icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سرآمد صنايع بهشهر
سرمایه ثبت شده:
880,000
نماد:
وبشهر53
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای 6 ماهه منتهی به 1397/03/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1397/09/30
وضعیت ناشر:
ثبت نشده نزد سازمان
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سرآمد صنايع بهشهر

1. 1-ترازنامه شرکت سرآمد صنايع بهشهر (سهامي خاص) در تاريخ 31 خردادماه 1397 و صورتهاي سودوزيان و جريان وجوه نقد شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 28 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين مؤسسه قرار گرفته است. مسئوليت¬صورتهاي مالي ميان دوره¬اي با هيأت ¬مديره شرکت است. مسئوليت اين مؤسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي يادشده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. 2-به استثناي محدوديت مندرج در بند (6)، بررسي اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان¬دوره¬اي شامل پرس¬وجو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به¬کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين مؤسسه نمي¬تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسائي است، آگاه مي¬شود و از اين رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي¬کند.

3. 3-تا تاريخ بررسيهاي اجمالي اين مؤسسه، اقدامات و پيگيريهاي بعمل آمده جهت وصول مطالبات تجاري معوق، از شرکتهاي مجتمع کشت و صنعت شهرکرد، اورانوس درخشان جنوب فارس و ساير اقلام مطالبات تجاري معوق و سنواتي مندرج در يادداشت توضيحي 5-1-4 به ترتيب به مبالغ 9/84 و 3/15 و 6/167 ميليارد ريال (جمعا به مبلغ 8/267 ميليارد ريال) منجر به نتيجه نگرديده و در اين ارتباط مبلغ 8/14 ميليارد ريال کاهش ارزش نسبت به بخشي از اين مطالبات در حسابها لحاظ گرديده است. در اين شرايط به دليل عدم دسترسي به نتايج دعاوي مطروحه و همچنين نبود تضامين کافي و معتبر، ايجاد کاهش ارزش نسبت به مانده اين مطالبات مازاد بر مبلغ 8/14 ميليارد ريال مذکور، در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري بوده، ليکن به دليل عدم دسترسي به برخي مستندات تکميلي و عدم اطلاع از وضعيت مالي اشخاص طرف حساب از ميزان کاهش ارزش موردلزوم نسبت به کل يا بخشي از اين مطالبات، اطلاعي حاصل نشده است.
4. 4-توضيحات مربوط به مبلغ 2/207 ميليارد ريال سپرده¬گذاري جهت عمليات خريد و فروش خارجي (معادل هم ارز 4 ميليون ريال يورو با نرخ تسعير ارز در پايان آذر 1396)، در يادداشت 2-2-4 مندرج است. از آنجائيکه تا تاريخ پايان بررسيهاي اجمالي اين مؤسسه تأييديه دريافت مبلغ مذکور واصل نگرديده و اقدامات مديريت شرکت جهت وصول آن نيز به نتيجه نهايي منجر نشده، تعديل حسابها از اين بابت در رعايت استانداردهاي حسابداري ضرورت داشته، ليکن به دليل عدم دسترسي به برخي مستندات تکميلي منجمله نتايج پيگيريهاي بعمل آمده، از ميزان تعديلات قابل اعمال در حسابها اطلاع مستندي حاصل نشده است.
5. 5-توضيحات مربوط به سرمايه¬گذاري در 69 درصد سهام شرکت فرعي بازرگاني نوانديشان اطلس ايرانيان به مبلغ 7/71 ميليارد ريال در يادداشت توضيحي 7 مندرج است. با توجه به زيان انباشته 8/182 ميليارد ريالي شرکت مذکور در پايان خرداد سال جاري براساس صورتهاي مالي مصوب هيأت مديره آن شرکت که در حدود 8/1 برابر سرمايه ثبت و پرداخت شده آن مي-باشد، در غياب¬گزارش کارشناسي تعيين قيمت سهام، وضع نامناسب مالي، توقف فعاليت و نبود استراتژي و ساختار جامع جهت درآمدزايي توأم با سودآوري، نشانه¬هاي کاهش ارزش بر آن مترتب مي¬باشد. در رعايت استانداردهاي حسابداري ضروري بود تا نسبت به محاسبه و تعيين ارزش بازيافتني اين سرمايه¬گذاري اقدام و زيان کاهش ارزش موردنياز در حسابها لحاظ مي¬گرديد.
6. 6-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 4، مطالبات ارزي از سه شرکت خارجي اپکس اينترنشنال، اولم و کارگيل به ترتيب به مبالغ 6,002,185 دلار و 855,158 دلار و 655,706 يورو عليرغم تأييد مانده توسط شرکتهاي مذکور به همراه مطالبات و اسناد دريافتني وصول نشده و تمديد شده از شرکتهاي تعاوني بازار نهاده ايشتار، صنايع بسته بندي ايران، خدمات پشتيباني صنعت ساحل پرشيا و مطالبات از شرکت فرعي بازرگاني نوانديشان اطلس ايرانيان در تاريخ اين گزارش به ترتيب بالغ بر 7/434 و 3/36 و 2/32 و 1/149 و 1/16 و 9/46 و 1/183 ميليارد ريال (جمعا 4/898 ميليارد ريال) مي¬باشد. بنا به مراتب مذکور با توجه به محدوديت¬هاي ايجاد شده در رابطه با انتقال ارز، عدم اخذ تضامين کافي و عدم دسترسي به وضعيت مالي اشخاص طرف قرارداد و چگونگي اعتبارسنجي آنها، تعيين آثار احتمالي ناشي از چگونگي تسويه و حل و فصل نهايي مطالبات مذکور براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.

