icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
گروه سرمايه گذاري سايپا
سرمایه ثبت شده:
19,800,000
نماد:
وساپا
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
569921
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1401/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1401/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره گروه سرمايه گذاري سايپا

1. صورت وضعيت مالي تلفيقي و جداگانه شرکت گروه سرمايه گذاري سايپا (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور ماه 1401 و صورت‌هاي سود و زيان، سود و زيان جامع، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 44 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورت‌هاي مالي مياندوره اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه گيري درباره صورت‌هاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. بررسي اجمالي اين موسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان دوره اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به کارگيري روش‌هاي تحليلي و ساير روش‌هاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورت‌هاي مالي است و در نتيجه، اين موسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است،‌ آگاه مي شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي کند.

3. ارزش دفتري سرمايه گذاري کوتاه مدت سريع المعامله به مبلغ 592 ميليارد ريال بيش از خالص ارزش فروش آن در تاريخ صورت وضعيت مالي مي باشد، ليکن اقدامي در خصوص احتساب کاهش ارزش صورت نپذيرفته است. در صورت اصلاح صورت‌هاي مالي سرمايه گذاري کوتاه مدت و سود خالص هر يک به مبلغ مذکور کاهش خواهد يافت.

4. بر اساس بررسي اجمالي انجام شده به استثناي آثار مورد مندرج در بند 3، اين موسسه به مواردي حاکي از عدم ارائه مطلوب صورت‌هاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت،طبق استاندارد‌هاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

5. به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 1-8-19 و 1-1-5-20، بخشي از منابع مالي شرکت فرعي سرمايه گذاري گروه صنعتي رنا به سرمايه گذاري در شرکت پارس خـودرو تخصـيص يافته است (مبلغ 135ر1 ميليارد ريال سرمايه گذاري در سهام و 401ر1 ميليـارد ريـال پرداختـي از طـرف شرکت سايپا به منظور مشارکت در افزايش سرمايه) که در اين ارتباط عليرغم رخدادهاي بوجود آمـده در خصـوص شرکت پارس خودرو از جمله توقف و خروج نماد شرکت مزبور از بورس و نيز منتفي شـدن افـزايش سـرمايه آن شرکت، مديريت معتقد است با توجه به اقدامات در جريان و بهاي دفتري هر سهم در گـروه، منـابع تخصيص يافته از قابليت بازيافت لازم با ارزش افزوده مناسب برخوردار است. نتيجه گيري اين مؤسسه در اثر مفاد اين بند مشروط نشده است.

6. مسئوليت «ساير اطلاعات» با هيات مديره شرکت است. «ساير اطلاعـات» شـامل اطلاعـات موجـود در گـزارش تفسيري مديريت است. نتيجه گيري اين موسسه نسبت به صورت‌هاي مالي، در برگيرنده نتيجه گيري نسبت به «ساير اطلاعات» نيست و نسبت به آن هيچ گونه اطميناني اظهار نمي شود. در ارتباط با حسابرسي صورت‌هاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه «سـاير اطلاعـات» بـه منظـور شناسـايي مغايرت‌هاي با اهميت آن با صورت‌هاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريف‌هاي با اهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در«ساير اطلاعات» وجود دارد، بايد ايـن موضوع را گزارش کند. در اين خصوص، مورد قابل ذکري وجود ندارد

7. عمده منابع مالي گروه طي سنوات اخير صرف سرمايه گذاري در سهام شرکت‌هاي گروه (صنعت خودروسازي) و ساير مراودات في مابين با شرکت‌هاي مزبور گرديده که هر چند اطلاعات موجـود بيـانگر وجـود ارزش افـزوده بـالقوه مناسبي در اين خصوص مي باشد، ليکن تبلور آن (ورود منابع نقدي) وابسته به سياست‌هاي کلان در گروه خـودرو سـازي سايپا است، مضافا اتخاذ تمهيدات لازم در ارتباط با پيشگيري از تحميل زيان‌هاي مضاعف به گروه ناشي از فعاليت در خارج از کشور که طي سنوات قبل در مواردي منجر به تحميل زيان‌هاي قابل ملاحظه به شرح يادداشت توضيحي 43 به گروه گرديده و عمدتا در محاکم قضايي مطرح و در حال پيگيري است، ضروريست.
8. نظر هيأت مديره را به تداوم پيگيري‌هاي در جريان به منظـور اخـذ اسـناد مالکيـت واحـدهاي مسکوني بعثت (متعلق به گروه سرمايه گذاري رنا) به منظور پوشش ريسـک‌هـاي موجـود (از جمله تعهدات احتمالي مربوط به اخذ پايان کار شهرداري و انتقال سند مالکيت به خريداران واحـدهاي فروختـه شده) جلب مي نمايد.
9. طي دوره مالي مورد گزارش به دليل عدم معرفي نماينده توسط برخي اعضاي حقوقي هيات مديره،جلسات هيأت مديره عمدتا با حضور 3 و يا 4 عضو ايشان تشکيل گرديده است. مضافا پس از تکميل نمايندگان اعضاي حقوقي هيأت مديره در اواخر دوره مالي تاکنون اسامي نمايندگان جديد (3 عضو از اعضاي هيأت مديره) در اداره ثبت شـرکت‌ها بـه ثبـت نرسـيده است. لذا صورت‌هاي مالي نيز با تأييد نمايندگان جديد اعضاي حقوقي که تأييد صلاحيت دو نفر از ايشان توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در جريان است، منتشر گرديده است.
10. طي دوره مالي مورد گزارش، به استثناي افشاي به موقع صورت‌هاي مالي ميان دوره اي برخي شرکت‌هاي فرعي، افشاي فوري تغييرات هيأت مديره، ارسال صورتجلسه مجمع عمـومي ظـرف ده روز پس از تشکيل به اداره ثبت شرکت‌ها، پرداخت سود سهام مصوب سنوات قبل ظرف مهلت مقرر قانوني و حدنصاب سرمايه‌گذاري‌ها در شرکت‌هاي داراي نفوذ و کنترل، به مواردي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار در قالب چک ليست‌هاي ابلاغي سازمان مزبور برخورد نگرديـده است. مضافا در برخي از موارد دستورالعمل حاکميت شرکتي از جمله تعيين ساز و کار مناسب توسط هيأت مديره و نظارت قابل اتکاء بر اجراي قوانين و مقررات، تشکيل کميته انتصابات و ريسک طي دوره مالي مورد گزارش و موارد مترتب بر آنها و ارائه اقرارنامه توسط اعضاي هيأت مديره (موضوع تبصـره 6 مـاده 4)، مالکيـت سـهام شرکت اصلي توسط شرکت فرعي، تدوين منشور هيأت مديره و نيز افشاي اطلاعات مندرج در ماده 42 دستورالعمل مزبور بطور کامل رعايت نگرديده است.

03دی1401
حسابرسي وخدمات مالي ومديريت ايران مشهود
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه ايران مشهود Nima Jenab [Sign]9018241401/10/05 23:23:44
شريک موسسه ايران مشهود Seyed Abbas Esmaeilzadeh Pakdaman [Sign]8000521401/10/05 23:24:48
مدير موسسه ايران مشهود Alireza Atoufi [Sign] 1401/10/05 23:27:55