icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سرمايه گذاري مس سرچشمه
سرمایه ثبت شده:
3,400,000
نماد:
سرچشمه
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
569914
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1397/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1397/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در فرابورس ايران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد

این اطلاعیه نسخه جدیدتری به شماره ( 498828 ) دارد. نسخه جدید اطلاعیه را می توانید در اینجا مشاهده نمایید

گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سرمايه گذاري مس سرچشمه

1. 1-ترازنامه تلفيقي گروه و شرکت سرمايه گذاري مس سرچشمه (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور ماه 1397 و صورتهاي سود و زيان و جريان وجوه نقد آن براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 38 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرارگرفته است. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ميان دوره¬اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه ¬گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده بر اساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناء محدوديت مندرج دربندهاي ....زير،بررسي اجمالي اين موسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان ¬دوره¬اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين موسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهار نظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-سرفصل دريافتني هاي تجاري و غيرتجاري و پيش پرداخت هاي گروه جمعا به مبلغ 964 131 ميليون ريال شامل اقلام راکد و سنواتي مي باشد که تا تاريخ اين گزارش تسويه نگرديده است. هر چند در مقابل اين اقلام جمعا مبلغ 459 10 ميليون ريال ذخيره مطالبات مشکوک الوصول در حسابها منظور شده است، ليکن به نظر اين موسسه احتساب ذخيره علاوه بر مبلغ مندرج در صورتهاي مالي ضرورت دارد لکن به علت عدم دسترسي به اطلاعات و مدارک لازم ، تعيين مبلغ آن براي اين موسسه مقدور نشده است. مضافا سرفصل حسابهاي پرداختني هاي تجاري و غيرتجاري گروه جمعا به مبلغ 115 14 ميليون ريال شامل اقلام راکد و سنواتي است که نحوه تسويه آنها تا تاريخ اين گزارش مشخص نگرديده است.
4. 4-شرکت صنعتي و معدني آرياناران ( شرکت فرعي) از بابت هزينه انفجار معادن شرکت ملي صنايع مس ايران، مبلغ 000 40 ميليون ريال تحت عنوان هزينه هاي تعلق گرفته و پرداخت نشده در حسابها منظور نموده است که در اين راستا مدارک و مستنداتي که اين امر را توجيه نمايد در اختيار قرار نگرفت، لذا اثرات احتمالي ناشي از دسترسي به مدارک و مستندات مورد نظر بر صورتهاي مالي براي اين موسسه مشخص نمي باشد.
5. 5-بررسيهاي انجام شده حاکي از آن است که مانده مطالبات و پيش دريافتهاي شرکت توليدي مدوار (شرکت فرعي) با مانده حسابهاي في مابين در دفاتر شرکت ملي صنايع مس ايران (خريدار عمده محصولات شرکت) داراي مغايرت مي باشد که نسبت به پيگيري و رفع آن اقدام موثري بعمل نيامده است، لذا آثار تعديلات احتمالي ناشي از اين بابت بر صورتهاي مالي مورد گزارش، در حال حاضر مشخص نمي باشد.
6. 6-مانده حسابهاي دريافتني تجاري- شرکت جهان فولاد سيرجان به مبلغ 279 21 ميليون ريال، بابت بدهي شرکت مذکور در ارتباط با پروژه مشارکتي بردسير کرمان مي باشد. با توجه به خاتمه پذيرفتن پروژه مذکور در سال مالي 1396 و عدم دسترسي به اطلاعات و مدارکي که نحوه تسويه آنرا مشخص نمايد، تعيين ميزان تعديلات احتمالي و آثار آن بر صورتهاي مالي اين موسسه مقدور نبوده است.
