icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
سيمان لار سبزوار
سرمایه ثبت شده:
599,426
نماد:
سبزوا( ذسبزوار )
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
539410
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی  12 ماهه منتهی به 1397/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1397/06/31
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در فرابورس ايران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام سيمان لار سبزوار

1. صورت هاي مالي تلفيقي گروه و شرکت سيمان لار سبزوار(سهامي عام) شامل ترازنامه ها به تاريخ 31 شهريور 1397 و صورت¬هاي سود و زيان و جريان وجوه نقد براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشت¬هاي توضيحي 1 تا 35 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورت¬هاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت مديره شرکت است؛ اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترل¬هاي داخلي مربوط به تهيه صورت¬هاي مالي است به گونه‌اي که اين صورت¬ها عاري از تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورت¬هاي مالي ياد شده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين مؤسسه الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورت¬هاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روش¬هايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورت¬هاي مالي است. انتخاب روش¬هاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورت¬هاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترل¬هاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورت¬هاي مالي به منظور طراحي روش¬هاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترل¬هاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورت¬هاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت صورتهاي مالي، کافي و مناسب است. همچنين اين موسسه به عنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. رسيدگي هاي بعمل آمده مبين تعيين موجودي کلينکر شرکت طبق سوابق دفتري به مقدار 620ر58 تن (قيمت تمام شده هر تن در پايان دور065ر597 ريال) بيشتر از سوابق شمارش موجودي کالاي مذکور بوده که دلايل مغايرت مذکور از سوي شرکت برآوردي بودن مقادير پايان سال مالي اعلام شده ليکن مدارک و مستندات مورد لزوم در اين خصوص در اختيار اين موسسه قرار نگرفته است. با توجه به مراتب فوق احتساب ذخاير لازم در حساب ها بابت کسري مذکور ضروري بنظر مي رسد، ليکن تعيين رقم دقيق آن منوط به بررسي و تعيين دقيق موجودي هاي مذکور مي باشد.
5. رسيدگي هاي بعمل آمده در خصوص سرفصل تسهيلات مالي دريافتي از بانک سپه شعبه بيهق سبزوار نشان مي دهد برغم سر رسيد شدن اقساط و مطالبه بانک مذکور از بابت جرايم تأخير تأديه اي آن(حدودا بمبلغ 47 ميليارد ريال که سهم سال مالي مورد گزارش و سنواتي بترتيب بمبالغ 26 و 21 ميليارد ريال بوده) شرکت با استناد به امکان بخشودگي جرايم در صورت پرداخت اصل و سود تسهيلات، ذخيره اي در حساب ها منظور ننموده است. با توجه به شرايط مذکور، اصلاح حساب ها در رابطه با موارد فوق ضروريست، ليکن تعيين رقم دقيق تعديلات ناشي از مراتب فوق بر صورت هاي مالي مورد رسيدگي، منوط به چگونگي تأديه اصل و سود تسهيلات و توافق نهايي با بانک فوق الذکردر خصوص ميزان بخشودگي جرايم مربوطه خواهد بود.
6. بشرح يادداشت هاي توضيحي 5 و 8 صورت هاي مالي، سرفصل هاي دريافتني هاي تجاري و غير تجاري و پيش پرداخت ها مبين وجود اقلام راکد وسنواتي به ترتيب بمبالغ 125 و 5/7 ميليارد ريال بوده، که پيگيري هاي شرکت تا تاريخ اين گزارش جهت وصول و يا تسويه آنها به نتيجهمشخصي نرسيده و ذخيره لازم در اين ارتباط در حساب ها منظور نشده (بخش عمده اي از فرآيند فروش شامل نرخ گذاري، اعتبارسنجي، اعطاي اعتبار و تعيين نوع وثيقه و اخذ آن از مشتريان توسط واحد فروش شرکت صورت پذيرفته است). هر چند احتساب ذخيره مورد لزوم در رابطه با مطالبات مذکور درحساب¬ها ضروري بوده، ليکن تعيين رقم دقيق آن به دليل فقدان اسناد و مدارک مورد لزوم در شرايط فعلي براي اين موسسه ميسر نگرديده است.
7. بشرح يادداشت هاي توضيحي 14 و 24 صورت هاي مالي، شرکت با استناد به انعکاس آثار ناشي از تسعير اوليه وام ارزي در سرفصل دارايي هاي ثابت مشهود و ثبت هزينه استهلاک و زيان تسعير ساليانه بدهي ارزي در اقلام عملياتي صورت هاي مالي سنوات قبل، تفاوت ناشي از تبديل وام ارزي به ريالي را بر خلاف استاندارد هاي حسابداري در سرفصل ساير درآمد هاي عملياتي منعکس و معافيت مالياتي ماده 132 قانون ماليات هاي مستقيم را به آن(به استناد عملياتي بودن مباني) تسري داده و از بابت تفاوت مذکور ذخيره اي در حساب ها منظور ننموده است. با توجه به مراتب فوق احتساب ذخيره ماليات در حسابها ضروري بنظر ميرسد، ليکن تعيين رقم دقيق آن منوط به بررسي حسابها و اعلام نظر قطعي از سوي سازمان امور مالياتي در اينخصوص خواهد بود.

