icon

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی

EN
شرکت:
نفت پاسارگاد
سرمایه ثبت شده:
2,400,000
نماد:
شپاس( شپاسار )
سرمایه ثبت نشده:
0
کد صنعت (ISIC):
230801
اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای تلفیقی  6 ماهه منتهی به 1398/06/31 (حسابرسی شده)
سال مالی منتهی به:
1398/12/29
وضعیت ناشر:
پذيرفته شده در فرابورس ايران
information اطلاعات نمایش داده شده با اطلاعات امضا شده مطابقت دارد

کلیه مبالغ درج شده به میلیون ریال می باشد

این اطلاعیه نسخه جدیدتری به شماره ( 593369 ) دارد. نسخه جدید اطلاعیه را می توانید در اینجا مشاهده نمایید

گزارش بررسی اجمالی
به هیئت مدیره نفت پاسارگاد

1. صورت وضعيت‎هاي مالي تلفيقي گروه و شرکت نفت پاسارگاد (سهامي عام) در تاريخ 31 شهريور 1398 و صورتهاي سود و زيان، تغييرات در حقوق مالکانه و جريانهاي نقدي تلفيقي گروه و شرکت براي دوره مياني شش ماهه منتهي به تاريخ مزبور، همراه با يادداشت‌هاي توضيحي 1 تا 38 پيوست، مورد بررسي اجمالي اين سازمان قرار گرفته است. مسئوليت صورتهاي مالي مياندوره‏اي با هيئت‌مديره شرکت است. مسئوليت اين سازمان، بيان نتيجه‏گيري درباره صورتهاي مالي ياد شده براساس بررسي اجمالي انجام شده است.

2. به استثناي محدوديت مندرج در بند 3، بررسي اجمالي اين سازمان براساس استاندارد بررسي اجمالي 2410، انجام شده است. بررسي اجمالي اطلاعات مالي مياندوره‏اي شامل پرس و جو، عمدتا از مسئولين امور مالي و حسابداري و به‌کارگيري روشهاي تحليلي و ساير روشهاي بررسي اجمالي است. دامنه بررسي اجمالي به مراتب محدودتر از حسابرسي صورتهاي مالي است و در نتيجه، اين سازمان نمي‏تواند اطمينان يابد از همه موضوعات مهمي که معمولا در حسابرسي قابل شناسايي است، آگاه مي‌شود و از اين‌رو، اظهارنظر حسابرسي ارائه نمي‏کند.