7. 7-اهم موارد قابل ذکر در خصوص وضعيت مالياتي شرکتهاي گروه و اصلي به شرح زير مي باشد: 1-7- ماليات عملکرد سال 1395 شرکت اصلي طبق برگ تشخيص صادره به مبلغ 880 118 ميليون ريال تعيين گرديده ليکن شرکت از اين بابت مبلغ 260 20 ميليون ريال ذخيره در حسابها اعمال نموده و نسبت به برگ تشخيص مذکور اعتراض نموده که نتيجه آن تا تاريخ اين گزارش مشخص نگرديده است. 2-7- نتيجه عمليات سال 1395 شرکت صنايع غيرآهني مفرغ ساز (شرکت فرعي) منجر به سود ويژه گرديده است ليکن بدليل فزوني معافيت مالياتي سود سپرده بانکي به سود ابرازي ذخيره اي از بابت ماليات عملکرد سال مذکور در حسابها منظور نشده است. ماليات عملکرد سال مذکور بر اساس برگ تشخيص مالياتي صادره به مبلغ 5/4 ميليارد ريال تعيين گرديده که شرکت نسبت به آن اعتراض نموده، ليکن نتيجه آن تا تاريخ اين گزارش به شرکت ابلاغ نشده است. همچنين بابت عملکرد سال مالي 1396 و بر مبناي سود ابرازي مبلغ 272 8 ميليون ريال ماليات ابراز و بخشي از آن پرداخت گرديده است. 3-7- بابت ماليات هاي تکليفي و حقوق و جرائم مربوطه و ماليات و عوارض بر ارزش افزوده از شرکتهاي فرعي به ترتيب مبالغ 451 61 ميليون ريال و 255 86 ميليون ريال مطالبه شده است که از اين بابت مبلغ 177 50 ميليون ريال ذخيره در صورتهاي مالي منظور و بابت مابقي آن به دليل اعتراض ذخيره اي در حسابها منظور نشده است. 4-7- به نظر اين موسسه هر چند تعديل حسابها از بابت موارد فوق الذکر ضروريست ليکن تعيين ميزان قطعي آن منوط به اعلام نظر مقامات مالياتي مي باشد.
8. 8-مفاد استانداردهاي حسابداري در خصوص انعکاس سرمايه گذاري در شرکتهاي وابسته (موضوع يادداشت توضيحي 1-9) به روش ارزش ويژه، رعايت نگرديده است.
9. 9-درآمد عملياتي شرکت صنايع غيرآهني مفرغ ساز طي دوره مالي مورد گزارش به مبلغ 291 ميليارد ريال بر مبناي صورت وضعيتهاي تاييد شده و در مواردي صورت وضعيتهاي تاييد نشده (به صورت برآوردي) شناسايي و تحت سرفصل مذکور در صورتهاي مالي منعکس شده است. طبق استانداردهاي حسابداري و رويه مورد عمل شرکت در سالهاي قبل، درآمد پروژه ها مي بايست بر مبناي درصد پيشرفت پروژه شناسايي و در حسابها ثبت مي گرديد. با عنايت به مراتب فوق هرچند تعديل حسابها از بابت موارد مزبور در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري مي باشد، ليکن بدليل عدم دسترسي به اطلاعات و مستندات لازم تعيين ميزان آن بر صورتهاي مالي مورد گزارش در حال حاضر امکان پذير نگرديده است.
10. 10-طي دوره مورد گزارش، شرکت توليدي معدني مدوار (شرکت فرعي) حدود 147 548 کيلوگرم کنستانتره مس توليد و به ارزش 431 20 ميليون ريال به شرکت ملي صنايع مس ايران واگذار نموده است. به موجب اعلام شرکت ملي صنايع مس ايران، ميزان عيار مبلغ حدود 656 6 ميليون ريال از مس تحويلي که به حساب فروش منظور شده، تاکنون به تاييد شرکت مذکور نرسيده است، لذا قطعيت شناخت درآمد مبلغ فوق در شرايط حاضر موکول به تاييد شرکت ملي صنايع مس ايران مي باشد.
11. 11-بررسيهاي انجام شده حاکي از آنستکه مانده هاي درون گروهي داراي مغايرت نامشخصي به مبلغ 753 24 ميليون ريال مي باشد.لذا اثرات ناشي ازتعيين تکليف مغايرت مذکوربرصورتهاي مالي براي اين موسسه مشخص نمي باشد،همچنين سود هر سهم ، صورت جريان وجوه نقد، سهام شرکت اصلي در مالکيت شرکت فرعي، استهلاک سرقفلي، پاداش هيئت مديره و معاملات با اشخاص وابسته در صورتهاي مالي به درستي ارائه نگرديده است.

