icon

Periodic/Annual financial statements consolidated

فارسی
Company:
کيسون
Listed capital:
5,040,000
Symbol:
کيسون
Unauthorized capital:
0
ISIC Code:
702102
Periodic/Annual financial statements consolidated  12 monthly End to 1397/12/29 (Audited)
Year end to date:
1397/12/29
Publisher status:
پذيرفته شده در فرابورس ايران
information The displayed data is matche to signed data.

All amounts are in Million rials


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام کيسون

1. صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت کيسون (سهامي عام) شامل ترازنامه¬ها به تاريخ 29 اسفند ماه 1397 و صورتهاي سود و زيان، سود و زيان جامع وجريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشت¬هاي توضيحي 1 تا 45 توسط اين موسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيات مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين موسسه، اظهار نظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين موسسه، الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف با اهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف با اهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيات مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين موسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسه به عنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد، ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. سرفصل¬هاي دريافتني¬هاي تجاري و غير تجاري و پيش¬پرداختها (موضوع يادداشت¬هاي توضيحي 7 و 10 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 609 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي شرکت اصلي و شرکتهاي گروه (شامل مبلغ 199 ميليارد ريال جوايز صادراتي شناسايي شده بابت پروژه ده هزار واحدي ونزوئلا) و نيز مبلغ 184 ميليارد ريال (هم ارز 6/ 4 ميليون دلار) مانده وجوه پرداختي تحت عنوان نمايندگي ها و دفاتر شرکت اصلي در خارج از کشور مي باشد که مدارک و مستندات لازم در خصوص قابليت بازيافت مطالبات مذکور به اين موسسه ارائه نشده و از اين بابت ذخيره لازم در حسابها منظور نگرديده است. همچنين در ارتباط با پروژه‌هاي الناصريه و الکفل عراق، مونوريل قم، مرکز آموزش، دهکده هوايي کارگو و فرودگاه بغداد (يادداشت توضيحي 2-7 صورتهاي مالي) جمعا مبلغ 591ر3 ميليارد ريال مبالغ قابل بازيافت (شامل مبلغ 319ر2 ميليارد ريال تفاوت تسعير ارز سال مورد گزارش) شناسايي شده که به تأييد کارفرمايان ذيربط نرسيده است. در همين ارتباط صورتهاي مالي مورد گزارش شامل مبلغ 552 ميليارد ريال ذخيره زيان برآوردي طي سال مورد گزارش و سنوات قبل و مبلغ 101ر3 ميليارد ريال علي‌الحساب و پيش‌دريافت از کارفرمايان پروژه‌هاي مزبور مي‌باشد. مضافا مستندات لازم درخصوص مخارج برآوردي تکميل پروژه‌هاي شرکت فرعي ويما به مبلغ 679 ميليارد ريال در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. به نظر اين موسسه، اعمال تعديلاتي از بابت موارد فوق در صورتهاي مالي مورد گزارش ضروري مي‌باشد ليکن، در غياب اطلاعات مربوط به چگونگي بازيافت مطالبات، مبالغ قابل بازيافت سنواتي و مخارج برآوردي تکميل پيمانها، تعيين ميزان آن در شرايط حاضر براي اين موسسه امکان‌پذير نمي‌باشد.
