icon

اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی

EN
شرکت:
کالسيمين
سرمایه ثبت شده:
2,000,000
نماد:
فاسمين
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
272007
اطلاعات و صورت‌های مالی تلفیقی 12 ماهه منتهی به 1398/12/29 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در بورس تهران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد


گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی
به مجمع عمومی صاحبان سهام کالسيمين

1. 1-صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت کالسيمين (سهامي¬عام) شامل صورت¬هاي وضعيت¬ مالي به تاريخ 29 اسفندماه 1398 و صورتهاي سود وزيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريان¬هاي نقدي براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور و يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 43 توسط اين مؤسسه، حسابرسي شده است.

2. 2-مسئوليت تهيه صورتهاي مالي يادشده طبق استانداردهاي حسابداري، با هيأت مديره شرکت است. اين مسئوليت شامل طراحي، اعمال و حفظ کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه صورتهاي مالي است به¬گونه¬اي که اين صورتها، عاري از تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه باشد.

3. 3-مسئوليت اين مؤسسه، اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي يادشده براساس حسابرسي انجام شده طبق استانداردهاي حسابرسي است. استانداردهاي مزبور ايجاب مي¬کند اين مؤسسه الزامات آئين رفتار حرفه¬اي را رعايت و حسابرسي را به¬گونه¬اي برنامه¬ريزي و اجرا کند که از نبود تحريف بااهميت در صورتهاي مالي، اطمينان معقول کسب شود. حسابرسي شامل اجراي روشهايي براي کسب شواهد حسابرسي درباره مبالغ و ديگر اطلاعات افشا شده در صورتهاي مالي است. انتخاب روشهاي حسابرسي، به قضاوت حسابرس، ازجمله ارزيابي خطرهاي تحريف بااهميت ناشي از تقلب يا اشتباه در صورتهاي مالي، بستگي دارد. براي ارزيابي اين خطرها، کنترلهاي داخلي مربوط به تهيه و ارائه صورتهاي مالي به منظور طراحي روشهاي حسابرسي مناسب شرايط موجود، و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشي کنترلهاي داخلي واحد تجاري، بررسي مي¬شود. حسابرسي همچنين شامل ارزيابي مناسب بودن رويه¬هاي حسابداري استفاده شده و معقول بودن برآوردهاي حسابداري انجام شده توسط هيأت مديره و نيز ارزيابي کليت ارائه صورتهاي مالي است. اين مؤسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسي کسب شده، براي اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهاي مالي تلفيقي گروه و اظهارنظر نسبت به صورتهاي مالي شرکت اصلي، کافي و مناسب است. همچنين اين مؤسسه به عنوان بازرس قانوني مسئوليت دارد، موارد عدم رعايت الزامات قانوني مقرر در اصلاحيه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و ساير موارد لازم را به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام گزارش کند.

