icon

اطلاعات و صورت‌های مالی

EN
شرکت:
توليد محور خودرو
سرمایه ثبت شده:
420,741
نماد:
خمحور
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
343007
اطلاعات و صورت‌های مالی  12 ماهه منتهی به 1396/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1396/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام توليد محور خودرو

1. 1 -صورت‌هاي مالي شرکت توليد محور خودرو (سهامي عام) شامل ترازنامه به تاريخ 29 اسفند 1396 و صورت‌هاي سود و زيان و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 32 توسط اين سازمان، حسابرسي شده است.

2. 2 -مسئوليت تهيه صورت‌هاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترل‌هاي داخلي مربوط به تهيه صورت‌هاي مالي است به گونه‌اي که اين صورت‌ها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. 3 -مسئوليت اين سازمان، اظهار نظر نسبت به صورت‌هاي مالي ياد شده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين سازمان الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورت‌هاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روش‌هايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورت‌هاي مالي است. انتخاب روش‌هاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورت‌هاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترل‌هاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورت‌هاي مالي به منظور طراحي روش‌هاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهار نظر نسبت به اثر بخشي کنترل‌هاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورت‌هاي مالي است. اين سازمان اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورت‌هاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين سازمان مسئوليت دارد به عنوان بازرس قانوني، موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و نيز ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4- در سال مالي مورد گزارش 200 دستگاه مجموعه قطعات واگن هود طي فاکتور فروش مورخ 1396/12/28به مبلغ 47/4 ميليارد ريال (معادل 75 درصد بهاي فروش توافق شده) بعنوان فروش به شرکت ايران خودرو ديزل در حسابهاي شرکت ثبت گرديده است . طبق مستندات موجود ، اقلام مذکور تحويل خريدار نگرديده و طبق توافقات صورت گرفته مقرر گرديده شرکت نسبت به تکميل قطعات منفصله اقدام و پس از تکميل مجموعه ها به تدريج براي خريدار ارسال گردد. باتوجه به مراتب فوق تحقق فروش مذکور براي اين سازمان محرز نگرديده است . در صورت اصلاح حسابها سرفصل هاي فروش و دريافتني هاي تجاري هر يک به مبلغ 47/4ميليارد ريال کاهش و سرفصل موجودي مواد و کالا و بهاي تمام شده کالاي فروش رفته به ترتيب به مبلغ 23/3ميليارد ريال افزايش و کاهش خواهند يافت .

5. 5 - به ‌نظر اين سازمان، به استثناي آثار مورد مندرج در بند 4، صورت‌هاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي شرکت توليد محورخودرو (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفند ماه 1396 و عملکرد مالي و جريان‌هاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

6. 6-توجه مجمع عمومي را به يادداشت توضيحي 2-2-4 ، در رابطه با نحوه تسويه طلب از شرکت توسعه خودروکار و يادداشت توضيحي 4-11 در خصوص احتساب مطالبات سازمان تامين اجتماعي از شرکت به حساب في مابين با سازندگان طرف قرارداد با شرکت جلب مي نمايد. اظهار نظر اين سازمان در اثرمفاد اين بند مشروط نشده است.

7. 7 -نتايج عمليات شرکت در سال مالي مورد گزارش ( با احتساب بند 4 اين گزارش ) منجر به زيان خالص به مبلغ 22/3 ميليارد ريال گرديده که عمدتا ناشي از افزايش در بهاي تمام شده توليد و عدم افزايش نرخ فروش محصولات به تناسب آن و همچنين کاهش حجم فروش شرکت نسبت به سال قبل مي باشد. ضمن آنکه هزينه هاي مالي شرکت به مبلغ 39 ميليارد ريال مشتمل بر مبلغ 12 ميليارد ريال جرائم تاخير در پرداخت تسهيلات مالي سررسيد گذشته بوده که شرکت بعلت کمبود نقدينگي متحمل شده است . در جهت سودآوري و تامين منابع مالي مورد نياز ، اتخاذ تدابير لازم در جهت افزايش متناسب نرخ و ميزان فروش محصولات، وصول بموقع مطالبات و تسويه تسهيلات مالي سررسيد شده، ضرورت دارد.

