icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
کارخانجات توليدي شهيد قندي (کابلهاي مخابراتي شهيد قندي)
سرمایه ثبت شده:
600,000
نماد:
بکام
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
313003
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی 12 ماهه منتهی به 1398/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام کارخانجات توليدي شهيد قندي (کابلهاي مخابراتي شهيد قندي)

1. صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت کارخانجات توليدي شهيد قندي (سهامي عام) شامل صورت وضعيت هاي مالي به تاريخ 29 اسفند ماه 1398و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان هاي نقدي براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشتهاي توضيحي 1 تا 41 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. مسئوليت تهيه صورتهاي مالي ياد شده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيئت مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به گونه‌اي که اين صورتها، عاري از تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي ياد شده بر اساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي‌کند اين مؤسسه الزامات آيين رفتار حرفه‌اي را رعايت و حسابرسي را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، از جمله ارزيابي خطرهاي تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي‌شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه‌هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيئت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهـد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي کافـي و مناسب است. همچنين اين موسسه مسئوليت دارد، ضمن ايفاي وظايف بازرس قانوني، موارد لازم و نيز موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. دريافتني هاي تجاري و غيرتجاري، موجودي مواد و کالا، پيش پرداختها و دارائيهاي ثابت گروه جمعا شامل مبلغ 452ميليارد ريال مطالبات و اقلام راکد و سنواتي و اسناد سررسيد گذشته مي باشد که عليرغم اقدامات بعمل آمده، توفيقي در جهت وصول و بازيافت کامل آنها حاصل نشده است و لذا اعمال تعديلاتي از اين بابت در حسابها ضروري است، ليکن بدليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، تعيين کاهش ارزش اقلام فوق و آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي مورد گزارش ميسر نگرديده است.
5. سرمايه گذاريهاي بلند مدت موضوع يادداشت توضيحي 15، شامل مبلغ 65 ميليارد ريال بهاي تمام شده سرمايه گذاري شرکت اصلي در 100 درصد سهام شرکت فرعي برق آفتابي هدايت نور يزد مي‌باشد، اين در شرايطي است که خالص طلب از شرکت ياد شده در تاريخ صورت وضعيت مالي به مبلغ 30/2 ميليارد ريال بالغ گرديده و زيان انباشته آن در تاريخ مزبور در حدود 75/3 ميليارد ريال بوده است. با عنايت به مراتب فوق و آخرين کارشناسي سهام شرکت فوق در سال 1397، احتساب کاهش ارزش مناسبي از اين بابت در حسابها ضروري است، ليکن بدليل عدم انجام آزمون کاهش ارزش توسط شرکت و همچنين نامشخص بودن قابليت وصول مطالبات ياد شده، تعيين آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي مورد گزارش امکان پذير نشده است.
6. تعديلي از بابت عدم محاسبه صحيح هزينه هاي جذب نشده در توليد سال مالي قبل شرکت اصلي در صورتهاي مالي بعمل نيامده، مضافا طي سال مالي مورد گزارش حدود 22 ميليارد ريال هزينه هاي خريد اعتباري، به بهاي تمام شده کالاي ساخته شده منظور شده و همچنين بهاي تمام شده محصولات ضايعاتي به درستي محاسبه نگرديده است. با توجه به مراتب فوق، اعمال تعديلاتي از اين بابت در حسابها ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، تعيين آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي مورد گزارش ميسر نمي باشد.
