icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
گروه صنعتي سديد  
سرمایه ثبت شده:
200,000
نماد:
وسديد
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
279901
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1394/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1394/12/29
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره گروه صنعتي سديد

1. 1-ترازنامه¬هاي تلفيقي گروه و شرکت گروه صنعتي سديد (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور 1394 و صورتهاي سودوزيان و جريان وجوه نقد تلفيقي گروه و شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 41 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت¬صورتهاي مالي ميان دوره¬اي با هيأت¬مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناي محدوديت¬¬هاي مندرج در بندهاي (9) ، (13) و (14) زير، بررسي اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان¬دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به¬کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-در تهيه صورتهاي مالي تلفيقي، شرکت فرعي سديد اينترنشنال از شمول به عمليات تلفيق مستثني شده ¬است. به منظور رعايت استانداردهاي حسابداري، لازم بود صورتهاي مالي تلفيقي با لحاظ داشتن شرکت مذکور در تلفيق تهيه و ارائه مي¬گرديد. همچنين صورتهاي مالي ميان دوره¬اي تعدادي از شرکتهاي فرعي و وابسته که ملاک تهيه صورتهاي مالي تلفيقي بوده، مورد بررسي اجمالي حسابرس مستقل قرار نگرفته و يا از صورتهاي مالي بررسي نشده آنها استفاده شده است. شرکتهاي مذکور شامل توسعه و احداث نيروگاههاي بادي توان باد و فالق صنعت براي اقلام مربوط به پايان شهريور 1394 و 1393 و پايان اسفند 1393 و شرکتهاي توليد تجهيزات ايمني راهها و پيمانکاري عمومي صنايع فولاد گسترش براي اقلام مربوط به پايان شهريور 1394 و 1393 و سرمايه¬گذاري سديد تدبير و توسعه و احداث نيروگاهي توان براي اقلام پايان شهريور 1394 بوده¬اند.
4. 4-حسابها و اسناد دريافتني تجاري، ساير حسابها و اسناد دريافتني و پيش پرداختهاي مندرج در يادداشت¬هاي 7 ، 8 و 10 صورتهاي مالي، مشتمل بر حدود 439 ميليارد ريال اقلام راکد، سنواتي، سررسيدگذشته و بلاتکليف بوده (شامل 171 ميليارد ريال مربوط به شرکت اصلي) که بابت بخشي از آنها جمعا مبلغ 7/93 ميليارد ريال (کلا شرکتهاي فرعي) ذخيره مطالبات مشکوک¬الوصول در حسابها لحاظ شده است. با عنايت به نتايج حاصل از پيگيريها و اقدامات انجام شده در اين رابطه و بررسي وضعيت حسابهاي مزبور، تعيين کسري ذخيره موردنياز از اين بابت، که لحاظ داشتن آن در حسابها در رعايت استانداردهاي حسابداري ضرورت داشته، امکان پذير نشده است.
5. 5-جزو اقلام سرفصل ساير حسابهاي دريافتني در جدول يادداشت 3-8 صورتهاي مالي، مبلغ حدود 7/289 ميليارد ريال تحت عنوان بدهي آقاي حميدرضا حيدري مندرج است که به شرح يادداشت 2-3-8 صورتهاي مالي مربوط به تتمه بهاي فروش 16,763 ميليون وون کره جنوبي به ايشان در شرکت فرعي توسعه سازه¬هاي دريايي تسديد طبق يک فقره توافقنامه منعقده در ارديبهشت 1392 مي¬باشد که پيگيريهاي انجام شده از طريق مراجع قانوني ذيربط درخصوص وصول آن تاکنون به نتيجه نرسيده است. در شرايط موجود احتمال پيش¬بيني دقيق نتيجه اقدامات قانوني درجريان انجام وجود نداشته و بدين لحاظ تعيين هرگونه آثار ناشي از چگونگي وصول طلب مذکور بر صورتهاي مالي تلفيقي، امکان¬پذير نمي¬باشد.