5. براساس برگهاي تشخيص و قطعي صادره بابت ماليات عملکرد، تکليفي و حقوق سال 1396 و سنوات قبل تعدادي از شرکتهاي گروه، جمعا مبلغ 107 ميليارد ريال بيش از مبالغ ذخيره و پرداخت شده مطالبه شده است. همچنين بابت ماليات عملکرد سال 1396 و سال مورد گزارش برخي ديگر از شرکتهاي گروه و شرکت اصلي پس از کسر معافيتهاي قانوني به ترتيب مبالغ 17 ميليارد ريال و 4 ميليارد ريال ذخيره در صورتهاي مالي منظور شده که مورد رسيدگي مقامات مالياتي قرار نگرفته است. مضافا ، تعهدات ماليات و عوارض ارزش افزوده سالهاي 1390 لغايت پايان سال 1395 برخي از شرکتهاي گروه به موجب برگ مطالبه صادره که مورد اعتراض گروه نيز قرار گرفته، جمعا به ميزان 433 ميليارد ريال (شامل مبلغ 213 ميليارد ريال ماليات مطالبه شده بابت فعاليت در منطقه ويژه اقتصادي شرکت اصلي) مازاد بر مبالغ پرداخت شده بابت اصل (مبلغ 773 ميليارد ريال مطالبه بابت جرائم) مي‌باشد که در همين ارتباط قابليت بازيافت کامل مبلغ 90 ميليارد ريال مطالبات گروه بابت اعتبارات ارزش افزوده براي اين موسسه مشخص نبوده و ماليات بر ارزش افزوده ساير شرکتهاي گروه بابت سنوات قبل و کليه شرکتهاي گروه و شرکت اصلي در سال 1396 و سال مورد گزارش، مورد رسيدگي مقامات مالياتي قرار نگرفته است. از طرف ديگر مبلغ 122 ميليارد ريال از مالياتهاي سنواتي مکسوره در منبع فاقد قبوض مالياتي مي باشد. با توجه به سوابق مالياتي گروه و شرکت و همچنين عدم توجه به پاره‌اي از قوانين و مقررات مالياتي درخصوص کسر و پرداخت کامل مالياتهايي که شرکتها مکلف به انجام آن مي‌باشند، انجام تعديلاتي از بابت شناسايي تعهدات مازاد مالياتي گروه و شرکت اصلي بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضروري است ليکن، تعيين ميزان آن پس از بررسي و اظهار نظر قطعي مقامات مالياتي، امکان¬پذير مي¬باشد.
6. استانداردهاي ناظر بر گزارشگري مالي درخصوص افشاي مناسب جدول درآمد و بهاي تمام شده پيمانهاي بلند مدت به تفکيک هر پيمان، رعايت نشده است.
7. سرفصلهاي داراييهاي نگهداري شده براي فروش و سرمايه‌گذاريهاي بلند مدت در شرکت اصلي به ترتيب شامل مبالغ 319ر2 ميليارد ريال و 947ر3 ميليارد ريال (جمعا معادل 144 ميليون دلار) خالص مطالبات واحد مورد گزارش بابت سرمايه‌گذاري در شرکتهاي بلپارس و پريلسيه (شرکتهاي فرعي)مي‌باشد که مي‌بايست طبق استانداردهاي حسابداري تسعير و درصورت سود و زيان جامع شناسايي گردد. در صورت اعمال تعديلات لازم از اين بابت داراييهاي نگهداري شده براي فروش و سرمايه‌گذاريهاي بلند مدت به ترتيب به مبالغ 131ر1 ميليارد ريال و 448ر5 ميليارد ريال و سود و زيان جامع و حقوق صاحبان سهام هر يک به مبلغ 579ر6 ميليارد ريال افزايش خواهد يافت.
