icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای

EN
شرکت:
سايپا ديزل
سرمایه ثبت شده:
2,635,713
نماد:
خکاوه
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
341001
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای  6 ماهه منتهی به 1399/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1399/12/30
وضعیت ناشر:
ثبت شده پذیرفته نشده
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد

این اطلاعیه نسخه جدیدتری به شماره ( 699510 ) دارد. نسخه جدید اطلاعیه را می توانید در اینجا مشاهده نمایید

گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره سايپا ديزل

1. صورت‌هاي‌ وضعيت مالي تلفيقي گروه و شرکت سايپا ديزل (سهـامي‌‌عام) در تاريخ 31 شهريورماه 1399 و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان‌هاي نقدي تلفيقي گروه و شرکت براي دوره‌مياني شش‌ماهه منتهي ‌به تاريخ مزبور، همراه با يادداشتهاي‌‌توضيحي 1 تا 40 پيوست، مورد بررسي ‌اجمالي اين ‌مؤسسه قرار گرفته ‌است. مسئوليت صورتهاي ‌مالي ميان‌دوره‌اي با هيئت‌‌مديره شرکت است و مسئوليت اين ‌مؤسسه، بيان نتيجه‌گيري درباره صورتهاي ‌مالي يادشده، براساس بررسي ‌اجمالي انجام ‌شده، مي‌باشد.

2. به استثناي محدويت‌ مندرج در بند 4 زير، بررسي‌اجمالي اين مؤسسه براساس استاندارد بررسي‌اجمالي 2410، انجام شده‌است. بررسي‌اجمالي اطلاعات مالي ميان‌‌دوره‌اي شامل پرس‌و‌جو، عمدتا از مسئولين امور‌مالي و حسابداري و بکارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي‌اجمالي است. دامنه بررسي‌اجمالي، به‌مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي‌مالي است و در نتيجه، اين‌مؤسسه نمي‌تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل‌شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين‌رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‌کند.

3. سرفصل دريافتني‌هاي تجاري و ساير دريافتني‌ها و پيش‌پرداخت‌هاي شرکت اصلي به شرح يادداشت‌هاي توضيحي 16 و 18، شامل مبلغ 1.333 ميلياردريال اقلام راکد و انتقالي از سنوات قبل عمدتا مربوط به خريداران محصولات بوده که اقدامات انجام شده جهت وصول و تسويه آنها تا تاريخ اين گزارش به نتيجه نرسيده و از اين بابت صرفا مبلغ 5/0 ميليارد ريال ذخيره در حسابها منظور شده است. همچنين از بابت تسهيلات مالي دريافتي از بانک صنعت و معدن در شرکت اصلي، هزينه مالي شناسايي نشده‌است. با توجه‌به مراتب فوق تعديل حسابها ضروري است، اما تعيين ميزان قطعي آن در حال حاضر براي اين مؤسسه امکانپذير نمي‌باشد.
4. صورت تطبيق حساب‌هاي فيمابين شرکت اصلي با شرکت‌هاي خارجي (ولوو سوئد، فوتون و دانگ فنگ چين) به شرح يادداشت 7-3-1-16 صورتهاي‌مالي، شامل مبلغ 169 ميليارد‌ريال مغايرت نامساعد بابت مطالبات ارزي مي‌باشد، همچنين در تاريخ صورت وضعيت مالي، عليرغم تهيه صورت تطبيق بابت حسابهاي فيمابين شرکت فرعي رنا با شرکت ولوو، نسبت‌به اقلام باز تعيين تکليف لازم با تاييد طرفين صورت نگرفته است. لذا تعيين تعديلات احتمالي ناشي از اين‌امر، ممکن نگرديده‌است. مضافا پرداختني‌هاي تجاري و ساير پرداختني‌هاي شرکت اصلي به‌شرح يادداشت 7-1-27 صورتهاي‌مالي شامل مبلغ 59 ميليارد ريال وصولي‌هاي نامشخص بوده که تعيين تکليف و توجيه نشده‌است، با عنايت به‌مراتب فوق تعيين تعديلات احتمالي ناشي از موارد فوق در حال حاضر ممکن نگرديده است.
5. به‌شرح يادداشت توضيحي 2-33 صورت‌هاي مالي، براساس قرارداد منعقده شرکت اصلي با سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، شرکت متعهد به نوسازي و جايگزيني تعدادي از کاميون‌هاي فرسوده با کاميون‌هاي ولوو گرديده است. در پايان دوره مالي مورد گزارش بابت طرح مذکور (1.368 دستگاه) مبلغ 810 ميلياردريال و همچنين از بابت ساير شرايط فروش شرکت (تحويل فوري، پيش فروش نقدي و پيش فروش ليزينگي تعداد 173 دستگاه کاميون) نيز مبلغ 829 ميلياردريال پيش‌دريافت از مشتريان اخذ گرديده که به دليل قطع همکاري شرکت‌هاي تامين‌کننده قطعات (CKD) از جمله شرکت ولوو، تعهدات مزبور ايفا نشده‌است. در اين خصوص چندين فقره شکايت توسط جمعي از خريداران کاميونهاي ولوو به دليل عدم تحويل به موقع در مراجع قضايي مطرح مي‌باشد (که طبق تاييديه دريافتي از وکيل بابت سه پرونده حکم به رد دعوا به نفع شرکت، بابت دو پرونده حکم به الزام شرکت به تحويل دو دستگاه کاميون کشنده و دو پرونده نيز در جريان بوده) با عنايت به‌مراتب فوق و توافقات انجام‌شده با برخي از مشتريان، احتساب ذخيره زيان بابت تعهدات معوق فوق ضرورت دارد ليکن به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم تعيين تعديلات قطعي براي اين موسسه امکانپذير نشده‌است.
6. در تهيه و تنظيم صورتهاي‌مالي استانداردهاي حسابداري ناظر بر گزارشگري‌ مالي از بابت تلفيق صورتهاي‌مالي شرکت فرعي منحله کاوه خودرو در صورتهاي‌مالي تلفيقي، رعايت نشده‌است.