6. 6-بشرح يادداشت 2-21 صورتهاي مالي، متعاقب تصويب قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور در ارديبهشت 1394، اقدامات اوليه توسط شرکت فرعي لوله سازي ماهشهر جهت شمول تسهيلات ارزي آن شرکت به مفاد تبصره يک ماده 20 قانون مذکور و آئين¬نامه اجرايي و اصلاحيه مربوطه مصوب مرداد و آبان 1394 انجام گرفته و مانده تسهيلات ارزي مذکور با سود متعلقه تا پايان دوره جاري به نرخ مرجع در تاريخ ترازنامه تسعير شده است. اگرچه با توجه به شمول شرکت لوله سازي ماهشهر به مفاد قانون مذکور، تعديل حسابها دررابطه با موارد پيش¬بيني شده در اين قانون در رعايت استانداردهاي حسابداري ضرورت داشته، ولي از آنجائيکه تکليف قطعي و نهايي نحوه تسويه تسهيلات ارزي مذکور براساس اين قانون هنوز مشخص نشده، تعيين مبلغ قطعي تعديلات موردنياز از اين بابت امکان ¬پذير نبوده است.
7. 7-مانده سرفصل موجودي مواد و کالا در پايان دوره مورد بررسي (جدول يادداشت 9 صورتهاي مالي) ازجمله مشتمل بر حدود 5/38 ميليارد ريال بهاي 38 دستگاه باقيمانده از 47 دستگاه گيربکس خريداري انتقالي از سال 1390 در شرکت فرعي صبا نيرو بوده که 2 دستگاه آن بصورت اماني تحويل شرکت نيروي برق سبز منجيل شده و 36 دستگاه باقيمانده بصورت راکد در انبار موجود مي¬باشد. با توجه به نوع اين موجوديها که مصرف آنها عموميت نداشته و درغياب اطلاعات موردنياز درخصوص چگونگي مصرف و يا قابليت بازيافت اين اقلام و تأييديه مربوط به 2 دستگاه اماني فوق¬الذکر، امکان تعيين حداقل کاهش ارزش موردنياز در اين خصوص فراهم نبوده است.
8. 8-پاسخ تأييديه¬هاي ارسالي در رابطه با برخي از تسهيلات بانکي شرکت فرعي لوله و تجهيزات سديد که مانده دفتري آنها بالغ بر 1,000 ميليارد ريال بوده، دريافت نگرديده و پاسخ¬هاي دريافتي از ساير بانکهاي شرکت فرعي مذکور نيز حدود 325 ميليارد ريال کمتر از مانده دفتري تسهيلات مربوطه بوده است. همچنين تا تاريخ پايان بررسيهاي اين مؤسسه، وضعيت مقابله و تطبيق حساب فيمابين شرکت اصلي با شرکت وابسته فالق صنعت مشخص نگرديده و به دليل عدم مقابله و تطبيق حسابهاي فيمابين شرکت فرعي توسعه سازه¬هاي دريايي تسديد با کارفرمايان مربوطه (شرکتهاي خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، ملي نفت خيز جنوب، کمار صنعت و تأسيسات دريايي ايران) مغايرت حسابهاي فيمابين مورد حل و فصل قرار نگرفته است. با اين ترتيب، تعيين آثار تعديلاتي که در صورت رفع مغايرات فوق و دريافت پاسخ تأييديه-هاي واصل نشده و مقابله و تطبيق حسابهاي فيمابين، اعمال آنها در حسابها ضرورت مي¬يافت، امکان پذير نگرديده است.
9. 9-مطالبات شرکت فرعي لوله و تجهيزات سديد از قرارگاه خاتم¬الانبيا و موسسه نيروگستر (وابسته به قرارگاه) و شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران در تاريخ ترازنامه، به ترتيب بالغ بر 710 ميليارد ريال و 96 ميليارد ريال مي¬باشد که جزو اقلام جدول يادداشت 7 صورتهاي مالي درج گرديده است. همچنين حدود 6/24 ميليارد ريال از کل 7/49 ميليارد ريال موجودي کالاي اماني ما نزد ديگران در شرکت فرعي مذکور (جزو مبلغ 66 ميليارد ريال مندرج در جدول يادداشت 9 صورتهاي مالي) مربوط به ورق اماني مصرفي در توليدات تحويلي به موسسه نيروگستر و شرکت آب و فاضلاب استان تهران و مواد اوليه اماني تحويلي به شرکتهاي نورد و لوله ساوه و لوله سازي اهواز مي¬باشد. باتوجه به عمده بودن مطالبات و کالاهاي اماني مزبور و سنواتي بودن بخش قابل توجهي از آنها و مشخص نبودن نحوه وصول و تسويه قطعي اين اقلام، از آثار ناشي از هرگونه تعديلات احتمالي موردنياز دراين خصوص، اطلاع مستندي دردست نمي¬باشد.