7. سر فصل موجودي مواد و کالا (ياداشت توضيحي 19) شامل مبلغ 41/9 ميليارد ريال ( معادل 6/ 2ميليون يورو) کالاي ارسالي در سال 1390 به مخابرات اتيوپي (تحت سر فصل کالاي اماني) مي باشد که مورد تاييد خريدار واقع نشده و طبق بررسي هاي صورت گرفته، شرکت مذکور بدليل تاخير در ارسال کالا و طبق قرارداد منعقده در سال هاي قبل، ادعاي مبلغ 460ر993 يورو از شرکت را نموده است. مضافا سرفصل دريافتني هاي تجاري شامل مبلغ 11/6 ميليارد ريال (موضوع يادداشت توضيحي 20) مطالبات از مخابرات اتيوپي بابت فروش کالا در سنوات گذشته مي باشد که تا تاريخ اين گزارش وصول نشده و لذا قابليت بازيافت آن محرز نگرديده است. در اين خصوص در مرداد ماه 1398 تفاهم نامه اي جهت حل و فصل موارد فوق با مخابرات اتيوپي منعقد و مقرر گرديده ضمن حمل کالاهاي معيوب اشاره شده در بالا توسط شرکت به ايران ظرف مدت 3 ماه از تاريخ مذکور، کليه جرائم مورد ادعا نيز بخشيده شود که طبق اطلاعات ارائه شده توسط شرکت بخشي از کالاهاي فوق (حدود 000ر500يورو ) به گمرگ بندر شهيد رجايي واصل شده، ليکن مراتب تسويه اقلام فوق تا تاريخ اين گزارش صورت نپذيرفته است. با توجه به مطالب مطروحه و عدم امکان اثبات وجود و ارزشيابي موجوديهاي فوق، تعيين آثار احتمالي موارد ياد شده بر صورتهاي مالي مشخص نبوده و منوط به رعايت مفاد تفاهم نامه منعقده با مخابرات اتيوپي و کارشناسي موجوديهاي فوق الاشاره خواهد بود.
8. طبق بررسي هاي انجام شده بابت 4 درصد حق بيمه مشاغل سخت و زيان آور کارکنان شرکت اصلي، ذخيره‌اي در حسابها منظور نگرديده و همچنين بدهي هاي ارزي پولي شرکت اصلي به مبلغ 000ر600 دلار به نرخ ارز قابل دسترس در تاريخ صورت وضعيت مالي تسعير نشده است. مضافا مبلغ 24/2 ميليارد ريال هزينه هاي شرکت اصلي ( عمدتا مبلغ 14/1 ميليارد ريال ماليات بر درآمد) و وجه التزام مربوط به قرارداد منعقده در سال 1394 با شرکت رهنمود اقتصاد به دليل عدم پذيرش شرکت شناسايي نشده است. با توجه به موارد مزبور، تعديل حسابها از بابت موارد فوق ضروري است، ليکن به دليل عدم دسترسي به مستندات لازم از جمله ليست اسامي پرسنل مشمول و تاريخ استخدام آنها و همچنين نرخ ارز در دسترس و ساير اطلاعات ضروري، تعيين آثار مالي مربوطه بر صورتهاي مالي مورد گزارش، امکان پذير نگرديده است.
9. پاسخ تاييديه هاي درخواستي در ارتباط با دريافتني هاي تجاري و غير تجاري و کالاي اماني ما نزد ديگران به ترتيب به مبلغ 164/9 ميليارد ريال ، 22/2 ميليارد ريال و 15/6 ميليارد ريال، 4 فقره از بانکها و برخي از وکلاي حقوقي شرکت تا تاريخ اين گزارش واصل نشده است. مضافا طبق تاييديه هاي واصله 4 فقره از بدهکاران مانده بدهي خود را مبلغ 291/5 ميليارد ريال بيش از حسابها و 11 فقره از بدهکاران مانده بدهي خود را مبلغ 9/5 ميليارد ريال کمتر از آن اعلام کرده اند. علاوه بر مطالب فوق، مدارک و مستندات مربوط به مبلغ 40/2 ميليارد ريال از حسابهاي پرداختني و مبلغ 39/5 ميليارد ريال از حسابهاي انتظامي جهت اعمال رسيدگي هاي لازم به اين موسسه ارائه نشده است. با توجه به مراتب فوق و عدم امکان اجراي ساير روشهاي حسابرسي و عدم دسترسي به اطلاعات کافي، تعيين آثار احتمالي ناشي از موارد ياد شده بر صورتهاي مالي مورد گزارش ميسر نگرديده است.

10. به نظر اين موسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 4 الي 6 و 8 و همچنين به استثناي آثار احتمالي موارد مندرج در بندهاي 7 و 9، صورتهاي مالي ياد شده در بالا، وضعيت مالي گروه و شرکت کارخانجات توليدي شهيد قندي (سهامي عام) در تاريخ 29 اسفند ماه 1398 و نتايج عمليات و جريانهاي نقدي گروه و شرکت را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي‌دهد.