3. پاسخ تاييديه‎هاي درخواستي از 9 نفر از وکلاي شرکت تاتاريخ اين گزارش دريافت نشده و همچنين تاييديه دريافتي از واحد حقوقي حاوي مشخصات کامل دعاوي و اطلاعات مورد درخواست نبوده است. مضافا تعدادي از پالايشگاه هاي طرف قرارداد مانده مطالبات خود را جمعا به مبلغ 235 ميلياردريال بيش از دفاتر شرکت اعلام نموده‎اند. بنابراين آثار احتمالي ناشي از دريافت تاييديه و رفع مغايرت مزبور که بر صورت‏هاي مالي ضرورت مي‎يافت، در شرايط حاضر براي اين سازمان ميسر نمي‏باشد.
4. درخصوص ماليات عملکرد و ماليات و عوارض ارزش افزوده گروه و شرکت موارد زير مطرح مي‏باشد: 1-4-شرکت بابت عملکرد سال 1397 بدون در نظر گرفتن سقف هزينه‏هاي قابل قبول و ساير قوانين و مقررات مالياتي خود را مشمول ماليات ندانسته و از اين بابت ذخيره‏اي در حسابها منظور ننموده است. مضافا بابت ماليات و عوارض ارزش افزوده سال 1392 مبلغ 132 ميليارد‌ ريال مطالبه گرديده هرچند شرکت نسبت به اين موضوع اعتراض نموده، ليکن ذخيره‏اي در حسابها منظور ننموده است. 2-4- بشرح يادداشت توضيحي 8-1-17 صورت هاي مالي ، وضعيت دريافت برگ‎هاي مطالبه ماليات و عوارض ارزش افزوده شرکت فرآورده‏هاي قيري هرمز پاسارگاد (شرکت فرعي) مبلغ 262ر2 ميليارد‌ ريال از فروش صادراتي عملکرد 1393 لغايت 1396 شرکت (ابلاغي در بهمن‏ماه 1397) اعتراض شرکت نسبت به برگ‏هاي مطالبه مزبور و طرح در جلسه هيئت‏ حل اختلاف مالياتي مورخ 25/2/1398 به دلايل: (الف) معافيت مالياتي صادراتي پذيرفته شده در رسيدگي مالياتي عملکرد سنوات مزبور به دليل خريد قير از طريق بورس کالا با الزام فروش صادراتي آن و ديگر مستندات هزينه‏هاي صادرات که در دفاتر شرکت به ثبت رسيده و صرفا به دليل نداشتن کارت بازرگاني طي توافقنامه مورخ 23/6/1393 براساس مباني حق‏العمل کاري از کارت بازرگاني نفت پاسارگاد استفاده شده، (ب) معافيت صادرات از ماليات و عوارض ارزش افزوده (ماده 13 قانون ماليات بر ارزش افزوده)، حاکميت رجحان محتوي بر شکل (به ويژه در راستاي بخشنامه‏هاي صادره و تاکيد بر حاکميت بر چارچوب مقررات حق‏العمل کار در اينگونه موارد و ...) (ج) و اقدام هيئت حل اختلاف مالياتي بدوي به صدور قرار کارشناسي با محتواي «رسيدگي دفاتر و اسناد و مدارک درخصوص ادعاي مودي و بررسي موضوع» در نهايت راي هيات‏ حل اختلاف مالياتي بدوي مبني بر تاييد برگ مطالبه‏‏هاي مزبور در تاريخ 30/4/1398 صادر شده، سپس اعتراض شرکت و طرح مجدد موضوع در هيات تجديد نظر و صدور قرار کارشناسي هيات تجديد نظر به تاريخ 20/7/1398 (که مقرر داشته دو نفر رييس گروه مالياتي به همراه يک نفر حسابرس ارشد نسبت به کليه موارد مورد اعتراض مودي به صورت بند بند لايحه با بررسي کليه اسناد و مدارک و دفاتر بررسي و نتيجه ظرف 20 روز به هيات گزارش شود) به تفصيل بيان شده است. (با اين توضيح که ماليات و عوارض ارزش افزوده سال 1397 تا تاريخ تهيه اين گزارش مورد رسيدگي قرار نگرفته است). اگر چه احتساب ذخيره اضافي از بابت موارد فوق ضروري است. ليکن تعيين مبلغ دقيق آن بدليل فقدان اطلاعات کافي در شرايط حاضر امکانپذير نمي‎باشد.
6. در اجراي مصوبات هيات وزيران و همچنين بخشنامه‏هاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران در ارتباط با تعهدات ارزي ناشي از فروشهاي صادراتي، شرکت مورد گزارش اقدام به احتساب و انعکاس مبلغ 920 ميليارد‌ريال ذخيره تعهدات ارزي نموده است (يادداشت توضيحي 2-31 صورتهاي مالي). پيامد‎هاي ناشي از اين موضوع منوط به اعلام نظر کارگروه موضوع تبصره 3 تصويب نامه مورخ 16/5/1397 هيات محترم وزيران، مي‎باشد.
7. وضعيت ماليات عملکرد و عوارض ارزش افزوده شرکت فرآورده‎هاي قيري هرمز پاسارگاد به شرح ذيل است: الف-برگ تشخيص ماليات عملکرد سال 1396 به مبلغ 24 ميلياردريال صادر شده که مورد اعتراض شرکت بوده و اعمال ذخيره ماليات عملکرد دوره مالي جاري با توجه به زيان ابرازي صورت نگرفته است. ب-مانده مطالبات ماليات و عوارض ارزش افزوده شرکت به شرح (يادداشت توضيحي 8-1-17) معادل 247 ميلياردريال (بخشي از مبلغ 564 ميلياردريال) مي باشد که تا تاريخ تهيه اين گزارش استرداد صورت نگرفته است (در ضمن در اظهارنامه هاي ماليات و عوارض ارزش افزوده عنوان شده که مانده مطالبات ماليات و عوارض ارزش افزوده به دوره بعد منتقل شود) از طرفي طبق مصوبات قانون بودجه سال 1398 و آيين نامه اجرايي صادره، اعمال مشوقهاي مالياتي و استرداد ماليات و عوارض ارزش افزوده سنوات 1397 و 1398 منوط به رعايت مقررات ارزي ابلاغي از جمله ورود ارز به چرخه اقتصادي مي‎باشد. بنا به مراتب مزبور، بررسي وضعيت نهايي موارد فوق منوط به رسيدگي و اظهارنظر قطعي مقامات ذيربط مي باشد.
8. در ارتباط با وضعيت مطالبات سنواتي و راکد شرکت هرمز پاسارگاد (مطروحه در مرجع قضايي) موارد ذيل قابل ذکر مي‏باشد: 1-8-مطالبات از شرکت ريبورويال معادل 302 ميليارد‌ ريال، ضمانت‏نامه‏هاي دريافتي از بانک دي (صادره توسط شعبه فلکه دوم صادقيه) معادل 415 ميليارد‌ ريال، عدم پرداخت وجه ضمانت‏نامه‏ها توسط بانک دي، شکايت شرکت در مجتمع قضايي شهيد مدني و راي بدوي صادره توسط مجتمع مزبور به نفع بانک دي به تاريخ 20/11/1395 و در نهايت شکايت مجدد شرکت در مجتمع قضايي شهيد مفتح و اجراي قرار و سپس راي دادگاه صادره (به نفع شرکت) و ساير توضيحات مرتبط به تفصيل در يادداشت 3-1-17 بيان شده که در نهايت جلسه رسيدگي به پرونده در 24/6/1398 در شعبه 12 تجديد نظر تشکيل و تا تاريخ تهيه اين گزارش راي قطعي صادر نشده است. 2-8-همچنين وضعيت مطالبات سنواتي از شرکت توسعه نفت و گاز سرمايه معادل 5/55 ميليارد‌‏ريال (با اين توضيح که براساس پاسخ تاييديه‏هاي ارسالي در سنوات قبل، شرکت مزبور مبلغ فوق را تاييد نموده است). ضمانت‏نامه‏ها توسط بانک سرمايه (شعبه سينما آزادي) معادل 100 ميليارد‌ ريال، عدم پرداخت وجه ضمانت‏نامه‏ها توسط بانک سرمايه و شکايت شرکت در مجتمع قضايي شهيد مفتح و اجراي قرار صادره توسط مجتمع مزبور بر اين اساس که با توجه به مفتوح بودن پرونده در دادگاه جرايم پولي و بانکي و با عنايت به صدور قرار توقف دادرسي تا تعيين تکليف موضوع در (دادسراي جرايم پولي و بانکي) امکان ادامه رسيدگي در شعبه 215 دادگاه مفتح مقدور نبوده است. با عنايت به توضيحات مزبور، تا تاريخ تهيه اين گزارش از بابت موارد مزبور وصولي صورت نگرفته و بر اين اساس بررسي نهايي وضعيت وصول مطالبات مطروحه در مرجع قضايي، منوط به پيگيري پرونده و اعلام نظر قطعي مقام قضايي مي‏باشد.