4. 4-به شرح مندرجات يادداشت¬هاي توضيحي 3-32، جهت عملکرد سال 1396 شرکت فرعي توليد روي بندرعباس و عملکرد سالهاي 1394 و 1395 شرکت فرعي صنعت روي زنگان براساس برگ¬هاي تشخيص و قطعي ماليات ابلاغي به ترتيب مبالغ 9/68 و 20 ميليارد ريال (جمعا 9/88 ميليارد ريال) مطالبه شده که در اين خصوص مبلغ 1/7 ميليارد ريال ذخيره در حسابها لحاظ شده است. همچنين به شرح يادداشت توضيحي 3-21، مبلغ 5/11 ميليارد ريال اعتبار ماليات و عوارض بر ارزش افزوده سال 1392 شرکت فرعي توليد روي بندرعباس تاکنون مورد تأييد سازمان امور مالياتي قرار نگرفته است. بنا به مراتب فوق و حسب بررسيهاي بعمل آمده در رعايت استانداردهاي حسابداري لازم بود معادل 40 ميليارد ريال بابت کسري ذخيره ماليات عملکرد شرکتهاي مذکور و مبلغ 5/11 ميليارد ريال کاهش ارزش مطالبات ناشي از عدم تأييد اعتبار ماليات و عوارض بر ارزش شرکت روي بندرعباس در حسابهاي گروه لحاظ مي¬گرديد. در صورت اعمال تعديلات مذکور سود انباشته ابتداي سال و ساير دريافتني¬ها به ترتيب به مبلغ 5/51 ميليارد ريال و 5/11 ميليارد ريال کاهش و ماليات پرداختني به مبلغ 40 ميليارد ريال افزايش مي¬يافت.
5. 5-به شرح يادداشت توضيحي 7-13، سرفصل دارايي¬هاي ثابت مشهود شامل مبلغ 5/71 ميليارد ريال بهاي تمام شده نيروگاه گازي احداث شده در شرکت فرعي توليد روي بندرعباس در سنوات قبل (شامل تجهيزات دست دوم خريداري شده با ظرفيت توليد 10 مگاوات برق) مي-باشد که به دليل مشکلات مربوط به نصب و راه¬اندازي، امکان بهره¬برداري از آن فراهم نگرديده است. با توجه به عدم بازيافت کامل اين سرمايه¬گذاري، در رعايت استانداردهاي حسابداري لازم بود کاهش ارزش نسبت به بهاي تمام شده دارايي مذکور در حسابها لحاظ مي¬گرديد، ليکن به دليل عدم دسترسي به برخي مستندات ازجمله گزارش کارشناسي قيمت در زمينه تعيين خالص ارزش فروش آن، تعيين حداقل کاهش ارزش مورد لزوم براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
6. 6-از بابت 4 درصد حق بيمه مقرر در فانون تأمين اجتماعي کارکنان در مشاغل سخت و زيان آور شرکتهاي فرعي توليد روي بندرعباس، صنعت روي زنگان و ذوب و احياي روي قشم، ذخيره-اي در حسابها منظور نشده است. تعيين تعديلات مرتبط با اين موضوع به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم در اين زمينه براي اين مؤسسه امکان پذير نگرديده است.
7. 7-در تهيه صورتهاي مالي تلفيقي گروه از تراز استخراجي دفاتر شرکت فرعي زرمتال معدنچليک براي دوره مالي منتهي به 29 اسفند 1398 (23 march 2020) استفاده شده است. تعيين تعديلات احتمالي که درصورت رفع محدوديت¬هاي ناشي از دريافت صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکت مزبور، بر صورتهاي مالي تلفيقي گروه ضرورت مي¬يافت، در شرايط حاضر براي اين مؤسسه مشخص نمي¬باشد.

8. 8- به نظر اين مؤسسه، به استثناي آثار موارد مندرج در بندهاي (4) الي (6) و همچنين به استثناي آثار احتمالي مورد مندرج در بند (7)، صورتهاي مالي يادشده در بالا، وضعيت مالي گروه در تاريخ 29 اسفندماه 1398 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه¬هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي¬دهد.

9. 9- به نظر اين مؤسسه، صورتهاي مالي يادشده در بالا، وضعيت مالي شرکت کالسيمين(سهامي عام) در تاريخ 29 اسفندماه 1398 و عملکرد مالي و جريانهاي نقدي آن را براي سال مالي منتهي به تاريخ مزبور، از تمام جنبه¬هاي بااهميت، طبق استانــداردهاي حسابداري، به نحو مطلوب نشان مي¬دهد.