10. 10-وضع بدهيهاي احتمالي گروه و شرکت در تاريخ ترازنامه در يادداشت¬هاي 2-38 و 3-38 صورتهاي مالي توضيح داده شده است. با توجه به نتيجه بررسيهاي بعمل آمده، ايجاد ذخيره براي اين بدهيها در رعايت استانداردهاي حسابداري ضرورت داشته، ولي در غياب مستندات تکميلي مورد لزوم در اين خصوص، تعيين حداقل ذخيره مورد نياز جهت پوشش بدهيهاي مزبور، امکان پذير نشده است.
11. 11-به دليل عدم استقرار نظامهاي مدون و جامع حسابداري صنعتي و هزينه¬يابي پيمانهاي بلندمدت در شرکتهاي فرعي صبا نيرو، لوله و تجهيزات سديد و توليد پمپهاي بزرگ و توربين آبي، مقايسه مباني بکار گرفته شده در رابطه با محاسبات بهاي تمام شده محصولات فروخته شده و خدمات ارائه شده و تعيين ماحصل پروژه¬ها و بهاي تمام شده و درصد پيشرفت کار آنها، با مباني و مفروضاتي که بطور معمول در نظامهاي مدون فوق¬الذکر مورد پيش بيني قرار مي¬گيرد، امکان پذير نبوده و در اين شرايط از آثار تعديلات ناشي از موارد فوق اطلاعي مستندي حاصل نشده است. ضمنا انجام بررسيهاي مورد لزوم در شرکت فرعي صبا نيرو درخصوص محاسبه درآمد تحقق يافته براساس شناسائي مبتني بر پيشرفت کار و مقايسه آن با درآمد شناسائي شده طي دوره که صورت وضعيتهاي آن به تأييد کارفرما رسيده، امکان پذير نشده است. همچنين استانداردهاي حسابداري در رابطه با افشاء اطلاعات مربوط به درآمد و بهاي تمام شده انباشته پيمانهاي بلندمدت گروه مراعات نشده است.
12. 12-در رابطه با توافقنامه¬هاي منعقده فيمابين شرکتهاي ملي گاز و لوله¬سازي ماهشهر و بانکهاي ذيربط درخصوص پرداخت اقساط تسهيلات دريافتي شرکت لوله¬سازي ماهشهر از بانکهاي مربوطه توسط شرکت ملي گاز درقبال تحويل لوله، موضوع مصوبه مورخ 19/11/1388 هيأت محترم وزيران و صورتجلسه توافقي تنظيمي در 15/11/1392 در اين زمينه، که به موجب آن مقرر شده مقادير و مبالغ ريالي تعهدات 25% کاهش يابد، تعديلاتي در حسابهاي تلفيقي بابت آثار کاهش 25 درصدي تعهدات طرفين ضروري بوده، که بخشي از آن شامل انتقال بهاي حدود 1,335 ميليارد ريال لوله¬هاي اماني توليدي به موجودي کالا در سنوات قبل صورت پذيرفته است. آثار ناشي از مابقي تعديلات مورد نياز از اين بابت که عمدتا مربوط به تقبل بخشي از هزينه¬هاي مالي اين تسهيلات به تناسب کاهش تعهدات آن شرکت مي¬باشد، به دليل خاتمه نيافتن عمليات تسويه نهايي تسهيلات فوق توسط شرکت ملي گاز با بانکهاي ذيربط، در حال حاضر قابل محاسبه نبوده است.
13. 13-با توجه به عدم ملاحظه اسناد مالکيت رسمي ساختمان محل استقرار شرکت واقع در خيابان ميرداماد تهران و حدود 182,000 مترمربع از زمينهاي چهاردانگه، از آثار اشکالات احتمالي ناشي از اين موضوع اطلاعي در دست نمي¬باشد.