11. اظهارنظر اين موسسه در اثر مفاد بندهاي 11 الي 13 ذيل تعديل نشده است: به شرح يادداشت توضيحي 30، بر اساس برگ تشخيص صادره بابت ماليات عملکرد سال 1396 شرکت اصلي مبلغ 33/9 ميليارد ريال مطالبه شده که بدليل زيان دهي شرکت مورد اعتراض واقع و از بابت آن ذخيره اي در حسابها منظور نشده است. با توجه به مطالب فوق و قوانين و سوابق مربوطه، تعيين وضعيت قطعي مالياتي شرکت منوط رسيدگي و اظهار نظر نهايي سازمان امور مالياتي خواهد بود.
12. همانگونه که در يادداشت توضيحي 23 منعکس شده است، گزارش توجيهي هيئت مديره در خصوص پيشنهاد افزايش سرمايه از مبلغ 600 ميليارد ريال به مبلغ 040/1ر8 ميليارد ريال از محل مازاد تجديد ارزيابي دارايي هاي ثابت (زمين) در اجراي مفاد ماده 14 قانون حداکثر استفاده از توان توليدي و خدماتي کشور و حمايت از کالاي ايراني تهيه گرديده، ليکن تا تاريخ اين گزارش موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص افزايش سرمايه مذکور دريافت نشده و مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام نيز جهت تصميم گيري در مورد افزايش سرمايه، برگزار نگرديده است.
13. توجه مجمع عمومي صاحبان سهام را به مفاد يادداشت توضيحي 2-19 در مورد وضعيت پوشش بيمه اي موجودي مواد و کالا جلب مي نمايد.

14. مسئوليت «ساير اطلاعات» با هيئت مديره شرکت است. «ساير اطلاعات» شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. اظهارنظر اين موسسه نسبت به صورت مالي در برگيرنده اظهارنظر نسبت به «ساير اطلاعات» نيست و نسبت به آن هيچ اطميناني اظهار نمي شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه « ساير اطلاعات » به منظور شناسايي مغايرت هاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريفهاي با اهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در «ساير اطلاعات» وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني اظهار نظر مشروط" در بالا توضيح داده شده است، اين موسسه توجه استفاده کنندگان را به آثار موارد مشروحه در بندهاي 4 الي 6 و 8 اين گزارش بر «ساير اطلاعات» جلب مي نمايد. مضافا همانطور که در بندهاي 7و 9 اين گزارش توضيح داده شده است، اين موسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم نتوانسته است اظهارنظر کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با موضوعات ياد شده در بند مذکور حاوي تحريف بااهميت است يا خير.

15. اقدامات انجام شده توسط هيئت مديره جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي مورخ 19خردادماه 1398 و 27 خرداد ماه 1396 صاحبان سهام در موارد زير به نتيجه قطعي نرسيده است: -تعيين تکليف حسابهاي مرتبط با مخابرات افغانستان و دريافتني هاي تجاري و غيرتجاري راکد و سنواتي. -استرداد اسناد تضميني نزد سايرين با موضوعات خاتمه يافته -تعيين تکليف بدهي به شرکت رهنمود اقتصاد -حسابرسي ويژه از شرکت تعاوني مصرف کارکنان -انتقال سند مالکيت 2 دستگاه آپارتمان در خيابان رياحي -تعيين تکليف بدهي ارزي -تعيين تکليف 4 درصد بيمه مشاغل سخت و زيان آور
16. معاملات مندرج در يادداشت توضيحي 3-38، به عنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش انجام شده و توسط هيئت مديره از طريق صورتهاي مالي به اطلاع اين مؤسسه رسيده، مورد رسيدگي اين موسسه قرارگرفته است. در مورد معاملات مذکور، مفاد ماده فوق مبني برکسب مجوز از هيئت مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در راي گيري در برخي موارد رعايت نشده، ليکن نظر اين موسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، جلب نشده است.
17. گزارش هيئت مديره درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت، موضوع ماده 232 اصلاحيه قانون تجارت، که به منظور تقديم به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام تنظيم گرديده، مورد بررسي اين مؤسسه قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين مؤسسه به موارد با اهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيئت مديره باشد، جلب نشده است. شايان ذکر است گزارش مذکور، تاييديه مديران، گزارش تفسيري مديريت و صورتهاي مالي ارائه شده به تاييد 3 عضو از اعضاي هيئت مديره رسيده است.