10. 10-توضيحات سرمايه¬گذاري در صددرصد سهام و حق امتياز معدن شابين آسارجيک شرکت فرعي زرمتال معدنچليک ثبت شده در کشور ترکيه به بهاي تمام شده 7/89 ميليارد ريال در يادداشت¬هاي توضيحي 1-15 و 1-17 مندرج است. در اين خصوص، اقدامات انجام شده از طريق تأمين منابع مالي توسط شرکتهاي گروه منجر به آماده سازي اوليه معدن جهت استخراج و بهره برداري براساس طرح توجيهي فني و اقتصادي مصوب گرديده است. بازيافت سرمايه-گذاري¬هاي انجام شده منوط به تأمين باقيمانده منابع مالي موردلزوم جهت ادامه عمليات بهره-برداري و استخراج مواد اوليه مصرفي از معدن مي¬باشد.
11. 11-همانطور که در يادداشت توضيحي 2-13 مندرج است، مالکيت رسمي محل کارخانجات شرکت فرعي توليد روي بندرعباس به مساحت 12 هکتار که براساس قرارداد منعقده در سال 1389 از شرکت آلومينيوم ايران خريداري گرديده به نام شرکت انتقال نيافته ولي اقدامات حقوقي انجام شده منجر به اخذ رأي مبني بر الزام انتقال رسمي مالکيت زمين مزبور به نام شرکت گرديده است.
12. 12-به شرح مندرجات يادداشت توضيحي 2-20، ضايعات خاک معدني حاصل از توليد کنسانتره روي و پسماندهاي حاصل از توليد شمش روي از خاک معدني (موسوم به کيک ليچ و خاک 2-0) از بدو تأسيس شرکت اصلي و دو شرکت فرعي ذوب و احياي روي قشم و توليد روي بندرعباس تاکنون دپو و نگهداري شده که به دليل پائين بودن عيار فلز موجود در آنها توجيه اقتصادي جهت مصرف يا فروش را نداشته و نسبت به نگهداري سوابق مقداري و ارزيابي آن اقدامي صورت نگرفته است.
13. 13-افزايش موجودي کالاي ساخته شده در پايان سال مورد گزارش گروه و شرکت اصلي، عمدتا به دليل شرايط اقتصادي ناشي از صادرات کالا بوده که در راستاي سياستهاي گروه توسعه معادن روي مقدار حدود 6 هزار تن از شمش روي توليد شده شرکت اصلي (يادداشت توضيحي 3-20) در انبارهاي استيجاري خارج از کشور جهت بازاريابي خارجي، در راستاي قرارداد کارگزاري منعقده با شرکت وابسته بازرگاني توسعه صنعت روي نگهداري مي¬شود.
14. 14-همانطور که از مندرجات جدول يادداشت توضيحي 21 مشهود است، بخش عمده مطالبات تجاري شرکت در ابتدا و پايان سال مورد گزارش مربوط به مطالبات از دو شرکت فرعي و وابسته مجتمع ذوب و احياي روي قشم و بازرگاني توسعه صنعت روي مي¬باشد که اقدامات صورت پذيرفته تا تاريخ رسيدگي¬هاي انجام شده تنها منجر به وصول حدود 1,300 ميليارد ريال از اين مطالبات گرديده است.
15. 15-همانطور که در يادداشت توضيحي 4-1 مندرج است، پيش بيني مي¬شود شيوع بيماري کوويد 19 حداقل 12 ماه پس از تاريخ صورتهاي مالي تأثير عمده¬اي بر وضعيت فعاليت¬هاي توليدي و تجاري شرکت نخواهد داشت.

16. 16-صورتهاي مالي تلفيقي گروه و شرکت اصلي براي سال منتهي به 29 اسفندماه 1397 توسط مؤسسه حسابرسي ديگري مورد حسابرسي قرار گرفته و گزارش¬ مورخ 13 خرداد 1398 آن موسسه نسبت به صورتهاي مالي مزبور، به صورت اظهارنظر "مشروط" صادر شده است.

