ناشي از عدم اجراي تعهدات شرکت در موعد مقرر (طبق مفاد پروانه صادره توسط سازمان مزبور) بوده که به منظور تمديد پروانه ارائه خدمات مربوطه در وجه آن سازمان پرداخت شده است. اگر چه مديريت شرکت اعتقاد دارد با توجه به تدابير پيش رو و اقدامات حقوقي در حال انجام، بخشي از آن قابل بازيافت است، ليکن تحت شرايط موجود ثبت ذخيره از اين بابت در حسابها ضروري است.
5. سرفصل داراييهاي ثابت شرکت (مندرج در يادداشت 10 صورتهاي مالي) عمدتا شامل تجهيزاتي است که جهت واگذاري خطوط اينترنت پر سرعت در مراکز مخابراتي نصب شده و بابت اجاره فضاي آن ماهانه مبالغي به شرکت مخابرات پرداخت ميشود. طبق بررسي به عمل آمده: (الف)- اگر چه با افزايش حجم فعاليت روند استفاده از ظرفيت عملياتي شرکت افزايش يافته، ليکن کماکان بخشي از ظرفيت ارايه خدمات بلااستفاده بوده که اين امر باعث تحميل مبلغ 13 ميليارد ريال هزينه جذب نشده به شرکت (مندرج در يادداشت 4-24 صورتهاي مالي)گرديده است. (ب)- مبلغ 7/20 ميليارد ريال از تجهيزات شرکت که در سنوات قبل خريداري شده به علت فقدان کيفيت لازم تاکنون به بهره برداري نرسيده و تحت عنوان دارايي نزد انبار انعکاس يافته است. با توجه به پيگيريهاي به عمل آمده با فروشنده براي جبران نقصان کيفيت داراييهاي مزبور توافق گرديده که در ازاي خريد اقلام جديد، شرکت فروشنده معادل 55 درصد (معادل 900 هزار دلار) ارزش سفارشات جديد را کالاهاي مورد نياز شرکت (جهت جايگزيني تجهيزات غير قابل استفاده قبلي) و بدون دريافت وجه به شرکت تحويل نمايد که به علت تشديد شرايط تحريم و عدم پاسخگويي شرکت فروشنده اقدامات واحد مورد رسيدگي در اين خصوص به نتيجه مشخصي منجر نشده است. (پ)- شرکت از سنوات قبل اقدام به خريد و نصب تجهيزات انتقال اينترنت بي سيم (WIMAX) نموده که مبلغ 4,146 ميليون ريال براي خريد اين تجهيزات پرداخت شده، ليکن به علت وجود مشکلات در دريافت مجوز مربوطه از سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، بهره برداري از داراييهاي پروژه مزبور متوقف شده و اقدامي جهت تعيين تکليف داراييهاي مزبور به عمل نيامده است. (ت) خريد تجهيزات شرکت از طريق استقراض از شرکت گروه فن آوا (شرکت اصلي) صورت گرفته، ليکن هيچ گونه توافق نامه اي در خصوص نحوه تسويه مبلغ 111 ميليارد ريال مانده حساب شرکت مزبور و يا پرداخت سود و کارمزد ملاحظه نشده است. بنا به مراتب فوق هر چند انجام تعديلاتي در حسابها ضروري است، ليکن در غياب شواهد کافي شامل ارزش اقتصادي داراييهاي مزبور، تعيين مبلغ تعديلات مورد لزوم براي اين موسسه امکان پذير نشده است.
6. مبلغ 3.000 ميليون ريال از درآمد فروش اينترنت (مندرج در يادداشت 23 صورتهاي مالي) مرتبط با فروش 60.000 کارت هديه به بانک انصار در قالب اينترنت 3 ماهه رايگان جهت توزيع به مشتريان آن بانک مي باشد که در ارتباط با درآمد مزبور، مستندات لازم شامل قرارداد مورد تاييد طرفين و تاييديه بانک ذيربط ملاحظه نشده است، لذا از هر گونه آثار ناشي از مورد مزبور بر صورتهاي مالي پيوست اطلاعي در دست نيست.
7. پاسخ تاييديه ارسالي براي مبلغ 7.076 ميليون ريال از حسابهاي دريافتني مندرج در يادداشت‌ 5 و 7 صورتهاي مالي و مبلغ 4.221 ميليون ريال از حسابهاي پرداختني مندرج در يادداشت 13 و 14 صورتهاي مالي واصل نشده و پاسخهاي مرتبط با مبلغ 1.185 ميليون ريال از مانده حسابهاي پرداختني با دفاتر شرکت داراي مغايرت است. لذا از آثار ناشي از موارد فوق بر صورتهاي مالي پيوست اطلاعي در دست نمي‌باشد.