7. 7- براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (3) الي (5) و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت¬هاي مندرج در بند (6) ضرورت مي¬يافت، اين مؤسسه به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده، از تمام جنبه¬هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

8. 8-همانطور که در يادداشت توضيحي 3-2-4 مندرج است، اقدامات و مذاکرات انجام شده در رابطه با فسخ قرارداد خريد کنسانتره سنگ آهن و استرداد مانده مطالبات از شرکت معدني صنعتي گل گهر سيرجان به مبلغ 1,195,099 دلار، معادل 50,780 ميليون ريال منجر به وصول 47,175 ميليون ريال از اين مطالبات (معادل هم ارز ريالي تاريخ ايجاد بدهي در سال 1396 با نرخ تسعير اعلامي توسط بانک مرکزي به ازاء هر دلار 39,474 ريال) گرديده است. در اين خصوص، از آنجائيکه اقدامات مربوط به وصول مطالبات ارزي شرکت با توجه به تغييرات عمده نرخ ارز در تاريخ بررسي اجمالي اين مؤسسه در جريان انجام مي¬باشد، حل و فصل نهايي و تسويه مطالبات شرکت به زمان خاتمه پيگيريهاي مديريت و حصول توافق نهايي با طرف قرارداد، به دوره مالي بعد موکول گرديده است.
9. 9-انتقال رسمي مالکيت تعداد 500,000 سهم از سهام شرکت سرمايه پذير تأمين سرمايه نوين که در سنوات قبل از شرکت صنعتي بهپاک توسط شرکت اصلي خريداري شده به همراه 3,000,000 سهم حاصله از افزايش سرمايه¬هاي بعدي آن شرکت (يادداشت توضيحي 7)، هنوز به نام شرکت منتقل نشده است.

10. 10-همانطور که در يادداشت توضيحي 2-1-4 مندرج است، مبلغ 2/445 ميليارد ريال کاهش ارزش نسبت به مانده درآمد دريافتني ناشي از عمليات خريد و فروش خارج از کشور (معادل هم ارز ريالي 6,930,000 دلار و 3,099,800 يورو براساس تسعير نرخ ارز در تاريخ 30/9/1396) تحت عنوان مطالبات از شرکت سول ژاپن در حسابها منظور گرديده است. در اين خصوص اگرچه ايجاد کاهش ارزش نسبت به مانده مطالبات مزبور از انطباق لازم با استانداردهاي حسابداري برخوردار بوده، معهذا ادامه پيگيريهاي در دست انجام شرکت به منظور حفظ حقوق شرکت تا حصول به نتيجه قطعي ضروري به نظر مي¬رسد.
11. 11-همانطور که از صورتهاي مالي پيوست مشهود است، معادل 57 درصد از کل دارايي¬هاي شرکت عبارت از مانده مطالبات تجاري و غيرتجاري بوده که با توجه به مندرجات بندهاي (3) الي (5) اين گزارش، وصول بخش عمده¬اي از مطالبات با اشکالات عمده مواجه گرديده است. همچنين به دليل تحميل هزينه¬هاي عمده مالي مربوط به تسهيلات دريافتي از بانکها، نتيجه عمليات شرکت منجر به سود خالص مناسبي نگرديده و بخش عمده¬اي از زيان خالص شرکت از محل درآمدهاي غيرعملياتي تأمين گرديده است. با توجه به مراتب فوق و با عنايت به فروني بدهيهاي جاري شرکت نسبت به داراييهاي جاري آن در تاريخ ترازنامه به ميزان حدود 578 ميليارد ريال و مانده زيان انباشته به ميزان حدود 77 ميليارد ريال و ساختار نامناسب مالي، بررسي وضعيت امر جهت تسويه بدهيها، عدم تحميل هزينه¬هاي عمده مالي به شرکت و مبادرت به فعاليتهاي عملياتي با سود مناسب و فراهم نمودن شرايط لازم جهت ادامه فعاليتهاي تجاري آن ضروري به نظر مي¬رسد.
12. 12-ساختار کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي در شرکت استقرار نيافته و درغياب آن، خريد و پرداختهاي انجام شده با رعايت مباني قانوني و در قالب آئين¬نامه¬ها، ضوابط و دستورالعمل¬هاي لازم باتوجه به حجم و نوع فعاليتهاي مربوطه، صورت نگرفته و عمليات مزبور براساس تصميمات مديريت اجرايي شرکت به مورد اجرا گذارده شده است.

05آبان1397
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Hooman Hoshi [Sign]8715731397/08/21 17:08:46
مدير موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351397/08/21 17:20:18