7. براساس بررسي اجمالي انجام‌شده به‌استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي 3 ، 5 و 6 و همچنين به‌استثناي آثار تعديلات احتمالي که در صورت نبود محدوديت‌ مندرج در بند 4 ضرورت مي‌يافت، اين مؤسسه به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي يادشده، از تمام جنبه‌هاي با اهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

8. به‌شرح يادداشت توضيحي 4-1 صورتهاي مالي و صورت سود و زيان شرکت اصلي، عمليات شرکت در سالهاي اخير منجر به زيان گرديده بطوريکه زيان انباشته شرکت در تاريخ صورت وضعيت مالي به مبلغ 21.834 ميليارد ريال و بيش از 8 برابر سرمايه ثبت شده آن گرديده و بدهي‌هاي جاري شرکت بردارايي‌هاي جاري به ميزان 16.463 ميلياردريال و بيش از 4 برابر فزوني داشته و اقساط تسهيلات مالي به موقع پرداخت نشده و منجر به تحميل جرائم مضاعف گرديده و تامين قطعات مورد نياز توليد (CKD) به دليل مشکلات ناشي از تحريم اقتصادي با دشواري مواجه گرديده که نحوه ايفاي تعهدات شرکت جهت واگذاري کاميون به مشتريان مشخص نشده‌است. در اين خصوص هيئت‌مديره به‌منظور برون رفت از وضعيت موجود اقداماتي از جمله اجراي کامل طرح خودروهاي فرسوده را پيگيري نموده اما تاکنون منجر به نتيجه نشده‌است.
9. با توجه به يادداشت‌هاي توضيحي 2-2-13، بخشي از زمين کارخانه به متراژ 2/5 هکتار از سنوات قبل بدون انعقاد قرارداد با مالک زمين (شرکت کاوه کار) در تصرف شرکت بوده و از بابت تعهدات ناشي از آن مبلغ يک ميليارد ريال در سنوات قبل در حسابها منظور شده است. لذا تعيين تکليف مالکيت زمين و پيامدهاي ناشي از آن، از جمله ميزان تعهدات شرکت، منوط به توافق با مالک زمين مذکور مي باشد. همچنين با توجه به يادداشت توضيحي3-39، يک فقره دعوي حقوقي توسط شهرداري تهران در خصوص اخذ پايان کار ساختمان‌هاي کارخانه به مبلغ 32 ميليارد ريال بر عليه شرکت مطرح مي باشد. نتيجه دعاوي مزبور تا تاريخ اين گزارش مشخص نشده است.
10. همانطوري که در يادداشتهاي توضيحي 5-1-2، 7 و 1-39 منعکس است بابت طرح جايگزيني خودروهاي فرسوده قرارداد سه جانبه اي فيمابين شرکت سايپا ديزل با سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و سازمان حمل و نقل جاده‌اي در سال 1396 منعقد و مبلغ يارانه کاهش مصرف سوخت حاصل از پيمايش خودروهاي جايگزيني، از جانب سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت تعيين و به شرکت اعلام مي‌گردد. قابليت اندازه‌گيري و وصول درآمدهاي مذکور منوط به جمع‌آوري اطلاعات پيمايش خودروهاي جايگزين شده توسط سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت و صدور کاربرگ صرفه‌جويي عملکرد و واريز وجه آن به حساب شرکت مي‌باشد لذا درآمد پيمايش طبق کاربرگ‌هاي تاييد شده سازمان بهينه سازي مصرف سوخت که به حيطه وصول درآمده، بابت دوره زماني 19/7/1396 الي 19/7/1398 جمعا به‌مبلغ 1.881 ميلياردريال مورد شناسايي قرار گرفته است. شايان ذکر است نتيجه‌گيري اين مؤسسه نسبت به مفاد بندهاي 8 الي 10 فوق مشروط نشده است.