8. به نظر اين موسسه، به استثناء آثار ناشي از موارد مندرج در بندهاي 4 الي 7 فوق، صورت هاي مالي ياد شده در بالا، وضيعت مالي گروه و شرکت سيمان لار سبزوار(سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور 1397 و عملکرد مالي و جريان هاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري به نحو مطلوب نشان مي دهد.

9. بشرح يادداشت توضيحي 12 صورتهاي مالي، مبلغ 107 ميليارد ريال تسهيلات مالي دريافتي از بانک ملي ايران(بسته حمايتي حامل هاي انرژي) در سال 1389 که در راستاي طرح هدفمندي يارانه¬ها و افزايش نرخ حامل هاي انرژي بوده، از سوي مراجع دولتي مورد مطالبه قرار گرفته است. ليکن بدليل مشخص نشدن نرخ سود و کارمزد دوران استفاده از تسهيلات مذکور از سوي بانک ياد شده، ذخيره اي از اين بابت در حسابها منظور نشده است. اظهار نظر اين موسسه در اثر مفاد اين بند تعديل نشده است.
10. بشرح يادداشت توضيحي 1-1-14 صورتهاي مالي، تسهيلات دريافتي ارزي شرکت از بانک سپه در قالب اعتبارات اسنادي خريد ماشين آلات کارخانه، بمبلغ 611ر075ر29 يورو در راستاي استفاده از مزاياي آيين نامه ماده 20 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاي نظام مالي کشور مصوب سال 1394 و آخرين بخش نامه ها و آيين نامه هاي اجرايي ابلاغي (از جمله تصويب نامه هيأت محترم وزيران بشماره169475مورخه 139612/28)، مبني بر امکان تبديل بدهي ارزي به ريالي وفق مقررات مذکور شرکت واجد شرايط استفاده از آيين نامه مذکور شناخته شده و با اخذ جدول تسهيلات ريالي بر مبناي مصوبات و ابلاغيه هاي مذکور در قالب متمم قرارداد هاي امضاء شده و تبديل وام ارزي به ريالي (بر مبناي نرخ 15 درصد) از بانک عامل اقدام و با پرداخت بخش سر رسيد شده تسهيلات مذکورو با تعهد پرداخت کليه اقساط در سر رسيد هاي مشخص شده، اقدام به شناسايي آثار تبديل مانده تسهيلات ارزي به وام ريالي و انعکاس آثار آن در حساب ها نموده است. اظهار نظر اين موسسه در اثر مفاد اين بند تعديل نشده است.

11. مسئوليت «ساير اطلاعات» با هيات مديره شرکت است. «ساير اطلاعات» شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. اظهارنظر اين موسسه نسبت به صورت‌هاي مالي، دربرگيرنده اظهارنظر نسبت به «ساير اطلاعات» نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‌شود در ارتباط با حسابرسي صورت‌هاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه «ساير اطلاعات» به منظور شناسايي مغايرت‌هاي بااهميت آن با صورت‌هاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريف‌هاي بااهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در «ساير اطلاعات» وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش مباني اظهار نظر توضيح داده شده است شرکت بايد بابت موارد مندرج در بند هاي 4 الي 7 اين گزارش، ساير اطلاعات(گزارش تفسيري مديريت) را تعديل نمايد به همين دليل اين موسسه به اين نتيجه رسيده که گزارش ساير اطلاعات از بابت بند هاي فوق بنحو بااهميتي تحريف شده است.

