icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
بيمه دانا
سرمایه ثبت شده:
4,000,000
نماد:
دانا
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
660313
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1399/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1399/12/30
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره بيمه دانا

1. 1 -صورت‌وضعيت مالي تلفيقي گروه و شرکت بيمه دانا )سهامي‏عام( درتاريخ 31شهريور1399 و صورت‌هاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان وجوه نقد آن براي دوره مياني 6 ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‏هاي توضيحي 1 تا 50 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين سازمان قرار گرفته است. مسئوليت صورت‌هاي مالي ميان‏دوره‏اي با هيئت مديره شرکت است. مسئوليت اين سازمان، بيان نتيجه‏گيري درباره صورت‏هاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2 -بررسي اجمالي اين سازمان براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‏دوره‏اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روش‏هاي تحليلي و ساير روش‏هاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورت‏هاي مالي است و در نتيجه، اين سازمان نمي تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‏شود و از اين رو، اظهار نظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. 3 -بشرح يادداشت‏هاي توضيحي 20، 21 و 23 صورتهاي مالي، مطالبات از بيمه گذاران و نمايندگان، بيمه گران و بيمه گران اتکايي و ساير دريافتني‏هاي شرکت جمعا شامل مبلغ 665ر1 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي مي‌باشد که در اين خصوص مبلغ 453 ميلياردريال کاهش ارزش در حسابها منظور شده و اقدامات حقوقي جهت وصول مطالبات به نتيجه نرسيده است. تعديل حسابها از اين بابت ضروريست، ليکن به دليل عدم تدوين رويه مناسب در خصوص نحوه محاسبه کاهش ارزش مطالبات، تعيين ميزان آن در شرايط حاضر براي اين سازمان امکان پذير نمي‏باشد.
4. 4 -اهم موارد قابل ذکر در خصوص سرفصل ذخاير فني به شرح زير مي‏باشد: 1-4-با توجه به يادداشت‏ توضيحي 1-36 صورتهاي مالي، مانده ذخيره حق بيمه برگشتي و ذخيره فني تکميلي و خطرات طبيعي شرکت در پايان دوره مالي مورد گزارش به ترتيب به مبالغ 753 ميليارد ريال و 772ر4 ميليارد ريال(سال مالي قبل به ترتيب به مبالغ 850 ميليارد ‏ريال و 948ر3 ميليارد‌ ريال) به دليل فقدان تعهدات فعلي حائز شرايط شناسائي مطابق استانداردهاي حسابداري نمي باشد. 2-4-به شرح يادداشت توضيحي 34 صورتهاي مالي، ذخيره خسارت معوق شرکت عمدتا درخصوص رشته‎هاي مسئوليت مدني دارنده خودرو، مسئوليت مدني و درمان، بر اساس برآورد معقولي از مخارج (خسارتهاي واقع شده) براي تسويه تعهدات فعلي صورت نپذيرفته است. در حاليکه براساس گزارش‎هاي اخذ شده از نرم‏افزارهاي فني شرکت از ابتداي سال 1399 تا تاريخ تنظيم اين گزارش مبلغ 385ر12 ميليارد ريال از خسارت پرداختي مربوط به حوادثي بوده که در سال 1398 و ماقبل آن رخ داده، ليکن از اين بابت صرفا مبلغ 096ر5 ميليارد ريال ذخيره خسارت معوق در ابتداي دوره برآورد شده است. با توجه به مراتب ذکر شده و به دليل عدم تجديد نظر در مباني برآورد ذخاير مذکور در سال جاري نسبت به سنوات قبل، ذخيره خسارت معوق در رشته‎هاي فوق و به تبع آن ذخيره ريسک‎هاي منقضي نشده در پايان دوره مالي مورد گزارش با کسري مواجه است. تعديل حسابها از اين بابت ضروري است، ليکن به دليل فقدان اطلاعات کافي تعيين ميزان آن براي اين سازمان امکان پذير نمي‎باشد.
5. 5 -با توجه به يادداشت‌ توضيحي 31 صورتهاي مالي، ماليات عملکرد سال‌ 1391 بر اساس برگ‌ قطعي صادره و رأي هيئت حل اختلاف مالياتي و هيئت موضوع ماده 251 مکرر، مبلغ 231 ميليارد ‏ريال مطالبه گرديده که مبلغ مذکور پرداخت و در پيش‌پرداخت ماليات (يادداشت توضيحي 23 صورتهاي مالي) منظور شده ليکن بدليل طرح شکايت در ديوان عدالت اداري و عدم صدور رأي تاکنون، حسابها از اين بابت اصلاح نشده است. اعمال تعديلات لازم درخصوص ماليات عملکرد سال فوق‏الذکر ضروريست، ليکن تعيين ميزان آن موکول به اعلام نظر نهايي اداره امور مالياتي مربوط است.

6. 6 - براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3 الي 5، اين سازمان به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

7. -همانگونه که در يادداشت‏هاي توضيحي 12-3 و 1-16 صورتهاي مالي منعکس گرديده، دارايي‏ها و بدهي‏هاي ارزي شرکت در پايان دوره مالي مورد گزارش به نرخ ارز سامانه نيما تسعير گرديده که اين موضوع موجب شناسايي سود تسعير ارز به مبلغ 625ر2 ميليارد ريال گرديده است.