5. براساس بررسي اجمالي انجام شده، به استثناي آثار موارد مندرج در بند 4 و همچنين به استثناي آثار تعديلاتي که احتمالا در صورت نبود محدوديتهاي مندرج در بند 3 ضرورت مي‎يافت، اين سازمان به موردي که حاکي از عدم ارائه مطلوب صورتهاي مالي ياد شده، از تمام جنبه‌هاي بااهميت، طبق استانداردهاي حسابداري باشد، برخورد نکرده است.

9. مسئوليت "ساير اطلاعات" با هيئت‏مديره شرکت است. "ساير اطلاعات" شامل اطلاعات موجود در گزارش تفسيري مديريت است. نتيجه‎گيري اين سازمان نسبت به صورتهاي مالي، در برگيرنده اظهارنظر نسبت به "ساير اطلاعات" نيست و نسبت ‏به آن هيچ نوع اطميناني اظهار نمي‏شود. در ارتباط با بررسي اجمالي صورتهاي مالي، مسئوليت اين سازمان مطالعه "ساير اطلاعات" به‏منظور شناسايي مغايرت‏هاي بااهميت آن با صورتهاي مالي يا با اطلاعات کسب شده در فرآيند بررسي اجمالي و يا تحريف‏هاي بااهميت است. در صورتيکه اين سازمان به اين نتيجه برسد که تحريف بااهميتي در "ساير اطلاعات" وجود دارد، بايد اين موضوع را گزارش کند. اين سازمان به اين نتيجه رسيده که "ساير اطلاعات" در رابطه با بند 4 "مباني نتيجه گيري مشروط" حاوي تحريف بااهميت مي‌باشد.

10. فروشهاي انجام شده طي دوره به شرکت هرمز پاسارگاد (شرکت فرعي) به مبلغ 191ر2 ميلياردريال از طريق بورس کالا انجام شده که شرکت مزبور در غياب بازار بورس بين‎الملل براساس مصوبات کميته فروش شرکت به سايرين انجام شده است.
11. ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، در موارد ذيل رعايت نشده است: -درج تقسيم سود تحت عنوان "ساير موارد" در دستور جلسه مجمع عمومي ساليانه. (بند 3 ماده 8) -ارائه اثرات احتمالي ناشي از اطلاعات با اهميت افشاء شده در گزارش تفسيري مديريت به همراه علل وقوع و برنامه‎هاي مديريت براي رفع اثرات يا بهره گيري از آنها براساس راهنماي تهيه گزارش تفسيري مديريت. (ماده 14 مکرر)

03آذر1398
سازمان حسابرسي
سمتامضاء كنندهشماره عضویتزمان
مدير گروه سازمان حسابرسي Mohammad Rezaei [Sign] 1398/09/13 17:42:32
مدير ارشد سازمان حسابرسي Fariborz Farzadfar [Sign]8413411398/09/13 17:50:14
عضو هيئت عامل سازمان حسابرسي Norouz Dadashzadeh [Sign]8002851398/09/13 17:55:15