icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
زامياد
سرمایه ثبت شده:
5,529,892
نماد:
خزاميا
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
341006
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1395/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1395/12/30
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره زامياد

1. ترازنامه شرکت زامياد (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريورماه 1395 و صورتهاي سود و زيان، سود و زيان جامع و جريان وجوه نقد آن براي دوره مياني 6 ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي توضيحي 1 تا 30 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين سازمان قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي ميان‌دوره‌اي با هيأت مديره شرکت است. مسئوليت اين سازمان، بيان نتيجه‌گيري درباره صورتهاي مالي مزبور براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديت‌هاي‌ مندرج در بندهاي 2-3، 2-4 و 7 زير، بررسي اجمالي اين سازمان براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410 انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي ميان‌دوره‌اي شامل پرس‌وجو، عمدتا از مسئولين امورمالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي وساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به‌مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و درنتيجه، اين سازمان نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين‌رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. اهم موارد قابل ذکر در خصوص سرفصل دريافتني‏هاي تجاري و غيرتجاري و پيش‏پرداختها بشرح ذيل مي‏باشد: 3-1-سرفصل دريافتني‏هاي تجاري وغير تجاري و پيش‏پرداختها (يادداشتهاي توضيحي 4 و 6) مشتمل بر مبلغ 189ر1 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي است که عمدتا بابت اسناد سررسيد گذشته به مبلغ 064ر1 ميليارد ريال مربوط به خريداران خودروهاي شرکت در سنوات قبل ميباشد که عليرغم پيگيريهاي حقوقي و کيفري بخشي از آنها تا تاريخ اين گزارش وصول نگرديده و از اين بابت صرفا مبلغ 34/9ميليارد ريال ذخيره مطالبات مشکوک‏الوصول در سنوات قبل در حسابها منظور شده است. با توجه به مراتب فوق و رسيدگيهاي انجام شده هر چند احتساب ذخيره اضافي در خصوص بخشي از مطالبات فوق ضرورت دارد، ليکن به علت عدم دسترسي به مدارک و مستندات مورد نياز ، امکان تعيين ميزان دقيق آن، براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد.
3. 3-2-سرفصل دريافتني تجاري (يادداشت توضيحي 7-1-4 و6-1-4) شامل مبلغ 299 ميليارد ريال اقلام راکد و سنواتي شامل طلب از شرکت FAW در خصوص قطعات مرجوعي به مبلغ 204 ميليارد ريال، ستاد تبصره 13 از بابت خوردوهاي فرسوده به مبلغ 13 ميليارد ريال و سازمان شهرداري ها و دهياريهاي کل کشور در ارتباط با فروش خودرو به مبلغ 82 ميليارد ريال مي‏باشدکه در اين خصوص معادل 221 ميليارد ريال ضمانت‏نامه بانکي نيز در اختيار آن سازمان ميباشد که ساليانه تمديد مي‏گردد. با توجه به عدم دسترسي به مستندات مربوط به قابليت بازيافت مطالبات مذکور، آثار مالي احتمالي ناشي از تسويه کامل مطالبات مذکور بر صورتهاي مالي مورد گزارش، براي اين سازمان مشخص نمي‏باشد.
4. درخصوص سرمايه گذاري در شرکت طراحي و مهندسي بهنگام آفرين سايپا (شرکت فرعي) و مطالبات از آن شرکت موارد زير قابل ذکر است: 1-4-همانگونه که در يادداشت توضيحي 1-7 منعکس گرديده است، سرمايه‌گذاري در شرکت مذکور به مبلغ 33 ميليارد‌ريال معادل 100 درصد سرمايه آن است. ليکن از اين بابت صورتهاي مالي تلفيقي براي دوره مالي مورد گزارش ارائه نگرديده و وضعيت مالي و عملياتي شرکت مذکور و علل عدم ارائه صورتهاي مالي تلفيقي بنحو مناسب افشاء نشده است.
4. 4-2-با توجه به يادداشت توضيحي 5-1-4،‌ مطالبات از شرکت بهنگام آفرين سايپا به مبلغ 184 ميليارد ريال عمدتا مربوط به فروش مواد اوليه و قطعات در سنوات قبل مي‌باشد. همچنين مبلغ 40 ميليارد ريال از قالبهاي شرکت نيز بصورت اماني نزد آن شرکت است، ليکن صورت تطبيق حسابهاي فيمابين تهيه نگرديده است. با توجه به زيان انباشته شرکت مذکور و توقف عمليات و انتقال ماشين آلات و خطوط توليد و کليه پرسنل به شرکتهاي گروه و عدم ارائه مستندات مربوط به چگونگي و نحوه تسويه مطالبات و بازيافت دارايي‏هاي اماني،‌ هرگونه آثار مالي از اين بابت بر صورتهاي مالي مورد گزارش براي اين سازمان‌مشخص‌نگرديده‌است.
5. موجودي مواد و کالاي شرکت شامل مبلغ 145 ميليارد‏ريال اقلام راکد و سنواتي است که بخشي از آنها اسقاطي يا فاقد کيفيت مناسب مي‏باشد. طبق بررسيهاي بعمل آمده احتساب ذخيره لازم و تعديل حسابها از اين بابت ضروري است، ليکن بدليل عدم ارائه اطلاعات و مدارک کافي، تعيين ميزان دقيق آن در حال حاضر براي اين سازمان ميسر نشده است.
6. بر اساس برگ تشخيص صادره توسط سازمان امور مالياتي بابت ماليات عملکرد سالهاي 1392 و 1393 جمعا مبلغ 114 ميليارد ريال ، ماليات تکليفي و حقوق سنوات 1389 الي 1393 جمعا مبلغ 61 ميليارد ريال و جرائم ماليات و عوارض ارزش افزوده سنوات 1387 الي 1391 جمعا مبلغ 79 ميليارد ريال (پس از احتساب بخشودگي)، ماليات مطالبه گرديده است که ذخيره‏اي از اين بابت در حسابها منظور نشده است. با توجه به مراتب فوق و رسيدگيهاي انجام شده از بابت ماليات سنوات مذکور احتساب ذخيره لازم در حسابها ضرورت دارد، ليکن تعيين ميزان دقيق آن منوط به اعلام نظر نهائي مسئولين مالياتي مي‏باشد.
7. صورت تطبيق حسابهاي فيمابين با شرکتهاي سازه‏گستر سايپا، سايپايدک، مگاموتور، واسپاري ملت و ايران‏کاوه سايپا ارائه نشده است، ضمنا نرخهاي خريد مواد اوليه و قطعات از شرکتهاي سازه‏گستر و مگاموتور بر اساس نرخهاي قرارداد سال 1394 در حسابها منظور گرديده ليکن براي دوره مالي مورد گزارش قرارداد فيمابين مبادله نشده است. با توجه به مراتب فوق، آثار ناشي از قطعيت نرخهاي جديد و اثرات ناشي از تعديلات احتمالي که در صورت دريافت صورت تطبيق حسابهاي فيمابين با شرکتهاي فوق الذکر بر صورتهاي مالي مورد گزارش ضرورت مي‌يافت، براي اين سازمان مشخص نشده است.
8. در سال مالي قبل مبلغ 287 ميليارد ريال از هزينه‏هاي مالي تحقق يافته شرکت برگشت و بعنوان سهم شرکتهاي سازه گستر سايپا و مگاموتور از تسهيلات مالي واگذار شده به حساب شرکتهاي مذکور منظور شد که فاقد مستندات کافي از جمله توافق نامه مبني بر پذيرش آن توسط شرکتهاي مذکور بوده است. در دوره‏ مالي مورد گزارش مبلغ 91 ميليارد ريال از مبلغ مذکور اصلاح و برگشت گرديده است. (يادداشت توضيحي 26) ليکن مابقي به مبلغ 196 ميليارد ريال پس از دوره مالي مورد گزارش در دفاتر شرکت احتساب گرديده است. با توجه به مراتب فوق در صورت اصلاح حسابها از اين بابت، سرفصل پرداختني‏هاي تجاري و زيان انباشته ابتداي دوره هر يک به مبلغ 196 ميليارد ريال افزايش خواهند يافت.

9. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار مواردمندرج در‌بندهاي1-3، 1-6،5،4 و 8 و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا درصورت نبود محدوديتهاي مندرج در‌بندهاي 2-3، 2-4 و7 ضرورت مي‌يافت، اين سازمان به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

10. معاملات انجام شده با شرکت سايپا- سهامي عام (سهامدار) و شرکتهاي فرعي و وابسته آن (يادداشت توضيحي 29) با توجه به روابط فيمابين شرکتهاي گروه، از مصاديق معاملات با اشخاص وابسته بوده که لزوما ‌ براساس ارزشهاي متعارف جاري صورت نپذيرفته است.
11. همانطوريکه در يادداشت توضيحي 2-28 منعکس گرديده، بموجب اعلاميه مورخ 1394/10/20 سازمان تامين اجتماعي، بدهي شرکت بابت سنوات 1386 لغايت 1391 مبلغ 53 ميليارد ريال اعلام گرديده که با توجه به اعتراض شرکت، پرونده به هيات تجديد نظر ارسال گرديده است.
12. تعداد 163 دستگاه از خودروهاي اماني شرکت از سنوات قبل و به مدت طولاني نزد نمايندگان فروش مي‏باشد که تاکنون مسترد نشده‏اند. لذا انجام پي‏‏گيريهاي لازم درخصوص علت عدم فروش يا عودت آنها ضرورت دارد.

13. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، بشرح زير رعايت نشده است: 1-13-ارائه و افشاي صورتهاي مالي سالانه حسابرسي شده و گزارش هيئت‏مديره حداقل 10 روز قبل از برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه. 2-13-ارائه و افشاء پيش‏بيني عملکرد سالانه براساس عملکرد واقعي 6 ماهه در موعد مقرر. 3-13-ارائه صورتهاي مالي سالانه حسابرسي نشده در موعد مقرر. 4-13-ارائه صورتهاي مالي ميان دوره اي 6 ماهه حسابرسي شده شرکت اصلي و شرکت تحت کنترل (فرعي) در مهلت مقرر. 5-13-ارائه صورت جلسه مجمع عمومي عملکرد سال مالي قبل به مرجع ثبت شرکتها و ثبت و افشاء آن در موعد مقرر. 6-13-ارائه دلايل زيان‏دهي و برنامه آتي خود براي رفع موانع و سودآور شدن ظرف مدت 2 ماه پس از ارائه صورتهاي مالي سالانه حسابرسي شده به سازمان بورس و اوراق بهادار. 7-13-انجام آزمونهاي کنترلي توسط واحد حسابرسي داخلي شرکت و ارائه گزارش به کميته حسابرسي و هيئت مديره شرکت. (موضوع دستورالعمل کنترل‏هاي داخلي ناشران پذيرفته شده در بورس و اوراق بهادار).

25دی1395
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Soleiman Seraj [Sign]8110231395/11/05 11:02:47
مدير ارشد سازمان حسابرسي Hossein Shahinfar [Sign] 1395/11/05 11:09:42
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Parviz Moradi Hamed [Sign] 1395/11/05 11:30:23