17. 17-مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيأت مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. اظهارنظر اين مؤسسه نسبت به صورتهاي مالي، دربرگيرنده اظهارنظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي¬شود. در ارتباط با حسابرسي صورتهاي مالي، مسئوليت اين مؤسسه مطالعه "ساير اطلاعات" به منظور شناسايي مغايرت¬هاي بااهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند حسابرسي و يا تحريف¬هاي بااهميت است. در صورتي که اين مؤسسه به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. همانطور که در بخش "مباني اظهارنظر مشروط" در بالا توضيح داده شده است، اين مؤسسه به اين نتيجه رسيده که ساير اطلاعات حاوي تحريف با اهميت بشرح بندهاي (4) الي (6) اين گزارش درخصوص صورتهاي مالي گروه مي¬باشد. همچنين در تاريخ صورت وضعيت مالي، اين مؤسسه به دليل عدم دسترسي به اطلاعات لازم، نتوانسته است شواهد حسابرسي کافي و مناسب درخصوص مورد مندرج در بند (7) به دست آورد. از اين رو، اين مؤسسه نمي¬تواند نتيجه¬گيري کند که "ساير اطلاعات" در ارتباط با اين موضوعات حاوي تحريف بااهميت است يا خير. همچنين اطلاعات مالي آتي مندرج در فرمهاي پيش بيني شده توسط سازمان بورس در ساير اطلاعات که مي¬بايستي در چارچوب گزارشگري اطلاعات مالي آتي مورد رسيدگي و اظهارنظر قرار گيرد، توسط اين مؤسسه مورد رسيدگي و اظهارنظر قرار نگرفته است.