14. 14-وضع مطالبات از اشخاص وابسته، بدهي به اين اشخاص و کالاي اماني نزد آنها به ترتيب به مبالغ 2/513 ، 8/190 و 3/10 ميليارد ريال (شامل 5/358، 7/73 و 3/10 ميليارد ريال شرکت اصلي) در يادداشت¬هاي1-3-8، 17 و 1-9 صورتهاي مالي مندرج مي¬باشد. از آنجائيکه در رابطه با زمان و چگونگي تسويه و نحوه جبران اين اقلام سوابق مستندي در اختيار نبوده، تعيين آثار ناشي از تعديلات احتمالي موردنياز در اين ارتباط، امکان پذير نگرديده است.

15. 15- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استتناي آثار موارد مندرج دربندهاي (3) الي (8) و (10) الي (12) و همچنين به استثناي آثار تعديلات احتمالي¬که درصورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بندهاي (9) ، (13) و(14) ضرورت مي¬يافت، اين مؤسسه به مواردي¬ که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده در بالا، از تمام جنبه¬هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

16. 16-بشرح يادداشت 2-1-2-14 صورتهاي مالي، پيرو تصميم متخذه توسط هيأت مديره شرکت فرعي لوله و تجهيزات سديد در مرداد 1394، شرکت مذکور طي يک فقره دادخواست تسليمي به دادگاه عمومي حقوقي تهران، اقدام به درخواست صدور حکم ورشکستگي نموده و اين درخواست در حال حاضر در جريان رسيدگي توسط مرجع قضائي مذکور مي¬باشد. بنا به مراتب فوق، تعيين هرگونه تعديل مورد نياز در حسابهاي گروه به حکم نهايي و قطعي که توسط مرجع قضايي ذيربط درخصوص دادخواست ورشکستگي آن شرکت صادر خواهد شد، بستگي دارد.
17. 17-وضعيت سرمايه¬گذاري در 33% سهام شرکت فرآب از سال 1372 و مسائل مرتبط با اين موضوع که نهايتا منجر به آراء مراجع قضايي و تأييد نهايي آن توسط هيأت نظارت و پيگيري قوه قضائيه به نفع شرکت گرديده، در يادداشت 1-3-2-14 صورتهاي مالي توضيح داده شده است.
18. 18-با توجه به سقف پوشش بيمه¬اي اموال در برخي از شرکتهاي فرعي در مقايسه با ارزش جايگزيني و بهاي تمام شده آنها (يادداشت¬هاي 2-9 و 3-2-11 صورتهاي مالي)، چنين به نظر مي¬رسد که پوشش بيمه¬اي اموال گروه در مواردي از کفايت لازم براي جبران خسارات احتمالي برخوردار نباشد.

19. 19-همانطور که از بررسي صورتهاي مالي گروه و شرکت اصلي مشخص است، ساختار مالي و نتايج حاصل از عمليات و فعاليتهاي جاري شرکت در شرايط مناسبي قرار ندارد. اين وضعيت بطور عمده ناشي از عدم تناسب فعاليت و عمليات جاري گروه نسبت به ظرفيت موجود بوده که بيشتر به دليل شرايط و مشکلات حاکم بر پروژه¬هاي عمراني و تداوم افزايش هزينه¬ها به-ويژه هزينه¬هاي مالي ايجاد شده و ازجمله موجب فزوني بدهيهاي جاري گروه و شرکت تا حدود 5/1 برابر دارائيهاي جاري آنها گرديده است.
20. 20-مبالغ 112 ميليارد ريال از موجودي مواد و کالا و 288 ميليارد ريال از حسابها و ا سناد پرداختني تجاري گروه (يادداشتهاي 9 و 16 صورتهاي مالي) به ترتيب مربوط به مخارج تبديل ورقهاي اماني گروه تخصصي نيروگستر به 49,437 تن لوله گاز توسط شرکت فرعي لوله¬سازي ماهشهر و وجوه دريافتي از نيروگستر در اين رابطه مي¬باشد که درراستاي قرارداد منعقده فيمابين در اسفند 1390 انجام گرفته و تاکنون تعيين تکليف نشده است.