12. 12-بر اساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3 و 7 الي 9 و 11و همچنين به استثناي آثار تعديلات احتمالي که در صورت نبود محدوديت مندرج در بندهاي 4 الي 6 و 10 ضرورت مي يافت، اين موسسه به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه هاي با اهميت طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

13. 13-صورتهاي مالي سال مالي منتهي به 29 اسفند 1396 شرکت، توسط موسسه حسابرسي ديگري مورد حسابرسي قرار گرفته و در گزارش مورخ 16 تير ماه 1397 آن موسسه نسبت به صورتهاي مزبور نظر "مشروط "اظهار شده است.

14. 14-ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در موارد زير رعايت نگرديده است: الف- مفاد بند 5 ماده 7 دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات، در خصوص افشاي صورتهاي مالي سالانه حسابرسي نشده. ب- مفاد بند 10 ماده 7 دستور العمل اجرايي افشاي اطلاعات، در خصوص افشاي صورتهاي مالي سالانه شرکتهاي گروه حسابرسي شده. ج- مفاد ماده 9 دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات، در خصوص افشاي فوري تصميمات مجمع عمومي تا روز بعد از تاريخ مجمع. د – مفاد ماده 10 دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات، در خصوص ارائه صورتجلسه مجمع عمومي حداکثر ظرف مهلت 10 روز به مرجع ثبت شرکتها. ه- مفاد ماده 13 دستور العمل اجرايي افشاي اطلاعات، در خصوص افشاي فوري اطلاعات بابت تعديلات سنواتي با اهميت، خريد سهام بيمه سامان از شرکت صنايع مس افق کرمان.
15. 15-با توجه به دستورالعمل کنترل هاي داخلي، گزارشي در خصوص اثر بخشي کنترلهاي داخلي از طرف هيات مديره ارائه نگرديده است. همچنين رسيدگيهاي انجام شده در رعايت استانداردهاي حسابرسي، مويد آن است که بخشي از زيرساختهاي کنترلهاي داخلي جامع و موثر، منجمله استقرار واحد حسابرسي داخلي، کميته حسابرسي، بازنگري در ساختار سازماني به نحو مناسب ايجاد نگرديده است.

16. 16-مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيات مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. اظهار نظر اين موسسه نسبت به صورتهاي مالي، دربرگيرنده اظهار نظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرتهاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريفهاي با اهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني نتيجه¬گيري مشروط" در بالا درج شده است، اين موسسه توجه استفاده کنندگان را به آثار موارد مشروحه در بندهاي 3 و 7 الي 9 و 11 اين گزارش بر "ساير اطلاعات" جلب مي¬نمايد. مضافا همانطور که در بندهاي 4 الي 6 و 10 گزارش توضيح داده شده است، اين موسسه بدليل عدم دسترسي به اطلاعات کافي نتوانسته است نتيجه¬گيري کند که " ساير اطلاعات" در ارتباط با موضوع ياد شده در بندهاي مذکور حاوي تحريف با اهميت است يا خير؟

15آذر1397
موسسه حسابرسي و خدمات مديريت مميز
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه مميز Saeed Teymournezhad [Sign]9321481397/09/15 23:47:38
مدير موسسه مميز Mohammad Nabi Dahi [Sign]8002911397/09/15 23:49:29