8. شرکت فرعي گروه مهندسان و پيمانکاران بين‌المللي ـ آيکان در سال مالي 1395، به موجب قرارداد في‌مابين نسبت به فروش و واگذاري 998 سهم از هزار سهم شرکت آيکان کنيا و همچنين فروش 20 دستگاه ماشين‌آلات راهسازي (بدون انجام کارشناسي مستقل) جمعا به ارزش 250 هزار دلار آمريکا اقدام و بهاي حاصل از معامله مزبور را تماما به حساب مطالبات از مدير عامل شرکت فرعي منظور نموده است. تا تاريخ تنظيم اين گزارش اطلاعات و مستندات لازم از جمله سوابق و دفاتر مالي و صورتهاي مالي حسابرسي شده شعبه شرکت مورد گزارش در کنيا در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. همچنين بهاي فروش يک قطعه زمين شهري واقع در سواحل گينه استوايي به ارزش 20 ميليون فرانک آفريقايي (معادل 33 هزار دلار آمريکا) در دفاتر شرکت فرعي منعکس نشده است. مضافا ، طبق شواهد موجود، شرکت مورد گزارش در سنوات قبل شعبي در برخي از کشورها (ازجمله کشورهاي کامرون، ساحل عاج و امارات متحده عربي) به منظور گسترش فعاليتهاي تجاري تأسيس نموده که اطلاعات و مستندات لازم از جمله سوابق و دفاتر مالي شعب مزبور در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. با توجه به مراتب فوق، تعيين آثار تعديلات احتمالي که در صورت رفع محدوديتهاي فوق‌الذکر بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت مي‌يافت، در شرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نمي‌باشد.
9. نتايج حاصل از تأييديه‌هاي درخواستي اين موسسه از بانکها و اشخاص ثالث طرف حساب گروه و شرکت به شرح زير است: 1-9- صورتحساب بانکي 30 فقره از بانکهاي گروه شامل 17 فقره از بانکهاي شرکت اصلي و 5 فقره از بانکهاي پروژه‌هاي خارج از کشور (حسابهاي ارزي خارجي) با مانده معادل ريالي مجموعا 91 ميليارد ريال (داراي گردش بدهکار به مبلغ 235 ميليارد ريال و گردش بستانکار به مبلغ 144 ميليارد ريال ) در دسترس اين موسسه قرار نگرفته و به دليل محدوديتهاي ناشي از تحريمهاي بين‌المللي امکان ارسال تأييديه براي بانکهاي مزبور و 42 فقره حساب بانکي ديگر (حسابهاي ارزي خارجي که صورتحساب آنها ارائه گرديده) فراهم نشده است. همچنين مستندات مربوط به بسته شدن برخي از حسابهاي بانکهاي خارجي گروه (اکو بانک کنيا، آفريلند ساحل عاج و کامرون) در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. هرچند مانده موجودي نزد بانکهاي اخيرالذکر از طريق اعمال ساير روشهاي حسابرسي اثبات گرديده، ليکن، اظهارنظر درخصوص هرگونه تعديلات احتمالي ناشي از دسترسي به صورتحسابهاي بانکهاي خارجي و ساير معاملات فيمابين در ارتباط با بانکهايي که پاسخ تأييديه‌هاي درخواستي از آنها دريافت نشده است، در شرايط حاضر براي اين موسسه مشخص نمي‌باشد. 2-9- پاسخ تأييديه‌هاي درخواستي از تعدادي از بدهکاران و بستانکاران گروه و واحد اصلي به ترتيب به مبالغ 317 ميليارد ريال و 657 ميليارد ريال تا تاريخ تنظيم اين گزارش واصل نشده است. مضافا پاسخ تأييديه دريافتي از تعدادي از بدهکاران و بستانکاران گروه حاکي از وجود جمعا مبلغ 72 ميليارد ريال مغايرت مي‌باشد. با توجه به مراتب فوق، تعيين تعديلات احتمالي که در صورت دستيابي به پاسخ تأييديه‌هاي مذکور و رفع مغايرت فوق‌الذکر، بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت مي‌يافت، در شرايط حاضر براي اين موسسه امکان‌پذير نمي‌باشد.