18. طبق بررسيهاي صورت گرفته بخشي از ساختمانها، زمينها و ماشين آلات خطوط توليد مورد استفاده و بهره برداري قرار نگرفته است. در اين خصوص با عنايت به ارزشهاي جاري دارائيهاي مزبور، اهميت ويژه بررسيهاي لازم در خصوص وضعيت بکارگيري و استفاده بهينه از داراييهاي شرکت و همچنين تعيين تکليف ساير اندوخته ها موضوع يادداشت توضيحي 26 را يادآور مي شود. ضمن اينکه به شرح يادداشت توضيحي 4-6-6 ، پروانه بهره برداري خطوط توليد کابل شبکه و FTTH تا تاريخ اين گزارش دريافت نشده است.
19. با عنايت به زيان انباشته گروه در پايان سال مالي مورد گزارش توجه مجمع عمومي محترم صاحبان سهام را به مفاد ماده 90 اصلاحيه قانون تجارت در خصوص تقسيم حداقل 10 درصد از سود خالص شرکت اصلي جلب مي نمايد.
20. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار طي سال مالي مورد گزارش در موارد زير رعايت نشده است: - افشاي فوري تصميمات مجامع - افشاي فوري تغيير نمايندگان اشخاص حقوقي هيئت مديره و برخي تصميمات هيئت مديره - افشاي فوري اطلاعات با اهميت (بهره برداري از پروژه هاي جديد، انعقاد قراردادهاي مهم، اقاله سهام، افشاي معاملات اشخاص وابسته) - تصويب کمک هاي بلا عوض توسط مجمع عمومي عادي - ارسال نسخه کامل تصوير برداري از جلسات مجامع عومي صاحبان سهام در قالب لوح فشرده حداکثر 10 روز بعد از برگزاري مجمع عمومي.
21. در اجراي ابلاغيه چک ليست کنترل هاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، چک ليست مزبور مورد ارزيابي اين موسسه قرار گرفته است. بر اساس رسيدگيهاي بعمل آمده و با توجه به محدوديتهاي ذاتي کنترلهاي داخلي و ضمن توجه به موارد مندرج در اين گزارش، به استثناي لزوم شناسايي، اندازه گيري و ارزيابي ريسک هاي مربوط به فناوري اطلاعات، اين موسسه به مواردي حاکي از وجود نقاط ضعف با اهميت کنترلهاي داخلي برخورد نکرده است.
22. دستورالعمل حاکميت شرکتي ابلاغيه مورخ 12 آبان ماه 1397 سازمان بورس و اوراق بهادار و اصلاحيه بعدي آن، مورد بررسي اين موسسه قرار گرفته که موارد عدم رعايت آن به شرح زير است: -دارا بودن سمت اجرايي( موظف ) رئيس هيئت مديره زيرنظر مدير عامل شرکت -ارائه اقرار نامه توسط اعضاء هيئت مديره در رابطه با عدم عضويت در هيئت مديره بيش از 3 شرکت به عنوان عضو غير موظف به کميته انتصابات شرکت -تصويب معاملات با اشخاص وابسته -استقرار و مستند سازي فرآيند ها در خصوص اثر بخشي کميته حسابرسي، مدير عامل و اعضاي هيئت مديره شرکتهاي فرعي توسط هيئت مديره -انتشار صورتهاي مالي،گزارش تفسيري مديريت، گزارش فعاليت هيئت مديره ، گزارش کنترلهاي داخلي و گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني نام و مشخصات ، تحصيلات و مدارک حرفه اي اعضاي هيئت مديره و مدير عامل در پايگاه اينترنتي شرکت
23. در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرايي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان، رعايت مفاد قانون مزبور و آيين نامه ها و دستورالعملهاي اجرايي مرتبط، در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، توسط اين موسسه مورد ارزيابي قرار گرفته است. در اين خصوص به استثناي آموزش کارکنان و پرداخت وجوه بيش از سقف مقرر (150ميليون ريال) در وجه شماره حساب ارباب رجوع، اين موسسه به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت قوانين و مقررات ياد شده برخورد ننموده است.

31اردیبهشت1399
موسسه حسابرسي و خدمات مديريت آزموده کاران
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه آزموده کاران Asadollah Derakhshani [Sign] 1399/03/11 23:02:59
شريک موسسه آزموده کاران Ali Asghar Farrokh [Sign]8005921399/03/11 23:05:39
مدير موسسه آزموده کاران Masoud Bakhtiari Sojbolaghi [Sign] 1399/03/11 23:09:13