11. پيگيري‌هاي شرکت جهت انجام تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي ساليانه صاحبان سهام مورخ 4 مردادماه 1399 در موارد زير به نتيجه قطعي نرسيده است: 1-11- وصول مطالبات راکد و سنواتي، تعيين تکليف اقلام باز حسابهاي فيمابين با شرکتهاي خارجي، ايفاي کامل تعهدات به مشتريان و مشخص شدن وضعيت واريزي‌هاي نامشخص، خروج از زيان عملياتي، رعايت کامل استانداردهاي حسابداري ناظر برگزارشگري مالي و دريافت پاسخ تاييديه بانک صنعت و معدن. 2-11- تعيين تکليف وضعيت مالکيت زمين کارخانه شرکت و توافق با مالک آن. 3-11- رعايت کامل الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار و مفاد دستورالعملهاي مربوطه. 4-11- مفاد ماده 110 اصلاحيه قانون تجارت در خصوص تعيين نماينده حقيقي شرکت توسعه سرمايه رادين. 5-11- فروش دارايي‌هاي غيرجاري نگهداري شده براي فروش. 6-11- رعايت کامل دستورالعمل اجرايي و مفاد قانون مبارزه با پولشويي.
12. ضوابط و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار در موارد زير مراعات نگرديده است: 1-12- ماده 10 دستورالعمل اجرايي افشا اطلاعات در خصوص ارائه صورتجلسه مجمع عمومي حداکثر ظرف مدت 10 روز پس از تاريخ تشکيل آن به مرجع ثبت شرکتها. 2-12– ماده 8 دستورالعمل انضباطي ناشران غير بورسي و غير فرابورسي ثبت شده نزد سازمان بورس اوراق بهادار در خصوص ارائه دلايل زياندهي و برنامه آتي خود براي رفع موانع و سودآورشدن، به سازمان بورس.
13. در اجراي ابلاغيه چک ليست کنترل‌هاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، مفاد چک ليست مزبور مورد بررسي قرار گرفته است در اين خصوص، به استثناي درج و افشاء گزارش کنترل‌هاي داخلي توسط هيئت‌مديره و اجراي آزمون‌هاي کنترلي و محتوا بصورت کامل به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت نکات مندرج در چک‌ليست يادشده برخورد نشده است.
14. در خصوص دستورالعمل حاکميت شرکتي ابلاغي سازمان بورس و اوراق بهادار تهران (مصوب 27/4/1397) به استثناي ماده 15 و تبصره 2 آن در خصوص انتخاب و تشکيل کميته انتصابات و همچنين ماده 28 در مورد ممنوعيت تملک سهام شرکت اصلي توسط شرکت مورد رسيدگي، به موارد با اهميتي حاکي از عدم رعايت نکات مندرج در دستورالعمل مزبور برخورد نشده‌است.
15. با توجه به مسدود بودن برخي از حسابهاي بانکي شرکت در سال مورد گزارش بخش عمده‌اي از عمليات دريافت و پرداخت شرکت از محل حساب شرکت سايپا انجام شده است.

20آبان1399
موسسه حسابرسي و خدمات مديريت داريا روش (حسابداران رسمي)
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه داريا روش Seyed Ali Shirazi [Sign]8110371399/08/24 16:47:37
مدير موسسه دارياروش Daryoush Aminnejad [Sign]8000901399/08/24 16:50:06