10. به نظر اين مؤسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4 الي 7 و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي 8 و 9، صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت کيسون (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفندماه 1397 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي دهد.

11. اظهار نظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي 1-11 الي 5-11 زير، مشروط نشده است: 1-11- موجودي مواد و کالا، کار در جريان ساخت و دارائيهاي ثابت مشهود گروه و شرکت اصلي به شرح يادداشتهاي توضيحي 4-8، 3-9، 1-1-14 و 1-2-14 صورتهاي مالي به بهاي تمام شده 659ر6 ميليارد ريال تا مبلغ 328ر2 ميليارد ريال از پوشش بيمه¬اي برخوردار مي¬باشد. همچنين به شــرح يادداشت توضيحي 3-1-14 صورتهاي مالي، داراييهاي ثابت و پروژه‌هاي در جريان ساخت شرکتهاي پريلسيه و بلپارس از پوشش بيمه‌اي کافي برخوردار نمي‌باشد. 2-11- برنامه هاي مديريت گروه کيسون و وضعيت تعهدات شرکتهاي پريلسيه و بلپارس و همچنين پيشرفت پروژه هاي آن شرکتها و نحوه تامين مالي پروژه مگنت شرکت بلپارس و نيز تسويه تعهدات سررسيد شده شرکت پريلسيه از محل واگذاري انبارهاي آن طي سالهاي اخير در يادداشت‌هاي توضيحي 3-11، و 4-11صورتهاي مالي ارائه گرديده است. در اين رابطه همانگونه که در يادداشتهاي توضيحي مزبور افشا شده، مجوز ساخت و ساز شرکتهاي پريلسيه و بلپارس به ترتيب در پايان دسامبر 2017 و 2018 خاتمه يافته و شرکتهاي مذکور تاکنون موفق به تمديد مجوزهاي ذيربط نگرديده اند. همچنين تامين منابع ارزي لازم جهت تکميل پروژه مگنت توسط کنسرسيومي مرکب از بانکهاي توسعه صادرات تا سقف معادل يورويي 60 ميليون دلار آمريکا مشروط به تامين ضمانت هاي لازم مورد تصويب قرار گرفته و از اين بابت تاکنون معادل 16 ميليون يورو پرداخت و تاديه مابقي تسهيلات به دليل عدم ارائه ضمانت‌هاي لازم متوقف گرديده است. در اين ارتباط بر اساس مدارک موجود تامين ضمانت نامه‌هاي لازم توسط صندوق ضمانت صادرات با در نظر گرفتن شرايطي با پيشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تصويب هيات وزيران رسيده که مستنداتي در خصوص تامين شرايط مذکور توسط واحد مورد گزارش ارائه نشده است. همچنين وضعيت مالي و نتايج عمليات شرکتهاي مذکور طبق صورتهاي مالي تهيه شده براساس استــانداردهاي حســـابداري ايران در يادداشتهـــاي توضيحـــي 1-11 و 2-11صورتهاي مالي ارائه شده است. مضافا ، عمليات تعدادي از شرکتهاي گروه در سال مالي مورد گزارش و سنوات قبل منجر به زيان شده و بدهيهاي جاري آنها در تاريخ ترازنامه بيش از داراييهاي جاري بوده است. همچنين به دليل مشکلات نقدينگي شرکتهاي گروه و واحد اصلي، بخشي از تعهدات سررسيد شده شرکتها از قبيل حقوق و دستمزد کارکنان در موعد مقرر تسويه نشده و پيشرفت پروژه‌هاي گروه و شرکت از جمله پروژه‌هاي خارج از کشور به کندي صورت مي‌پذيرد. 3-11- وضعيت مطالبات از کارفرماي پروژه قطار شهري اهواز، اقدامات انجام شده و نتايج حاصله در اين رابطه در يادداشت توضيحي 1-2-7 صورتهاي مالي ارائه شده است. همچنين وضعيت تعهدات بيمه‌اي شرکتهاي گروه در يادداشت توضيحي 2-41 صورتهاي مالي منعکس مي‌باشد. در همين ارتباط بازيافت مطالبات پروژه فوق‌الذکر و نيز قطعيت تعهدات گروه از بابت تعهدات بيمه‌اي منوط به قطعيت نتايج اقدامات شرکت، تأييديه‌هاي دستگاههاي اجرايي و نيز اظهارنظر نهايي مقامات سازمان تأمين اجتماعي و اخذ مفاصا حساب از سازمان مزبور مي‌باشد. 4-11- به شرح يادداشت توضيحي 1-1-5 صورتهاي مالي، با توجه به تحريم‌هاي بين المللي و اثرات آن بر فعاليتهاي شرکت، دريافت و پرداختهاي وجوه ارزي به شرکتهاي خارجي و پروژه‌هاي شرکت در خارج از کشور از طريق شرکتهاي تراستي و صرافي‌ها صورت گرفته است. همچنين، وضعيت داراييها و بدهيهاي ارزي شرکت و نرخ تسعير ارز در تاريخ ترازنامه بر اساس نرخهاي بازار ثانويه در خصوص نرخهاي ارز سال مالي منتهي به 29/12/1397 به شرح يادداشت توضيحي 1-44 صورتهاي مالي ارائه شده است. مضافا وضعيت تعهدات واحد مورد گزارش و گروه در ارتباط با ارز حاصل از صادرات خدمات فني و اجراي پروژه در خارج از کشور و رعايت مصوبات هيأت وزيران و بخشنامه‌هاي بانک مرکزي در يادداشت توضيحي 2-44 صورتهاي مالي ارائه گرديده که قطعيت آن منوط به بررسي و اعلام نظر کارگروه منتخب پيش‌بيني شده در مصوبات هيأت وزيران مي‌باشد. 5-11- تسويه بخشي از تعهدات سررسيد شده شرکت مورد گزارش در خصوص تسهيلات مالي دريافتي از سيستم بانکي در موعد مقرر صورت نپذيرفته است. همچنين به شرح يادداشت توضيحي 9-41 صورتهاي مالي، جهت کليه وثائق وام اخذ شده از بانک توسعه تعاون شعبه مستقل مرکزي (شامل ساختمانهاي ميدان فرهنگ، طبقه سوم مجتمع تجاري ايران زمين و زمين منطقه 22) به درخواست بانک مزبور در سال مورد گزارش، اجرائيه ثبتي صادر گرديده که اين موضوع از سوي شرکت مورد گزارش در حال پيگيري مي‌باشد.