12. مفاد مواد89،124، 128 و 240 اصلاحيه قانون تجارت به ترتيب در خصوص تشکيل مجمع عمومي عادي در زمان پيش بيني شده در اساسنامه، تعيين شرح وظايف و حدود اختيارات مديرعامل و ثبت آن در مرجع ثبت شرکتها و آگهي آن در روزنامه رسمي و پرداخت سود سهام سنوات قبل(سود سهام سال 1389) در مهلت مقرر به صاحبان سهام، رعايت نشده است.
13. با توجه به اينکه زيان انباشته شرکت در تاريخ تراز نامه به مبلغ 346ميليارد ريال بوده، بيش از نصف سرمايه موجود شرکت از ميان رفته است ضمن توجه به آثار ناشي از بندهاي 4الي7 اين گزارش بر زيان انباشته شرکت، نظر مجمع عمومي عادي صاحبان سهام را به تکاليف مقرر در مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت جلب مي نمايد.
14. سرفصل املاک آماده براي فروش بمبلغ 370 ميليارد ريال شامل املاک تحصيل شده از مجتمع هاي تجاري مختلف(عمدتا مشهد) در سنوات مورد گزارش و قبل بوده که عمدتا از محل مابه ازاء سيمان فروخته شده تحصيل گرديده است. عليرغم اعلام تکميل املاک تحصيل شده از سوي سازندگان آنها، ليکن شواهدي مبني بر تحويل و انتقال قطعي املاک مذکور بنام شرکت بدست نيامده است
15. معاملات مندرج در يادداشت توضيحي34صورتهاي مالي، به عنوان معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مورد گزارش انجام شده و توسط هيات مديره در پايان سال به اطلاع اين موسسه رسيده، مورد بررسي قرار گرفته است. در اين رابطه با معاملات مذکور مفاد ماده فوق مبني بر کسب مجوز از هيات مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در راي گيري بطور کامل رعايت شده مضافا نظر اين موسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نگرديده است.
16. گزارش هيأت مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت که بمنظور تقديم به مجمع عمومي عادي سالانه صاحبان سهام تنظيم گرديده ، مورد بررسي اين مؤسسه قرار گرفته است . با توجه به رسيدگيهاي انجام شده ، نظر اين مؤسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت مديره باشد ، جلب نشده است.
17. دستورالعمل افشاء اطلاعات شرکتهاي پذيرفته شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و دستورالعمل هاي انضباطي ناشران و عرضه کنندگان اوراق بهادار و پذيرش اوراق بهادار نزد سازمان مذکور، مورد بررسي اين موسسه قرار گرفته است. در اين ارتباط به جزء عدم رعايت افشاء به موقع صورت هاي مالي ميان دوره اي، افشاء به موقع صورت هاي مالي حسابرسي نشده و حسابرسي شده، افشاء فوري تصميمات مجمع عمومي عادي شرکت تا قبل از شروع معاملات روز بعد از مجمع، ارائه صورتجلسه مجمع عمومي عادي حداکثر بعد از 10 روز به مرجع ثبت شرکت ها و افشاء آن حداکثر 7 روز بعد از ثبت آن، پرداخت سود سهام سنوات قبل برخي سهامداران و پرداخت هرگونه کمک بلا عوض به اشخاص خارج از شرکت با تصويب مجمع عمومي عادي، عدم ارائه برنامه جهت رفع موانع زياندهي و سودآور شدن شرکت به سازمان بورس اوراق بهادار نظر اين موسسه به موارد با اهميت ديگري جلب نشده است.
18. در رعايت دستور العمل کنترل هاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي، تاکنون گزارش کنترل هاي داخلي مصوب هيأت مديره شرکت طبق الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه نشده است. مضافا بر اساس بررسي انجام شده و محدوديت هاي ذاتي کنترل هاي داخلي، شواهدي مبني بر مستند سازي چرخه هاي عملياتي شرکت، تشکيل کميته حسابرسي داخلي و رعايت الزامات مربوطه و شناسايي ريسک هاي عملياتي و تجاري شرکت بانضمام مستند سازي آن ارائه نگرديده است.
19. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آيين نامه ها و دستورالعمل هاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليست هاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين موسسه مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اينخصوص بجز عدم تهيه دستورالعمل لازم جهت مبارزه با پولشويي،آموزش مستمر کارکنان و انتصاب شخصي به عنوان مسئول پولشويي ، اين موسسه به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده برخورد نکرده است.

17دی1397
رهيافت و همکاران
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه دايا رهيافت Morteza Asgari [Sign]8005371397/10/24 12:35:51
مدير موسسه دايا رهيافت Ahmad Hasani [Sign]8312441397/10/24 12:39:57