icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی

EN
شرکت:
ايران ترانسفو
سرمایه ثبت شده:
3,750,000
نماد:
بترانس
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
311004
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره ايران ترانسفو

1. صورت وضعيت مالي تلفيقي گروه و شرکت ايران ترانسفو (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريورماه 1398 و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي گروه و شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت¬هاي توضيحي 1 تا 46 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين موسسه قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان دوره¬اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين موسسه، بيان نتيجه¬گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديت مندرج در بند 5 زير، بررسي اجمالي اين موسسه براساس "استاندارد بررسي اجمالي 2410"، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان ‌دوره‌اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين موسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين‌رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. سرفصلهاي "دريافتني‌هاي تجاري و ساير دريافتني‌ها" و "پيش‌پرداختهاي" گروه به شرح يادداشتهاي توضيحي 18 و 20 صورتهاي مالي، جمعا شامل مبلغ 088ر2 ميليارد ريال (شرکت اصلــي 304ر1 ميليـارد ريال، مشتمل بر مطالبات ارزي راکد تسعير نشده در پايان دوره مالي مورد گزارش) خالـص مطالبات راکد و سنواتي و مشکوک‌‌الوصول، عمدتا شامل مبلغ 445 ميليارد ريال طلب گروه از شرکت‌هاي پالوس و الفضل‌الکبير (نمايندگان شرکت فرعي بازرگاني ايران ترانسفو در کشور عراق) مي‌باشد. به نظر اين موسسه ضرورت اعمال تعديلاتي از بابت موارد مذکور بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت دارد، ليکن در غياب اطلاعات مربوط به چگونگي بازيافت مطالبات مذکور امکان تعيين ميزان ذخيره مطالبات مشکوک‌الوصول مورد نياز در شرايط حاضر براي اين موسسه فراهم نمي‌باشد.
4. با توجه به گزارشگري اقلام مقايسه اي صورتهاي مالي براي دوره مياني مشابه سال مالي قبل شرکتهاي فرعي به تاريخ 1397/04/31، نرخ تسعير اقلام پولي ارزي شرکتهاي مذکور در تاريخ ياد شده، براساس نرخ ارز رسمي در صورتهاي مالي تلفيقي منظور شده است. با عنايت به ايجاد "بازار ثانويه نيما" در نيمه دوم مرداد ماه 1397و تاريخ گزارشگري صورتهاي مالي تلفيقي گروه، تعديل اقلام مقايسه‌اي صدرالاشاره از اين بابت در صورتهاي مالي تلفيقي گروه با توجه به نرخ ارز قابل دسترس شرکتهاي فرعي مذکور در تاريخ1397/06/31 ضرورت دارد که در غياب اطلاعات کافي، تعيين ميزان آن بر اقلام مقايسه‌اي مذکور درشرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نشده است. علاوه بر اين بخشي از مطالبات ارزي شرکت اصلي در پايان دوره مالي مورد گزارش با نرخ ارز قابل دسترس تسعير نشده است. درصورت اعمال تعديلات لازم از اين بابت، داراييهاي جاري و سود دوره مالي مورد گزارش گروه و شرکت هر دو به ميزان 340 ميليارد ريال افزايش خواهد يافت.
5. صورتهاي مالي دو شرکت فرعي موضوع يادداشت توضيحي 1-5-17 صورتهاي مالي، بدون حسابرسي در صورتهاي مالي تلفيقي منظور شده است. تعيين تعديلات احتمالي ناشي از رفع محدوديت فوق بر صورتهاي مالي مورد گزارش، در شرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نشده است.
6. سرفصل "دريافتني‌هاي تجاري و ساير دريافتني‌هاي" گروه (يادداشت توضيحي 4-1-18 صورتهاي مالي) شامل مبلغ 98 ميليارد ريال علي الحساب پرداختي توسط شرکت فرعي ايران ترانسفو ري به شرکت بام راه (پيمانکار پروژه پرند) مي‌باشد. با توجه به اختلاف حساب في مابين، شرکت بام راه اقدام به طرح دعوي حقوقي عليه شرکت فرعي مذکور نموده که طبق راي صادره توسط شعبه چهارم دادگاه عمومي (حقوقي) شهر ري که مورد اعتراض قرار گرفته، بدهي شرکت از بابت صورت وضعيتهاي قطعي و خسارت تاخير مبلغ 296 ميليارد ريال تعيين گرديده، که ذخيره‌اي از بابت آن در حسابها منظور نشده است. با توجه به مراتب فوق، تعيين ميزان دقيق آثار مالي ناشي از موضوع مذکور بر صورتهاي مالي گروه، در شرايط حاضر براي اين موسسه مقدور نمي‌باشد.

7. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3، 4 و 6 و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديت مندرج در بند 5 ضرورت مي‌يافت، اين مؤسسه به مواردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده در بالا، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

8. نتيجه‌گيري اين موسسه در اثر مفاد بندهاي 1-8 الي 6-8 زير، مشروط نشده است: 8-1-سرفصل‌هاي داراييهاي ثابت مشهودو ساير دارائيهاي گروه (يادداشت‌هاي توضيحي 4-13 و 1-19 صورتهاي مالي) جمعا شامل مبلغ 557 ميليارد ريال (شرکت اصلي 108 ميليارد ريال) داراييهاي در جريان تکميل، عمدتا مربوط به پروژه توليد ترانسفورماتور قدرت و خط فوق توزيع مي‌باشد که از سالهاي قبل راکد بوده و تاکنون تعيين تکليف نشده است. علاوه بر اين به شرح يادداشت توضيحي 7-13 صورتهاي مالي، زمين و ساختمان کارخانه قبلي شرکت فرعي ايران ترانسفو ري واقع در شهر ري جمعا به بهاي تمام شده 62 ميليارد ريال (مبلغ تجديد ارزيابي زمين 017ر1 ميليارد ريال) از سالهاي قبل بدون استفاده مانده و برنامه مستند و مدوني در رابطه با داراييهاي مذکور، تدوين نشده است. 8-2- وضعيت ارز حاصل از صادرات و مصرف آن جهت تأمين کالا و خدمات شرکت اصلي و گروه و همچنين مصوبه‌هاي هيأت وزيران، بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و بخشنامه‌هاي مربوط به نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات به تفصيل در يادداشت توضيحي2-43 صورتهاي مالي منعکس است. تطبيق کامل شرايط شرکت و گروه با مفاد مصوبه هيأت وزيران و بخشنامه‌هاي صادره بانک مرکزي در اين خصوص، موکول به رسيدگي نهايي کار گروه تعيين شده در تبصره 3 مصوبه مورخ 1397/05/14 هيأت وزيران (به شرح يادداشت توضيحي فوق‌الذکر) مي‌باشد. 8-3- موجودي مواد و کالاي شرکت اصلي و برخي از شرکتهاي فرعي (موضوع يادداشت توضيحي 1-21 صورتهاي مالي) در مقابل خسارات ناشي از حوادث احتمالي از پوشش بيمه‌اي کافي برخوردار نمي‌باشد. 8-4- به شرح يادداشت توضيحي 1-2-2-45 صورتهاي مالي، شرکت اصلي با اخذ تضامين متقابل، در سال 1390 مبادرت به تضمين تسهيلات مالي دريافتي شرکت صانير از بانک سرمايه به مبلغ 5/3 ميليون يورو نموده که تاکنون وضعيت اين تضامين تعيين تکليف نشده است. 8-5- همانگونه که در يادداشت توضيحي 1-20 صورتهاي مالي تشريح شده، مبلغ 129/5 ميليون يوان چين (معادل 103ر2 ميليارد ريال) از منابع شرکت، ناشي از تخصيص ارز در مقابل مطالبات از مشتريان دولتي، نزد بانک توسعه صادرات ايران مي‌باشد که اين وجوه صرفا جهت خريدهاي خارجي قابل استفاده است. 8-6-اطلاعات مربوط به تشريح وضعيت شرکت از نظر ساختار و شيوه‌هاي مديريت سرمايه، ريسک و تحليل آنها مندرج در يادداشت توضيحي 42 صورتهاي مالي، با توجه به عدم استقرار ساز و کارهاي مربوطه، بر پايه تفسير مديريت از آنها ارائه شده است.

9. مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيات مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه‌گيري اين موسسه نسبت به صورتهاي مالي، در برگيرنده اظهارنظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين موسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت‌هاي با اهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريف هاي با اهميت است. در صورتيکه اين موسسه به اين نتيجه برسد که تحريف با اهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. لذا تحريفهاي با اهميت به شرح بندهاي 3، 4 و 6 اين گزارش مي‌باشد. ضمنا ، همانطور که در بخش"مباني نتيجه‌گيري مشروط" توضيح داده شده است، در تاريخ صورت وضعيت مالي، اين موسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم در رابطه با بند 5 اين گزارش، نتوانسته است شواهد کافي و مناسب در اين خصوص به دست آورد. از اين رو، اين موسسه نمي‌تواند نتيجه‌گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با اين موضوعات حاوي تحريف با اهميت است يا خير. لازم به ذکر است، اطلاعات مالي آتي مندرج در فرمهاي پيش‌بيني توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در ساير اطلاعات که مي‌بايستي در چارچوب گزارشگري اطلاعات مالي آتي مورد بررسي و اظهارنظر قرار گيرد، در چارچوب گزارشگري در مورد ساير اطلاعات، توسط اين موسسه مورد بررسي و اظهارنظر قرار نگرفته است.

10. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، در ارتباط با پرداخت سود سهام ظرف مهلت مقرر و طبق جدول زمان‌بندي، ارسال تصميمات مجمع عمومي عادي مورخ 1398/04/22 صاحبان سهام به مرجع ثبت شرکتها جهت ثبت، درصد سهام شناور به ميزان 20 درصد با توجه به فعاليت شرکت در تابلوي اصلي بازار اول و تهيه صورتهاي مالي شرکتهاي فرعــي موضوع يادداشت توضيحــــي 1-5-17 صورتهاي مالي به زبان فارسي و حسابرسي آن توسط حسابرس معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار، رعايت نشده است. مضافا تطبيق کامل شرايط شرکت با مفاد دستورالعمل حاکميت شرکتي شرکتهاي پذيرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار (تاريخ ابلاغ 1397/08/12) و رعايت کامل مفاد آن، از جمله تدوين منشور هيأت مديره، استقرار فرآيند ارزيابي اثربخشي هيأت مديره و مديرعامل و کميته‌ حسابرسي و مستندسازي آن، تشکيل کميته انتصابات، تدوين و تصويب منشور و رويه‌هاي اجرايي دبيرخانه هيأت مديره، تعيين تکليف تملک سهام شرکت اصلي توسط شرکت‌هاي فرعي، افشاي اقدامات انجام شده در خصوص رعايت اصول حاکميت شرکتي در گزارش تفسيري مديريت، تأييد و اجراي معاملات با اشخاص وابسته مطابق "دستورالعمل الزامات افشاي اطلاعات و تصويب معاملات اشخاص وابسته ناشران بورس و فرابورس" ضرورت دارد.
11. صورتجلسه مجمع عمومي عادي مورخ 1398/04/22 صاحبان سهام تاکنون در مرجع ثبت شرکتها ثبت و در روزنامه رسمي آگهي نشده است.

05دی1398
موسسه حسابرسي بهراد مشار
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهراد مشار Majid Reza Birjandi [Sign]8413761398/10/08 19:22:10
شريک موسسه بهراد مشار Reza Yaghoubi [Sign]8110981398/10/08 19:25:11
مدير موسسه بهراد مشار Farideh Shirazi [Sign]8004581398/10/08 19:27:39