18. 18-پوشش بيمه¬اي ايجاد شده جهت جبران خسارات احتمالي دارايي¬هاي ثابت مشهود و موجودي مواد و کالاي گروه و شرکت اصلي (يادداشت¬هاي توضيحي 13 و 20) به ترتيب بالغ بر 3,794 ميليارد ريال (شرکت اصلي 2,248 ميليارد ريال) و 2,850 ميليارد ريال (شرکت اصلي 613 ميليارد ريال) مي¬باشد. به نظر اين مؤسسه بررسي وضعيت امر به منظور ايجاد پوشش بيمه¬اي مناسب با توجه به بهاي تمام شده و ارزش جايگزيني اموال مذکور ضروري به نظر مي¬رسد.
19. 19-اهم موارد مربوط به عدم رعايت مفاد اصلاحيه قانون تجارت و اساسنامه شرکت به شرح زير است: 1-19-به شرح يادداشت توضيحي 33، سود سهام مصوب سنوات قبل عليرغم پرداختهاي انجام شده در سال مالي مورد گزارش، هنوز بطور کامل پرداخت يا تسويه نشده است.
19. 2-19-با توجه به استعفاي مديرعامل سابق در تاريخ 17/4/1398، شرکت از تاريخ مذکور تاکنون فاقد مديرعامل بوده و امور شرکت توسط سرپرست تعيين شده توسط هيأت مديره اداره گرديده است. مراتب مذکور از انطباق لازم با مفاد ماده 124 اصلاحيه قانون تجارت برخورد نمي¬باشد.
19. 3-19-اقدامات و پيگيريهاي انجام شده در رابطه با تکاليف مقرر در مجمع عمومي عادي سالانه سال قبل، به شرح بندهاي (4) الي (6)، (10) الي (12)، (14)، (18) و (25) اين گزارش، با توجه به ماهيت اين تکاليف، هنوز به نتيجه قطعي و نهايي مورد نظر مجمع منجر نشده است.
20. 20-معاملات مندرج دريادداشت توضيحي 1-41 شرکت اصلي، بعنوان کليه معاملات مشمول ماده 129 اصلاحيه قانون تجارت که طي سال مالي مورد گزارش صورت گرفته، در زمان انجام عمليات حسابرسي توسط هيأت مديره به اطلاع اين مؤسسه رسيده و مورد بررسي قرار گرفته است. معاملات فوق با کسب مجوز از هيأت ¬مديره و عدم شرکت مدير ذينفع در رأي¬گيري انجام شده و با در نظر گرفتن روابط فيمابين درون¬گروهي، اين مؤسسه به شواهدي حاکي از اينکه معاملات مزبور با شرايط مناسب تجاري و در روال عادي عمليات شرکت انجام نگرفته باشد، برخورد ننموده است.
21. 21-گزارش هيأت مديره به مجمع عمومي عادي صاحبان سهام درباره فعاليت و وضع عمومي شرکت مورد بررسي قرار گرفته است. با توجه به رسيدگيهاي انجام شده، نظر اين مؤسسه به موارد بااهميتي که حاکي از مغايرت اطلاعات مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هيأت مديره باشد، جلب نگرديده است.
22. 22-کنترلهاي داخلي حاکم بر گزارشگري مالي در چارچوب چک ليست ابلاغي سازمان بورس و اوراق بهادار بررسي شده و با توجه به محدوديت¬هاي ذاتي کنترلهاي داخلي، بجز عدم تفکيک وظايف وتعيين حدود اختيارات و مسئوليت¬هاي کارکنان، روش¬هاي مدون آموزش مستمر، ارزيابي و اقدامات انضباطي مديران و کارکنان و همچنين ارزيابي وتجزيه و تحليل ريسک¬ها، به مورد حائز اهميت ديگري برخورد نشده است.
23. 23-مفاد دستورالعمل حاکميت شرکتي ابلاغي مورخ 12/8/1397 سازمان بورس و اوراق بهادار مورد بررسي قرار گرفته و به استثناي عدم تدوين و تصويب منشور هيأت مديره، استقرار فرآيندهاي ارزيابي اثربخش هيأت مديره و مديرعامل، کميته حسابرسي و ساير کميته¬هاي تخصصي هيأت مديره و مديرعامل، تشکيل جلسات کميته انتصابات تحت نظر هيأت مديره، تشکيل دبيرخانه مستقل هيأت مديره و افشاي رويه¬هاي حاکميت شرکتي و ساختار آن، به مورد حائز اهميت ديگري برخورد نشده است.
24. 24-در بررسي¬هاي بعمل آمده در رابطه با رعايت مقررات و ضوابط حاکم بر شرکتهاي پذيرفته شده در بورس و اوراق بهادار موارد زير مراعات نگرديده است: -ارائه صورتهاي مالي و گزارش تفسيري حسابرسي شده و حسابرسي نشده 6 ماهه سال جاري به ترتيب 75 و 30 روز پس از پايان دوره مالي. -افشاي صورتهاي مالي حسابرسي شده شرکتهاي فرعي ظرف 60 روز از پايان دوره 6 ماهه و پايان سال مالي. -تأخير در افشاي فرم اطلاعات وضعيت عمليات ماههاي فروردين، شهريور، مهر و آذر. -افشاي فوري تغيير در ترکيب اعضاي هيأت مديره. -عدم رعايت ارسال اطلاعات و رعايت حقوق يکسان سهامداران درخصوص پرداخت سود سهام سال¬هاي قبل. -عدم رعايت بلاتصدي بودن سمت مديرعاملي ظرف يک ماه. -داشتن حداقل يک بازارگردان.
25. 25-در اجراي ماده 33 دستورالعمل اجرائي مبارزه با پولشويي توسط حسابرسان و ابلاغيه مورخ 15/2/1398 سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با رعايت مقررات مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم، رعايت مفاد قانون مزبور و آئين نامه¬ها و دستورالعمل¬هاي اجرايي مرتبط در چارچوب چک ليستهاي ابلاغي مرجع ذيربط و استانداردهاي حسابرسي، مورد ارزيابي قرار گرفته و از موارد با اهميتي که طبق قوانين و مقررات يادشده انجام آنها درحال حاضر امکان پذير بوده، مسئول مبارزه با پولشويي به واحد ذيربط معرفي شده است.

15مرداد1399
موسسه حسابرسي بهمند
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
شريک موسسه بهمند Ali Mashreghi Arani [Sign]8007351399/05/16 23:29:57
مدير موسسه بهمند Hooman Hoshi [Sign]8715731399/05/16 23:32:06