21. 21-جزو حسابهاي دريافتني گروه و شرکت اصلي در يادداشت¬هاي 7 و 8 صورتهاي مالي، مبالغ عمده¬اي مطالبات راکد و کم¬گردش وجود داشته که پيگيريهاي انجام شده جهت وصول و يا تعيين تکليف نهايي آنها به نتيجه قطعي نرسيده است. اقلام تشکيل دهنده اين مطالبات حسب مورد شامل سپرده¬هاي حسن انجام کار، بيمه و ضمانت نامه¬هاي بانکي و خالص مبالغ صورت وضعيتهاي تأييدشده (عمدتا شرکت اصلي، شرکتهاي فرعي سازه¬هاي دريايي تسديد و صبانيرو) مي¬باشد.
22. 22-در رابطه با دارائيهاي ثابت مشهود گروه و شرکت اصلي، موارد زير مطرح مي¬باشد: -در رابطه با زمين خريداري در جزيره مينو توسط شرکت فرعي توسعه سازه¬هاي دريايي تسديد، اقدامات در جريان جهت انتقال مالکيت رسمي اين زمين به شرکت مزبور تاکنون به نتيجه قطعي منجر نشده است. -جزو ارقام پيش پرداختهاي سرمايه¬اي گروه، مبلغ 3/4 ميليارد ريال در رابطه با خريد يک قطعه زمين در عسلويه توسط شرکت فرعي لوله و تجهيزات سديد پرداخت شده، ليکن تکليف نهايي اين زمين و انتقال مالکيت رسمي آن هنوز مشخص نشده است. -سند مالکيت رسمي زمينهاي کارخانه شرکت فرعي توليد پمپهاي بزرگ و توربين آبي بشرح يادداشت 2-1-11 صورتهاي مالي، در قبال مطالبات سنوات قبل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران که در سالهاي اخير تسويه شده، در رهن سازمان مزبور قرار دارد و فک رهن نشده است. -اقدامات انجام شده درخصوص انتقال مالکيت رسمي سهم شرکت فرعي توسعه سازه¬هاي دريايي تسديد از يارد وليعصر خرمشهر، تاکنون به نتيجه قطعي نرسيده است.
23. 23-اهم مواردي که در بررسي رعايت ضوابط حاکم بر شرکتهاي ثبت شده نزد سازمان (شرکتهاي غيربورسي و غيرفرابورسي) در شرکت اصلي درطي دوره مورد بررسي به آنها برخورد گرديده، عمدتا شامل عدم ارائه و افشاي بموقع صورتهاي مالي سالانه و گزارش فعاليت و وضع عمومي شرکت، صورتهاي مالي ميان دوره¬اي 6 و 9 ماهه حسابرسي نشده، جدول زمان بندي پرداخت سود سهام، دلايل زياندهي و برنامه آتي براي رفع موانع و سودآور شدن شرکت و همچنين تأخير در ارائه صورتهاي مالي حسابرسي شده سال قبل و دوره 6 ماهه جاري و ارائه صورتجلسه مجمع عمومي عادي سالانه سال قبل به مرجع ثبت شرکتها و افشاي آن بوده است.
24. 24-عليرغم انتخاب اشخاص حقوقي بعنوان اعضاء هيأت مديره در جلسه مجمع عمومي عادي سالانه مورخ 29/4/1394، نماينده¬اي از طرف اشخاص مزبور در اجراي ماده 110 اصلاحيه قانون تجارت معرفي نشده و به تبع اين موضوع، تعيين سمت اعضاء هيأت مديره و انتخاب مديرعامل نيز صورت نگرفته است. اضافه مي¬نمايد جلسات هيأت مديره از تاريخ مذکور به بعد با حضور نمايندگان معرفي شده از جانب 3 عضو حقوقي هيأت مديره تشکيل و تصميمات متخذه، در صورتجلسات تنظيمي به امضاء اين نمايندگان رسيده است. با اين ترتيب مفاد مواد 110، 119، 124، 128 اصلاحيه قانون تجارت مبني بر معرفي نمايندگان اشخاص حقوقي هيأت مديره، انتخاب سمت اعضاء، انتخاب مديرعامل و تعيين حدود اختيارات ايشان و ثبت مراتب مذکور در مرجع ثبت شرکتها، مراعات نشده است.

30دی1394
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351394/11/20 12:29:07
مدير موسسه بهمند Reza Atash [Sign]8000031394/11/20 12:38:08