8. به نظر اين موسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (4) و (5) و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي (6) و (7)، صورتهاي مالي بالا وضعيت مالي شرکت داده پردازي فن آوا (سهامي خاص) در تاريخ 30 آذر 1391 و عملکرد مالي و جريان هاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

9. توضيحات مربوط به ماليات عملکرد شرکت به تفصيل در يادداشت 18 صورتهاي مالي ارايه شده است، قطعيت ماليات سنوات قبل موکول به رسيدگي و اعلام نظر نهايي مقامات ذيربط و دريافت برگ قطعي مالياتي خواهد بود.
10. وضعيت بدهيهاي احتمالي شرکت مرتبط با حق بيمه قراردادها، ماليات بر ارزش افزوده و... در يادداشت 30 صورتهاي مالي درج گرديده است که مبالغ قطعي آنها متعاقب اعلام نظر نهايي مراجع ذيربط مشخص خواهد شد. مضافا بخشي از داراييهاي ثابت شرکت فاقد پوشش بيمه اي مناسب مي باشد. اظهارنظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي (9) و (10) فوق مشروط نشده است.

11. موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت به شرح زير است: 1-11- زيان انباشته شرکت در تاريخ ترازنامه بيش از 33.021 برابر سرمايه آن است، لذا شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت بوده و ضروريست مجمع عمومي فوق‌العاده صاحبان سهام تشکيل و در مورد انحلال يا بقاي آن در چارچوب مقررات اصلاحيه قانون تجارت تصميم‌گيري نمايد.
11. 2-11- به شرح توضيحات مندرج در بخش 4 گزارش هيات مديره، اقدامات شرکت براي انجام بعضي از تکاليف مقرر در جلسه مجمع عمومي مورخ 26 بهمن1390 شامل تعيين تکليف مبالغ پرداختي به مذکور در بند 4 فوق به نتيجه نهايي نرسيده است.
12. بطوري که از صورتهاي مالي مشهود است، زيان انباشته شرکت بالغ بر 33.021 برابر سرمايه ثبت شده مي‌باشد. همچنين بدهيهاي جاري شرکت بيش از 04/1 برابر داراييهاي جاري بوده و تأمين نقدينگي عمدتا از طريق استقراض از شرکت اصلي (گروه فن آوا) در سالهاي قبل و عدم بازپرداخت آن صورت گرفته است. شرکت در طي سالهاي گذشته موفق به حضور پرقدرت در عرصه ارايه خدمات اينترنت پرسرعت ADSL نشده و به دلايل مختلف نتوانسته بازده مناسبي از سرمايه گذاري انجام شده عايد نمايد. با توجه به توضيحات فوق اتخاذ تدابير مناسب مورد تاکيد است.
13. معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 32 به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره شرکت به اطلاع اين مؤسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيات مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در راي‌گيري رعايت نشده است. مضافا ، انجام بخشي از معاملات مزبور(عمدتا خريد پهناي باند از اشخاص وابسته) در چارچوب روابط خاص فيمابين شرکتهاي گروه فن آوا صورت گرفته است.
14. گزارش هيات مديره، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت داده پردازي فن‌آوا (سهامي خاص) که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين مؤسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگي هاي انجام شده ، نظر اين مؤسسه به موارد بااهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيات مديره باشد، جلب نشده است.
15. عمليات شرکت در انطباق با الزامات قانون ارتقاي سلامت نظام اداري و مقابله با فساد و چک ليست مربوطه مورد بررسي قرار گرفته که به استثناي موضوع ماده 22 قانون مزبور در ارتباط با تاييد اصالت نرم افزارهاي مورد استفاده شرکت توسط شوراي عالي انفورماتيک، به موارد ديگري از عدم رعايت الزامات اين قانون برخورد نگرديده است.

12بهمن1391
موسسه حسابرسي هشيار بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه هشيار بهمند Mohammad Sakhaie Far8110221392/01/17 17:12:19
مدير موسسه هشيار بهمند Abbas Hoshi88008991392/01/17 17:17:10