8. 8-مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت‌مديره شرکت است. "ساير اطلاعات"شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه‏گيري اين سازمان نسبت به صورتهاي مالي، در برگيرنده نتيجه‏گيري نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‌شود. درارتباط با بررسي اجمالي صورتهاي مالي، مسئوليت اين سازمان مطالعه "ساير اطلاعات"به منظور شناسايي مغايرت‌هاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف‌هاي بااهميت است. در صورتي که اين سازمان به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در "ساير اطلاعات"وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بندهاي 3 الي 5 در خصوص بخشي از مطالبات و حسابهاي دريافتني، ذخائر فني و ماليات پرداختني، بخش" مباني نتيجه‏گيري مشروط"، در بالا درج شده، اين سازمان به اين نتيجه رسيده که مبالغ يا ساير اقلام مندرج در گزارش تفسيري مديريت در اين‎خصوص نيز به طور بااهميتي تحريف شده است.

9. 9-طي دوره مالي مورد گزارش ضوابط و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار در موارد زير رعايت نشده است: شماره بند و مادهشرح دستورالعمل اجرائي افشاي اطلاعات: جزء 3 بند 10 ماده 7افشاي اطلاعات پورتفوي سرمايه‌گذاري شرکت فرعي در مقاطع 3، 6، 9 و 12 ماهه، حداکثر 5 روز پس از پايان دوره 3ماهه. ماده 10ارائه صورتجلسه مجمع عمومي حداکثر ظرف 10 روز پس از تاريخ تشکيل به مرجع ثبت شرکتها و ارسال آن به سازمان بورس ظرف يک هفته پس از ابلاغ ثبت. دستورالعمل پذيرش در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران: بند 8 ماده 6تأييد اساسنامه شرکت توسط سازمان بورس و اوراق بهادار. ماده 10نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارايي‏ها با ميزان حداقل 20 درصد ( نسبت مذکور معادل 7 درصد مي‏باشد). دستورالعمل کنترل‏هاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي: ارائه مدارک و مستندات درخصوص نظارت بر انجام مستندسازي کنترل‏هاي داخلي و آزمون‏هاي کنترلي، پيگيري موارد طرح شده در گزارش حسابرسي داخلي، تنظيم مکانيزم‏هايي جهت کسب اطمينان معقول از اثربخشي حسابرسي داخلي و کنترلهاي داخلي از سوي کميته حسابرسي. ارائه شواهدي از برخورد شرکت با کارکناني که بطور قابل ملاحظه‏اي از روشهاي کنترلي تخطي کرده‏اند. ارائه شواهدي از شناسايي ريسک‏هاي مديريت و تصميم‏گيري در خصوص آنها با توجه به اهداف. ارائه شواهدي حاکي از شناسايي، ارزيابي و تجزيه و تحليل ريسک‏هاي تجاري. ارائه شواهدي حاکي از طراحي و اجراي فعاليت‏هاي مناسبي براي کنترل و مديريت ريسک‏ها. دستورالعمل حاکميت شرکتي: مواد 15 و 16تشکيل کميته انتصابات و استقرار فرآيند ارزيابي اثربخشي کميته‏هاي تخصصي و اعضاي هيئت مديره در شرکتهاي فرعي و وابسته توسط هيئت مديره. مواد 19، 21 و 22تصويب منشور هيئت مديره در خصوص نحوه تنظيم دستور جلسات هيئت مديره و تصميم‏گيري و تصويب آن و تشکيل دبيرخانه مستقل هيئت مديره. ماده 42درج اطلاعات با اهميت از قبيل کميته‏هاي تخصصي هيئت مديره و اعضاي آن، عضويت در هيئت مديره ساير شرکتها، حقوق و مزاياي هيئت مديره، رويه‏هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن در پايگاه اينترنتي شرکت و گزارش تفسيري. ابلاغيه شماره 018/440/ب/96 مورخ 21/1/1396ارائه نسخه کامل تصويربرداري از جلسات مجامع عمومي صاحبان سهام در قالب لوح فشرده، حداکثر 10 روز بعد از مجامع به سازمان بورس و اوراق بهادار.
10. 10-همانگونه که در يادداشت توضيحي 2-26 صورتهاي مالي منعکس گرديده، بخشي از دارايي‌هاي ثابت مشهود از جمله زمين‏هاي علي‌آباد، آپارتمان خيابان ونک، ساختمان مطهري، ساختمان سميه، زمين تهران پارس و پاساژ مصطفي زاده شيراز از سنوات قبل در تصرف غير بوده که اقدامات حقوقي انجام شده به منظور تعيين تکليف آن به نتيجه نرسيده است.

25آذر1399
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Seyed Kamal Alavi [Sign]8005521399/10/09 15:16:56
مدير گروه سازمان حسابرسي Gholamabbas Mohammad Khani [Sign] 1399/10/09 15:46:28
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Ghodratollah Esmaeili [Sign]8000501399/10/09 17:04:49