8. 8-مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت‏ مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. اظهارنظر اين سازمان نسبت به صورتهاي مالي، در برگيرنده اظهارنظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‏شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين سازمان مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرتهاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريفهاي با اهميت است. در صورتيکه اين سازمان به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همان‏طور که در بخش "مباني اظهار نظر مشروط " در بالا توضيح داده شده است، در تاريخ ترازنامه، اين سازمان به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، نتوانسته است شواهد حسابرسي کافي و مناسب درخصوص تحقق فروش 200 دستگاه واگن هود بدست آورد. از اين‏رو، اين سازمان نمي‏تواند نتيجه‏گيري کند که ساير اطلاعات در ارتباط با موضوعات فوق حاوي تحريف با اهميت است يا خير.

9. 9- پيگيري‌هاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي مورخ 1396/2/24صاحبان سهام، مبني بر اتخاذ تصميم توسط هيات مديره در رابطه با تعيين تکليف موجوديهاي مواد و کالاي راکد و رعايت کامل قوانين و مقررات مبارزه با پولشويي، به نتيجه نهايي نرسيده است.
10. 10-معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 1-30، به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيئت مديره به اطلاع اين سازمان رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. معاملات مذکور با رعايت تشريفات مقرر در ماده قانوني يادشده درخصوص کسب مجوز از هيئت مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در راي‌گيري صورت پذيرفته است. ليکن به نظر اين سازمان ، معاملات مذکور (عمدتا معاملات با شرکت ايران خودرو ديزل )بر اساس روابط خاص في مابين شرکتهاي گروه ايران خودرو انجام شده است.
11. 11-گزارش هيئت مديره در باره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين سازمان قرار گرفته است. با توجه به رسيدگي‌هاي انجام شده ودرنظرگرفتن بند 4 اين گزارش ، نظر اين سازمان به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت‌مديره باشد، جلب نشده است.
12. 12-ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شرح زير رعايت نشده است : 12-1-مفاد بند 4 ماده 7دستورالعمل اجرائي افشاي اطلاعات مبني ‏بر افشاي اطلاعات ميان‏دوره‏اي 6 ماهه حسابرسي شده حداکثر 60 روز پس از پايان دوره 6 ماهه. 12-2-مفاد ماده 10دستورالعمل اجرائي افشاي اطلاعات مبني‏بر ثبت صورتجلسه مجامع عمومي حداکثر ظرف 10 روز پس از تاريخ تشکيل مجمع در مرجع ثبت شرکتها. 12-3-مفاد ماده 10 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار مبني‏بررعايت حداقل سرمايه ثبت شده شرکت به مبلغ 500 ميليارد ريال و لزوم شناور بودن حداقل 15 درصد از سهام شرکت. (توضيح اينکه سهام شناور شرکت در تاريخ ترازنامه 7/57 درصداز سهام شرکت مي‏باشد).
13. 13-در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي قانون مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آئين‌نامه‌ها و دستورالعملهاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک‌ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين سازمان مورد ارزيابي قرار گرفته است. دراين‌خصوص به استثناي عدم رعايت مواردي از قبيل برقراري دوره هاي آموزشي مستمر، تدوين سيستمهاي اطلاعاتي و نرم‌افزارهاي موردنياز و تهيه پيش نويس و دستورالعملهاي لازم براي اجراي قانون و آئين‏نامه اجرايي آن، اين سازمان به موارد بااهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده برخورد نکرده است.

16اردیبهشت1397
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Soleiman Seraj [Sign]8110231397/02/18 17:10:48
مدير ارشد سازمان حسابرسي Ali Reza Asaadi [Sign]8000431397/02/18 17:23:18
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Faraj Lotfollahi [Sign]8110661397/02/18 17:35:39