12. اهم موارد قابل ذکر درخصوص مفاد مواد اصلاحيه قانون تجارت و اساسنامه شرکت به شرح زير مي‎باشد: 1-12- مفاد ماده 240 اصلاحيه قانون تجارت مبني بر پرداخت سود سهام حداکثر ظرف مهلت هشت ماه پس از تصويب مجمع عمومي عادي صاحبان سهام، رعايت نگرديده و در ارتباط با تصويب و تقسيم سود سهام پيشنهادي هيئت مديره جهت سال مورد گزارش، توجه مجمع عمومي محترم را به آثار موارد مندرج در بندهاي مباني اظهارنظر مشروط اين گزارش، جلب مي‌نمايد.
12. 2-12- مفاد ماده 110 اصلاحيه قانون تجارت در خصوص معرفي نمايندگان اشخاص حقوقي عضو هيأت مديره منتخب مجمع مورخ 20/12/1397 صاحبان سهام و ثبت آن نزد مرجع ثبت شرکتها، رعايت نگرديده است.
13. ارزش بخشي از عرصه و اعيان ساختمانهاي تحت مالکيت شرکت، تفکيک نگرديده و مستندات مالکيت 2 قطعه زمين خريداري شده در سنوات قبل (سوادکوه و فرودگاه امام خميني) صرفا مبايعه نامه مي باشد. همچنين اسناد مالکيت 3 قطعه زمين ونزوئلا (معدن، ال هاتيو و سن خواکين) و نيز زمين و انبار مرکزي کارگاه ماريارا، دفتر اداري پارک کريستال و دفتر قزاقستان، به اين موسسه ارائه نگرديد. مضافا ، فروش 27 دستگاه ماشين‌آلات و ساختمان رويال مال کيش جمعا به بهاي 253 ميليارد ريال براساس آيين‌نامه معاملات شرکت (بدون اخذ نظر کارشناس رسمي دادگستري) انجام شده و نيز گزارش ارزيابي سهام در خصوص فروش سهام شرکت فرعي مهندسي درياپالا (با زياني بالغ بر 15 ميليارد ريال)، در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است.
14. تسويه بخشي از مطالبات شرکت در قبال دريافت اوراق مشارکت از کارفرمايان پروژه‌ها صورت پذيرفته که اوراق مذکور با زياني بالغ بر 134 ميليارد ريال واگذارگرديده است. همچنين به دليل عدم انعقاد الحاقيه قرارداد با کارفرماي پروژه باغ کتاب، هزينه‌هاي انجام شده از اين بابت طي دو سال اخير جمعا به مبلغ 133 ميليارد ريال، به حساب کار در جريان ساخت منظور گرديده است. توجه مجمع عمومي صاحبان سهام را به لزوم انعقاد الحاقيه قرارداد مذکور، جلب مي‌نمايد.
15. معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 3-43 صورتهاي مالي به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره شرکت به اطلاع اين موسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيات مديره وعدم شرکت مدير ذينفع در راي گيري، رعايت نشده است. مضافا ، به نظر اين موسسه معاملات مزبور در چارچوب روابط بين شرکتهاي گروه وسهامداران انجام گرفته است.
16. 16-گزارش هيأت مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين موسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده و در نظر داشتن موارد مندرج در ساير بندهاي اين گزارش، نظر اين موسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيأت مديره باشد، جلب نشده است.
17. مقررات و ضوابط حاکم بر شرکتهاي ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، در ارتباط با انتشار صورتهاي مالي سالانه حسابرسي شده شرکتهاي تحت کنترل، صورتهاي مالي ميان دوره‌اي (6 ماهه) حسابرسي نشده، پرداخت به موقع سود سهام، ارائه به موقع صورتجلسه مجمع عمومي به مرجع ثبت شرکتها، افشاي فوري تصميمات مجمع عمومي عادي و رويدادهاي با اهميت (تعيين نماينده اشخاص حقوقي و شرکت در مناقصه، مزايده‌ها و انعقاد قراردادهاي مهم) و تعيين يکي از اعضاي هيأت مديره که داراي تحصيلات مالي باشد، رعايت نگرديده است.
18. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل¬هاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، مورد ارزيابي اين موسسه قرارگرفته است. در اين ارتباط، واحد مبارزه با پولشويي در شرکت تشکيل نگرديده و نماينده شرکت به واحد اطلاعات مالي معرفي نشده است. ضمن آنکه سيستم خاصي به منظور شناسايي اوليه ارباب رجوع و همچنين فراهم نمودن امکان نظارت موثر مديريت بر سيستمها، کنترلها، تفکيک وظايف و برنامه‎هاي آموزشي کارکنان به اجرا گذاشته نشده است. بنابراين توجه مجمع عمومي را به لزوم استقرار سيستم مناسب منطبق با قانون مزبور و دستورالعمل اجرايي مربوط به آن، جلب مي¬نمايد.

18تیر1398
موسسه حسابرسي بهراد مشار
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهراد مشار Reza Yaghoubi [Sign]8110981398/04/19 23:57:17
مدير موسسه بهراد مشار Farideh Shirazi [Sign]8004581398/04/19 23:59:28